«فریدون جعفری» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش درباره اقدامات این وزارتخانه در زمینه حقوق شهروندی دانشگاهیان اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از وزارتخانه هایی است که به صورت خاص باید در آموزش منشور حقوق شهروندی نقش داشته باشد؛ از این رو پس از گذشت هفت تا هشت ماه، یک درس دو واحدی با عنوان «آشنایی با کلیات منشور حقوق شهروندی» از نیمسال دوم سال تحصیلی گذشته به دانشگاه های سطح یک تا سه ارائه شد.
وی تاکید کرد: تمام تلاش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر تعریف یک درس عمومی الزامی مانند اخلاق اسلامی و معارف در دانشگاه ها است که لازمه آن بررسی طولانی مدت در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
جعفری گفت: به منظور دریافت بازخورد مناسب از این درس، عنوان عمومی اختیاری برای آن در نظر گرفته شد ولی در نامه ای از دانشگاه ها خواستیم این درس در برنامه درسی نیمسال تحصیلی دانشجویان گنجانده شود.
دستیار ویژه وزیر علوم،تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی همچنین درباره رابطان حقوق شهروندی این وزارتخانه در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: در تمام دانشگاه ها یک رابط حقوق شهروندی تعریف شده که تعدادشان به ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر رسیده است حتی در دانشگاه های دارای شعبه مانند آزاد، پیام نور، علمی کاربردی و غیردولتی ها هم رئیس دانشگاه یک رابط معرفی کرده است.
این مسئول وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: این وزارتخانه در نهادینه کردن حقوق شهروندی مربوط به دانشگاهیان و استخراج مقررات و موارد ابلاغی ریاست جمهوری مرتبط با مسائل آموزش عالی اقدامات خود را آغاز کرده است.
جعفری در این باره گفت: ملاقات عمومی به عنوان یکی از مواد منشور حقوق شهروندی است و از تمام مسئولان آموزش عالی حتی شخص وزیر علوم،تحقیقات و فناوری خواسته شده در هفته ساعتی را متناسب با تعداد مراجعات برای ملاقات عمومی در نظر بگیرند.
وی در مورد برگزاری دوره های آموزشی برای اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه ها در زمینه آشنایی با حقوق شهروندی یادآور شد: دوره های آموزشی 6 یا 8 ساعته برای آشنایی استادان و کارکنان دانشگاه ها با منشور حقوق شهروندی در نظر گرفته شد که در پایان دوره برای شرکت کنندگان گواهی صادر می شود.
دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی با اشاره به امتیازهای حاصل از شرکت در این کلاس ها برای استادان و کارکنان اظهار داشت: طرح آموزش ضمن خدمت برای کارکنانی که در این کلاس ها شرکت کنند، امتیاز اجرایی و فرهنگی در گواهی ارتقاء اعضای هیات علمی در نظر می گیرد.
مبحث حقوق شهروندی از دور اول ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری مطرح و ۲۹ آذرماه سال ۹۵ رونمایی و به دستگاه ها ابلاغ شد.
دستیار وزیر علوم:
حقوق شهروندی؛ مبحثی که با استقبال دانشجویان همراه شد
تهران- ایرنا- دستیار ویژه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی گفت: درس عمومی اختیاری «حقوق شهروندی» که از بهمن سال گذشته در دانشگاههای سطح یک تا سه ارائه شد، مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
اخبار مرتبط
-
مدیركل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی در گفت وگو با ایرنا:
منشور حقوق شهروندی از مهر 98 در دانشگاه ها تدریس می شود
تهران - ایرنا - مدیركل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی اعلام كرد كه از مهرماه سال آینده درسی دو…
-
دستيار ويژه وزير علوم:
دانشگاهيان با حقوق شهروندي آشنا مي شوند
تهران - ايرنا - دستيار ويژه وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور حقوق شهروندي از برنامه هاي…
-
دستيار وزير علوم، تحقيقات و فناوري:
حقوق شهروندي در دانشگاه ها واحد درسي مي شود
تهران - ايرنا - دستيار ويژه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در حقوق شهروندي، گفت: دو واحد درس…
-
با قوانین و مقررات دانشجویی ؛
از منشور حقوق دانشجویی چه می دانیم
تهران - ایرنا - حقوق شهروندی زمان و مکان نمی شناسد به نحوی که همه افراد یک جامعه از آن متاثر…
-
دستیار وزیر علوم:
پایان نامه های برتر حقوق شهروندی تقدیر می شود
تهران- ایرنا- دستیار ویژه حقوق شهروندی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از برگزاری جشنواره پایان…
-
دستيار ويژه وزير علوم در امور حقوق شهروندي:
مكانيزم جبران خسارات حقوق شهروندي ايجاد مي شود
تهران - ايرنا - دستيار ويژه وزير علوم، تحقيقات و فناوري در امور حقوق شهروندي، گفت: تاكنون هيچ…
-
منشور حقوق شهروندی در سرفصل دروس دانشگاه ها قرار گرفت
تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:…
نظر شما