ترحم بهزاد روز سه شنبه در گردهمایی دو روزه مدیران مراتع سراسر کشور در شهرکرد افزود: در ایران ۲ هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی شناسایی شده که تنها روی ۱۷۰ نوع داروی گیاهی سرمایهگذاری شده است و برای مابقی گیاهان فرآیند اهلی سازی و توسعه انجام نشده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۳ شرکت در زمینه تولید و عرضه گیاهان دارویی در کشور فعالیت دارند، اظهار داشت: امسال برای توسعه گیاهان دارویی ۹۴ گونه گیاهی در نظر گرفته شده است که از محل صندوق توسعه ملی برای این گیاهان در خصوص تهیه بذر و همچنین توسعه کشت و زرع هزینه شود.
به گزارش ایرنا، ایران با داشتن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان، یکی از بهترین خاستگاهها برای رشد و تکثیر گیاهان دارویی است که در ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی کشور گیاهان دارویی کشت میشود و کمتر از یک درصد از کل سهم تجارت جهانی در حوزه گیاهان دارویی مربوط به ایران است.
بسیاری از گیاهان دارویی تولیدی در کشور بهصورت خام صادر میشود و تکنولوژی فرآوری آنها در داخل کشور محدود هستند.
بهزاد در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۷/۵ میلیون هکتار از مراتع کشور در راستای اجرای طرحهای تلفیقی مرتعداری ممیزی شده است، افزود: برای ۳۴/۲ میلیون هکتار از مراتع طرح تلفیقی برای بهبود معیشت مرتعداران تهیه شده که از این میزان ۳۲/۵ میلیون هکتار تصویب شده است.
وی گفت: ۴۹ درصد بهره برداران مراتع کشور در حوزه زاگرس هستند و بیشترین تراکم دام و تعدد بهره بره بردار از مراتع دراین حوزه است که برای مقابله با تخریب مراتع این حوزه نیاز به برنامه ریزی و توسعه مراتع و اجرای طرح های احیامراتع دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در راستای حفظ گونه خاص این منطقه (بلوط) که در معرض نابودی است و همچنین گونه های گیاهی و ذخیره سازی آب و جلوگیری از تخریب جنگل ، برنامه حمایت از زاگرس در دست اجراست.
بهزاد با اشاره به وضعیت مراتع کشور و تعداد بهره برداران ازاین عرصه ها افزود: برای بهبود و تغییر وضعیت معیشتی مرتعداران و بهره برداران به منظور افزایش حفظ و حراست از مراتع و عرصه های ملی و کاهش ورود دام ۷ طرح طبیعتگردی، زراعت چوب، توسعه گیاهان دارویی و طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در دست اجراست.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: صدور پروانه چرای دام در مراتع و همچنین بهره برداری بی رویه از این عرصه ها به عنوان یکی از مشکلات جدی و تهید کننده عرصه های مرتعی است که باید به این امر توجه جدی شود.
وی اظهار داشت: براساس برنامه این سازمان ، در سالجاری تولید علوفه در مراتع حدود ۱۰/۵ میلیون تن بود، که باتوجه به افزایش بارندگی در سالجاری میزان تولید علوفه در کشور به ۱۲ میلیون تن رسید.
بهزاد افزود: پیشبینی درآمدزایی از مراتع کشور در سالجاری از محل صدور پروانه چرا و همچنین جرائم حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بود که این امر در سالهای گذشته محقق نشد و پیش بینی می شود امسال با همکاری مدیران در سطح کشور محقق شود.
گردهمایی دو روزه مدیران مراتع ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری سراسر کشور روز در شهرکرد در حال اجراست که در خصوص حفظ و صیانت از مراتع ، توسعه کشت گیاهان دارویی و بهبود معیشت مرتعداران بحث و تبادل نظر می شود.
۷۳۶۰/۲۰۹۷
نظر شما