مهدی صفاری نیا روز شنبه در مراسم هفدهمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس و جشنواره برترینهای پارک پردیس که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، پروانه مافی نماینده مجلس شورای اسلامی و انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در پارک فناوری پردیس برگزار شد؛ افزود: پارک فناوری پردیس از سال ۸۰ تا ۸۵ با ایجاد محیطی مطلوب برای استقرار شرکتهای دانش بنیان فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اظهار داشت: از سال ۹۱ تا ۹۵ تلاش کردیم تا با آغاز رسمی فعالیت فن بازار ملی ایران و شروع تجاری سازی یافتههای پژوهشی و همچنین تاسیس صندوق توسعه فناوریهای نوین به بلوغ پارک کمک کنیم، شاید بتوان از شاخصههای رشد این پارک به بنیانگذاری جایزه مصطفی (ص)، همکاری و همگرایی فعالان زیست بوم (اینوتکس)، شروع فعالیت مرکز شتاب دهی نوآوری و شروع عملیات اجرایی فاز دوم پارک تا سال ۹۰ اشاره کرد.
صفاری نیا ضمن ارائه اطلاعات آماری شرکتهای عضو و تحت پوشش پارک فناوری پردیس گفت: اکنون ۱۵۰۰ نفر اعضای حقوقی شبکه نوآوری تهران در این پارک حضور دارند که از این بین ۱۸۰ استارتاپ مستقر در ۴۶ شتابدهنده است. همچنین ۹۶ شرکت مستقر در بخش تملیکی پارک حضور دارند و ۷۵ استارتاپ نیز با ۴۵۰ نفر نیرو در شعب پارک مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: ۶۵ تیم و شرکت در مرکز رشد فناوری نخبگان، ۴۵ کارگزار خدمات تخصصی کسب و کار، ۴۱ شرکت مستقر در بخش استیجاری پارک و ۴۶ شتابدهنده نیز طی این سال ها در پارک فناوری مستقر شده و فعالیت خوبی را انجام میدهند.
رئیس پارک فناوری پردیس در خصوص عملکرد ستاد پارک فناوری پردیس اظهار داشت: در سال ۹۷ تلاش شد با ایجاد ۳۲۰ فرصت کارآموزی، استخدام، پژوهش و پایان نامه برای تامین نیازها در سطح کشور از طریق سامانه صدف، ارائه ۱۵۶۰ عنوان خدمات مشاوره تدوین مدل کسب و کار طرح های دانش بنیان، برگزاری ۷ کارگاه و دوره آموزشی تخصصی، افزایش تعداد اعضای شبکه کارگزاران خدمات تخصصی به ۴۵ کارگزار، افزایش سرفصلهای حمایتی به ۲۲ سرفصل و همچنین ۲۲ سرفصل بهرهمندی شرکت ها از آئین نامه بهره مندی مزایا و خدمات پارک خدمات تخصصی این حوزه توسعه یابد.
وی با بیان اینکه میزان رشد فروش شرکتهای دانش بنیان در پارک فناوری پردیس در سال گذشته برابر با ۴۶ درصد بود گفت: سال گذشته منابع انسانی استقرار یافته در پارک فناوری پردیس برابر با ۹ درصد بوده است.
صفاری نیا با بیان اینکه در سال گذشته ۳۷۹۰ میلیارد ریال در تحقیق و توسعه هزینه شده است، افزود: ۴۵۷ میلیارد ریال سرمایهگذاری جدید در توسعه ۱۵هزار متر مربع از فضاهای پژوهش و فناوری هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ میزان ۱۳۵ عنوان نوآوری در پارک فناوری پردیس داشتهایم، گفت: ۱۱۰ محصول جدید یا ارتقاء یافته توسط شرکت های دانش بنیان در سال ۹۷ داشتهایم. همچنین ۲۳ محصول بومی سازی شده اند و ۲ مورد ثبت اختراع نیز داشته ایم.
وی تاکید کرد: همچنین در سال ۹۷ پارک فناوری پردیس با سازمانهای داخلی و خارجی همکاری های زیادی داشته به طوریکه ۱۹ پروژه بین شرکت های عضو و سازمان های خارجی به ارزش ۱۴.۸ میلیارد ریال تعریف شده است.
رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: همچنین ۱۶ عنوان تحقیق و تولید مشترک خارجی به ارزش ۲۱ میلیون یورو با ۹ کشور تعریف شده است.
صفاری نیا در خصوص حمایت از شرکتها برای حضور در مناقصات در سال ۹۷ گفت: برای حمایت از شرکتها خدمات مختلفی انجام دادیم تا جایی که در سال ۹۷ پنج شرکت به صورت مشارکتی در مناقصه حضور داشتند همچنین تضامین حضور در مناقصات به مبلغ ۵.۵ میلیارد ریال، ارائه مشاوره مناقصات به ۴۴ شرکت، اطلاع رسانی ۲۵۶ موضوع مناقصه به شرکت های عضو، بهرهمندی از جایگاه حقوقی پارک برای ترک تشریفات مناقصات، ایجاد همافزایی و کنسرسیوم بین شرکت های فناور و همچنین افزایش توان اعتباری و مالی شرکت ها از عمده فعالیت های ما بوده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته چهار قرارداد در جهت رفع نیازهای صنایع مجموعا به ارزش ۵۰ میلیارد ریال با هدف کمک به رفع نیازهای فناورانه کشور اختصاص یافته است، اظهار داشت: همچنین در خصوص برخورداری از معافیتها و مزایای قانونی شرکتها در سال ۹۷ نیز ۷۶ شرکت فناور مستقر در پارک از مالیات بر عملکرد به میزان بیش از ۹۳۱ میلیارد ریال معاف شدند. همچنین با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سال گذشته ۳۷ نفر خدمت تخصصی نظام وظیفه خود را در شرکتهای عضو پارک انجام دادند و همچنین برای طراحی برنامهریزی و اجرای ویزای نوآوری اقدامات و برنامهریزیهای مناسبی صورت گرفته است.
وی همچنین تصریح کرد: سال گذشته ۲۲ تاییدیه دانش بنیانی توسط شرکتهای عضو پارک که در مجموع ۸۲ شرکت دانش بنیان می شدند اخذ و یا تمدید شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته برای حمایت از طرحهای کارآفرینی اقدامات موثری صورت گرفته است، گفت: سال گذشته ۳۰۵ رویداد برگزار شد که در آن بیش از ۵۷۰ برگزار کننده، بیش از هزار مربی و سخنران و بیش از دو هزار شرکت کننده در ۶۲ شهر کشور و ۲۱ پارک فناوری برگزار شد.
رئیس پارک فناوری پردیس در خصوص عملکرد فن بازار ملی ایران نیز گفت: سال گذشته این مرکز ۹ رویداد در ۷ حوزه مختلف برگزار کرد که هدف اصلی آن ارائه نیاز فناوری بخشهای مختلف بود. همچنین انعقاد قرارداد فروش اختراعات به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال و برگزاری رویداد استارتاپ دمو از مهمترین فعالیتهای این مرکز بوده است.
صفاری نیا با اشاره به اینکه لازم است تا نیروهای نخبه و جوان که در خارج از کشور زندگی می کنند به کشور بازگشته و جذب شوند، گفت: سال گذشته با برنامه ریزی هایی که صورت گرفت سه نفر از ایرانیان متخصص غیرمقیم جذب پارک فناوری پردیس شدند همچنین به منظور جذب ایرانیان متخصص غیر مقیم در هفت مورد تسهیلات اعطا شد که رقمی معادل دوهزار و ششصد میلیون ریال بود.
وی با بیان اینکه اقدامات مهمی برای توانمندی کارآفرینان در طرح تیک آف انجام گرفت، اظهار داشت: طرح توانمندسازی شغلی (طرح صدف) نیز طرحی برای دانشجویان بود تا برای ورود به بازار کار آماده شوند که نزدیک به ۴۰۶ نفر در این طرح ثبتنام کرده و برای برگزاری یک دوره آن ۵ میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود.
رئیس پارک فناوری پردیس در پایان در خصوص جذب و تبادل دانش فنی طی سال گذشته خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان های داخلی و خارجی در سال ۹۷ نزدیک به ۱۹ پروژه و همکاری مشترک بین شرکت های عضو انجام شد که ارزش آن نزدیک به ۱۵ میلیارد ریال بود، همچنین ۱۶ عنوان تحقیق و تولید مشترک خارجی به ارزش ۲۱ میلیون یورو با ۹ کشور خارجی صورت گرفته است.
نظر شما