به گزارش ژاپن تایمز، وزارت دارایی ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد ارسال کالا به مقصد چین در ماه های ژانویه تا ژوئن ۲۰۱۹ (۱۱ دی ۱۳۹۷ تا ۹ تیر ۱۳۹۸) با هشت درصد کاهش به حدود ۶۶ میلیارد دلار رسیده است میزان صادرات به چین در ماه ژوئیه (۹ تیر تا ۹ مرداد ۱۳۹۸) نیز ۹ درصد افت کرده و به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
گزارش می افزاید اگرچه حدود ۲۰ درصد صادرات ژاپن به چین است اما تعدادی از شرکت های ژاپنی به دلیل اجتناب از تعرفه های تجاری، خط تولید خود را از چین به جاهای دیگر انتقال داده اند و این عامل باعث کاهش صادرات ژاپن به چین در نیمه اول سال جاری شده است.
شرکت های ژاپنی بخش زیادی از محصولات صادراتی خود به آمریکا را در چین تولید می کنند اما با اعمال تعرفه های پکن و واشنگتن بر واردات یکدیگر، شرکت های ژاپنی در حال انتقال کارخانه های خود به جاهای دیگر هستند.
ریکو شرکت سازنده ابزار دقیق می گوید که تولید محصولات خود برای آمریکا را از چین به تایلند منتقل خواهد کرد شرکت لوازم برقی میتسوبیشی و صنایع دایکین هم راهبرد مشابهی را پیش گرفته اند شرکت میتسوبیشی بعضی از تولیدات نیمه هادی ها و ماشین آلات برای مشتریان آمریکایی را از چین به ژاپن انتقال داده است.
در همین حال تلویزیون دولتی ژاپن نیز گزارش کرد شرکت های ژاپنی در حال آماده شدن برای مقابله با تاثیرات تعرفه های بیشتر ایالات متحده آمریکا بر میلیاردها دلار کالاهای وارداتی از چین هستند که از اول سپتامبر ۲۰۱۹ (۹ شهریور ۱۳۹۸) آغاز شده است.
«آتسوسوکه کاوادا» یک پژوهشگر ارشد سازمان تجارت خارجی ژاپن (جترو) به "ان. اچ. کی" گفته است بعضی از شرکت های ژاپنی فعال در ایالات متحده آمریکا از قبل وارد کردن کالاهای چینی را آغاز کرده و در حال افزایش موجودی انبارهای خود هستند سایر شرکت ها نیز در حال خارج کردن مراکز تولیدی خود از چین هستند.
او با اشاره به اینکه صادرات قطعات و تجهیزات تولیدی ژاپن به چین، تحت تاثیر این تعرفه ها قرار خواهد گرفت نسبت به یک افزایش تعرفه دیگر ابراز نگرانی کرد و گفت این اقدام ضربه دیگری به شرکت های ژاپنی خواهد زد.
کاوادا می گوید ژاپن باید از نزدیک مراقب باشد که چین چه واکنشی نشان خواهد داد.
دولت آمریکا اعمال تعرفه های مضاعف به میزان حدود ۱۵ درصد بر کالاهای وارداتی از چین به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار آمریکا را از روز ۹ شهریور اجرایی کرده است.
این تعرفه ها بر بیش از سه هزار و ۲۰۰ قلم کالا از جمله صفحه نمایش های ال سی دی، ساعت های مچی و مبلمان اعمال شده اند هم اکنون، تقریبا ۷۰ درصد کالاهای وارداتی از چین مشمول تعرفه های ایالات متحده آمریکا شده اند.
دولت چین نیز با اعمال تعرفه هایی تا ۱۰ درصد بر بیش از یک هزار و ۷۰۰ قلم کالای وارداتی از ایالات متحده آمریکا از جمله نفت خام و لوبیای سویا، بی درنگ اقدام به تلافی کرد.
این دو کشور می گویند مایل هستند در اسرع وقت یعنی در ماه دسامبر سال میلادی جاری با اعمال تعرفه های بیشتر تشدید مناقشه تجاری دوجانبه را ادامه دهند.
نظر شما