براساس گزارش این روزنامه کویتی، «محمد حسین بحرالعلوم» نماینده عراق در سازمان ملل در 7 اوت گذشته (16 مردادماه) در شکایتنامه ای برای شورای امنیت، کویت را متهم کرده است که با ایجاد تغییرات جغرافیایی در مرزهای آبی دو کشور، سیاست تحمیل عمل انجام شده، را اعمال می کند.
این روزنامه به نقل از منابع بین المللی در سازمان ملل افزوده است که نماینده عراق در سازمان ملل این شکایتنامه را تقدیم رییس شورای امنیت کرده و خواستار ثبت آن به عنوان یکی از اسناد رسمی سازمان ملل شده است.
براساس این گزارش، محمد حسین بحرالعلوم با تعدادی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور شرح ما واقع جلساتی برگزار کرده است.
الرای کویت درباره جزییات این شکایتنامه آورده است که عراق، دولت کویت را متهم می کند که به طور یکجانبه و بدون اطلاع و موافقت بغداد، در میله مرزی 162 در بخش آب های کم عمق در منطقه «خور عبدالله» اقدام به ایجاد تاسیسات بندری (بارانداز) کرده است.
نماینده عراق در سازمان ملل این اقدام کویت را در تعارض با قانون و طرح مشترک دو کشور برای سازماندهی کشتیرانی در منطقه خور عبدالله دانسته است.
همزمان روزنامه الرای الکویت اعلام کرده است که برخی از نمایندگان پارلمان کویت به این شکایتنامه عراق اعتراض کرده اند.
یک مسوول کویتی که نامش ذکر نشده نیز گفته است که ترسیم مرز بین کویت و عراق در چارچوب قطعنامه 833 شورای امنیت سازمان ملل صادره در 1993 صورت گرفته است.
این مسوول کویتی افزوده است که تاسیسات ایجاد شده موسوم به «فشت العیج» در داخل آب های منطقه کویت ایجاد شده و این امر از حیث تاریخی و قانونی مستند است.
کویت و عراق به رغم مناسبات نسبتا خوبی که در سال های اخیر با هم داشته اند اما همواره مسئله ترسیم مرزها خصوصا مرزهای آبی در دهانه خلیج فارس یکی از گره های کور در مناسبت دو کشور به شمار رفته است.
مسئله حق کشتیرانی در منطقه خور عبدالله و حد و مرز آب های منطقه ای یکی از مسائل حساس است که همواره طرح این موضوع باعث جنجال سیاسی در دو کشور شده است.
نظر شما