۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۰۳
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83467510
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اولویت‌های پژوهشی دستگاه‌های اجرایی یزد تصویب شد

یزد - ایرنا - در اولین جلسه کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری به ریاست استاندار و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و با حضور سایر اعضاء اولویت‌های پژوهشی دستگاه‌های اجرایی استان یزد تصویب شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان روز شنبه در این نشست گفت: بر اساس آیین نامه جدید شورای برنامه ریزی و توسعه استان‌ها، کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری با اهدف مشخص از جمله ایجاد هماهنگی و برقراری ارتباط مناسب بین دستگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به منظور حمایت و فعال کردن ظرفیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی استان تشکیل شده‌است. 

سید مجتبی حسینی پور افزود: بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، اعتبارات پژوهشی سالجاری شامل یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای ۲۴ دستگاه استان به غیر از فصول یک و شش خواهد بود که به صورت تجمیع در اختیار کارگروه قرار گرفته تا در امور پژوهشی و توسعه فناوری استان مورد استفاده قرار گیرد. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد مهمترین سیاست تحقیقاتی را شامل اجرای پژوهش‌های کاربردی برای رفع مشکلات توسعه استان با رعایت سیاست‌ها و اولویت‌های پژوهشی و فناوری استان و کشور برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس محورهای آب و محیط زیست، اشتغال و سرمایه گذاری، حکمرانی خوب، تعادل و توازن منطقه ای، فناوری، نوآوری و بهره وری بعنوان اولویت‌های پژوهشی در سالجاری در استان مصوب شد.

بر اساس اعلام سازمان مدیریت یزد ، وی تأکید کرد : پژوهش‌های دستگاه‌های اجرایی باید بر اساس این اولویت‌ها و در قالب طرح‌های کاربردی و در راستای رفع نیازهای توسعه‌ای استان، صورت گیرد.

دبیر کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش،فناوری و نوآوری با اشاره به ارائه گزارش اقدامات و فعالیت‌های سازمان عامل منطقه ویژه فناوری استان هم گفت: لازم است دستگاه‌های اجرایی وظایفشان را در حوزه نوآوری و فناوری بهتر بشناسند.

حسینی پور در این رابطه تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم برآیند خوبی از فعالیت دستگاه‌های اجرایی در حوزه‌های نوآوری و فناوری داشته باشیم؛ در این خصوص یک  برنامه عملیاتی تدوین خواهد شد.

وی همچنین از اجرای ۱۷ طرح پژوهشی در سال گذشته خبر داد و افزود: از این تعداد طرح پژوهشی که از محل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای استان و یک درصد اعتبارات هزینه ای تامین اعتبار شده است تعداد هفت طرح پایان یافته و ۱۱ طرح نیز ضمن جذب اعتبار، در حال اجراست.این مسئول طرح‌های پژوهشی پایان یافته را شامل : تدوین سند راهبردی توسعه روابط بین الملل استان یزد ، شناسایی بازار هدف صادرات محصول کاشی و سرامیک و راهکارهای نفوذ در بازار ، توسعه پایگاه جامع آمار و اطلاعات استان یزد ، بازشناسی اخلاق اقتصادی یزدی‌ها در پرتو اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار ، انجام مطالعات کمی و کیفی پسماندهای صنعتی در استان یزد (فاز صنعت نساجی) ، امکان‌سنجی اقتصادی و طراحی مرکز طب سنتی و باغ گیاهان دارویی در استان یزد و سطح‌بندی شهرستان‌های استان یزد بر اساس شاخص‌های توسعه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی اعلام کرد.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد همچنین مهمترین طرح های پژوهشی در حال اجرا را شامل طرح‌های : آینده پژوهی فرهنگی و اجتماعی استان یزد به تفکیک شهرستان‌های استان ، پتانسیل سنجی منابع آب کارست استان یزد با رویکرد مهار جریان­‌های غیرقابل دسترس آب زیرزمینی ،تحلیلی بر وضعیت زیست محیطی حوزه دشت یزد - اردکان و ارائه  استراتژی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت جهت پایداری آن ، تحلیل هزینه – فایده بهره‌برداری از عرصه های طبیعی استان با تاکید بر معادن با نگاه به اقلیم خاص استان یزد و بررسی چگونگی ایجاد زندان الکترونیکی مبتنی بر زندانبانی اسلامی در استان یزد عنوان کرد.

بررسی علل ژنتیکی در ۶۰ خانواده ایرانی (یزدی) دارای فرزند مبتلا به میکرو سفالی به روش شناسایی کلیه اگزون‌های شناخته شده ، پژوهش‌های صنعتی؛ پژوهش‌های دانش آموزی مصوب شورای آموزش و پرورش ، طرح‌های پژوهشی حوزوی مصوب شورای فرهنگ عمومی استان ، تهیه و تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان و تدوین برنامه اقتصادی و اشتغالزایی ۴۵ روستای استان در سال ۹۷ از دیگر طرح‌های پژوهشی در حال اجرا در استان است.

۱۹۶۸/ ۶۱۹۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha