اسفندیار عزیزی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: هر سال در روزهای عاشورا و تاسوعای حسینی مشارکت مردم برای اهدای خون بالا میرود که این امر ریشه در اعتقادات دینی و مذهبی دارد.
وی با اشاره به استقرار چهار پایگاه اهدای خون در شهرستانهای گرمسار، سمنان، شاهرود و دامغان در این استان گفت: پایگاههای انتقال خون در شهرستانهای مذکور مانند سالهای گذشته مصادف با این ۲ روز آماده خدمترسانی به مردم هستند.
عزیزی ادامه داد: ساعت هشت صبح فعالیت این پایگاهها شروع می شود و خونگیری از متقاضیان تا ساعت ۱۳ ادامه دارد.
وی از استقرار تیم مشاوره به منظور ثبت نام داوطلبان اهدای خون در میدان امام حسین(ع) سمنان در روز عاشورا خبر داد و افزود: همزمان با اقامه نماز ظهر عاشورا این تیم آماده ارائه خدمات به شهروندان است.
عزیزی با اشاره به اینکه علاقمندانی که برای نخستین بار خون اهدا میکنند باید کارت ملی خود را به همراه داشته باشند، افزود: خونگیری تنها از افراد ۱۸ تا ۶۰ سال و با وزن بیش از ۵۰ کیلوگرم انجام میشود.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان همچنین از آمادگی دریافت پلاسما خون اهداکنندگان خبر دارد و افزود: پلاسمای خون در این روش از فرد اهداکننده دریافت میشود و گلبولها و پلاکت به بدن فرد باز میگردد.
وی گفت: ۳۳ هزار و ۱۷۰ نفر از اهداکنندگان خون در استان سمنان در سال گذشته، مرد بودند.
میانگین سنی اهداکنندگان خون در سمنان ۳۷ سال است
مدیرکل انتقال خون استان سمنان میانگین سنی اهداکنندگان خون در سمنان را ۳۷ سال عنوان کرد.
وی ضمن قدردانی از مشارکت مردم، بر استمرار امر خداپسندانه اهدای خون تاکید کرد و گفت: تمام پایگاههای ثابت در استان سمنان آماده دریافت خون از شهروندان هستند.
استان سمنان از نظر شاخص اهدایخون به ازای هر یک هزار نفر و داشتن بالاترین تعداد اهداکننده مستمر در کشور سالیان متعدد رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
میانگین شاخص خوندهی در کشور از هر یک هزار نفر ۲۷ نفر است که این رقم در استان سمنان ۴۸ نفر از یک هزار نفر است.
۱۰ هزار و ۷۶۴ نفر در سه ماه نخست امسال خون اهدا کردند که هشت هزار و ۵۶۴ نفر از این افراد موفق به اهدای خون شدند.
۷۳۴۲/۷۴۰۸