خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۲۹
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83468661
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آنچه در سفر دوازدهم مرکل به چین گذشت

۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۲۹
کد خبر: 83468661
آنچه در سفر دوازدهم مرکل به چین گذشت

پکن- ایرنا- «آنجلا مرکل» صدراعظم آلمان در شرایطی به سفر سه روزه خود به چین با همراهی یک هیات بزرگ تجاری و امضای چندین قرارداد پایان داد که درباره بسیاری از مسایل با مقام های پکن از جمله تحولات هنگ کنگ، اوضاع اقلیمی، مسایل اقتصادی و جنگ تجاری چین و آمریکا گفت و گو کرد.

او در این سفر بارها مساله هنگ کنگ و تحولات آن را مورد توجه قرار داد و خواستار آن شد که چین با این موضوع با درایت و به شکل صلح آمیز و بدون استفاده از خشونت برخورد کند.

در کنار موضوع هنگ کنگ صدراعظم آلمان به مساله تحولات اقلیمی اشاره کرد و اینکه چین به دلیل بزرگی اقتصادش مسئولیت زیادی هم در این باره دارد او خواستار آن شد که چین به تعهداتش در این باره عمل کند و همزمان با دیگر کشورهای جامعه بین المللی برای مقابله با تحولات اقلیمی از نزدیک همکاری کند.

رهبر آلمان که سفرش عمدتا بر مسایل تجاری متمرکز بود و از چندین کارخانه نیز بازدید کرد و سفری به شهر ووهان در مرکز چین هم داشت، گفت که با دیدگاه های چین درباره مقابله با یکجانبه گرایی موافق است.

نشست هیات های تجاری چین و آلمان در پکن 

او به طور تلویحی از پیشبرد برنامه های یکجانبه تجاری آمریکا و حمایت طلبی یکجانبه تجاری انتقاد کرد و گفت که دنیا به دنبال جهانی شدن است و چند جانبه گرایی باید در دستور کار کشورهای مختلف باشد.

از سوی دیگر «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین که با مرکل دیدار می کرد به او گفت امیدوار است اروپا در جنگ تجاری چین و آمریکا از پکن حمایت کند.

وی در عین حال تاکید کرد چین به دنبال پیشبرد اصلاحات است و متعهد شد که کشورش درهای باز را در سیاست های اقتصادی دنبال می کند و اقتصاد باز را به اجرا می گذارد.

به گفته رییس جمهوری خلق چین این کشور و آلمان باید همکاری های راهبردی خود را باز هم قویتر کنند این همکاری مانند کیکی خواهد بود که هر کسی می تواند از تکه ای از آن لذت ببرد.

حضور مرکل و نخست وزیر چین در دیدار هیات های اقتصادی دو کشور 

مرکل که برای دوازدهمین بار از سال ۲۰۰۵ میلادی به چین سفر می کرد، در این ملاقات تاکید کرد که طولانی شدن جنگ تجاری دو اقتصاد اول دنیا به ضرر همه است یکجانبه گرایی هم به همه ضرر می رساند و باید فورا برای برون رفت از بحران تجاری چین و آمریکا راهی پیدا کرد.

آلمان به عنوان یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی در اروپا و جهان از وضعیت جنگ تجاری چین و آمریکا نگران است و می داند که این شرایط ممتد می تواند اقتصاد کل قاره اروپا و آلمان را به خطر بیفکند.

از آنجا که چین در حال اجرای سیاست های اصلاحی اقتصادی است، جنگ تجاری آمریکا با این کشور می تواند راهبردهای اصلاحی چین و سیاست درهای باز را به چالش بکشد و این چیزی نیست که خواسته آلمان و دیگر کشورهای اروپایی باشد که حساب ویژه ای روی بازار بزرگ چین باز کرده اند.

خودروهای برقی، فنآوری هوش مصنوعی، دیجیتال و نسل پنجم  اینترنت، شبکه های مخابراتی و تولیدات هوشمند از جمله عرصه هایی است که قرار شد چین و آلمان درخصوص آن همکاری کنند البته آلمان بشدت خواستار آن است که برای برون رفت از جنگ تجاری، چین بازار خود را به روی شرکت های خارجی بیشتر بگشاید و حمایت گرایی تجاری را کنار بگذارد.

دیدار مرکل با «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین

در این میان چین هم خواسته هایی دارد از جمله اینکه آلمان مقررات صادراتی خود را تسهیل کند تا چین به فناوری های پیشرفته تری از آن کشور دست یابد این موضوعی بود که «لی که چیانگ» نخست وزیر چین در دیدار با مرکل بر آن تاکید کرد.

او البته تصریح کرد که چین بازار باز دارد و از سرمایه گذاری شرکت های آلمانی در این کشور استقبال می کند.

آمارها نشان می دهد که چین در سه سال گذشته بزرگترین شریک تجاری آلمان بوده و ارزش تبادلات تجاری آنها در سال ۲۰۱۸ میلادی بالغ بر ۱۸۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است.

وزارت بازرگانی چین می گوید که سرمایه گذاری آلمان در چین با ۶۲ و نیم درصد افزایش به یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار در ۷ ماه گذشته رسیده و سرمایه گذاری چین هم با ۲۸ درصد رشد در آلمان بالغ بر یک میلیارد دلار بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha