روزنامه "نشین" به نقل از مقامات افغان نوشت: همزمان با متوقف شدن مذاکرات صلح افغانستان، طالبان اقدام به ربودن شش روزنامه نگار که در بخش های دولتی و خصوصی سازمان های رسانه ای شرق ولایت پاکتیا مشغول به کار بوده اند، کرده است.
این روزنامه نگاران که برای سازمان های خبری رادیو و تلویزیون به زبان های دری و پشتو، فعالیت می کردند، زمانی که برای شرکت در کارگاه های راسانه ای از ولایت «پکتیکا» به ولایت «پکتیا» در سفر بودند، توسط نیروهای طالبان ربوده شدند.
سخنگوی ولایت پکتیا ربوده این شش خبرنگار را تایید کرد و گفت که ما تلاش می کنیم تا برای آزادی این خبرنگاران با طالبان مذاکره کنیم.
به گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران، افغانستان سال ۲۰۱۸، میلادی به عنوان خطرناک ترین کشور برای خبرنگاران و روزنامه نگاران شناخته شد و آمار نشان می دهد که بین ۱۳ تا ۱۶ روزنامه نگار سال گذشته میلادی در این کشور کشته شدند.
ماه ژوئن سال جاری، طالبان با تهدید رسانه های افغان اعلام کرد که در صورتی که رسانه های دولتی مبادرت به پخش تبلیغاتی علیه طالبان کنند، روزنامه نگاران این کشور را هدف قرار خواهد داد.
کمیسیون نظامی گروه طالبان، یه هفته به سازمان های رسانه ای فرصت داد تا "تبلیغات بر علیه این گروه" را متوقف کنند؛ اقدام و هشداری که توسط دولت افغانستان و دیپلمات های غربی به شدت محکوم شد.
سال ۲۰۱۶ میلادی، یک بمب گذار انتحاری از نیروهای طالبان، اتومبیل خود را به سمت اتوبوس حامل کارمندان "شبکه خبری طلوع نیوز" که بزرگترین رسانه خصوصی افغانستان است، به حرکت در آورد که منجر به کشته شدن هفت خبرنگار شد.
این اقدام وحشیانه طالبان به این دلیل صورت گرفت که شبکه خبری طلوع از حضور آمریکا در افغانستان و جنگ علیه شورشیان طالبان حمایت می کرد.
روز گذشته (شنبه) «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، در توئیتی اعلام کرد که به دلیل حملات روز پنج شنبه گروه طالبان در کابل که ۱۲ کشته بر جای گذاشت، دیدار روز یکشنبه خود را با نمایندگان این گروه لغو خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در این پیام توئیتری نوشت: «تقریبا هیچکس خبر نداشت که رهبران طالبان و رئیس جمهوری افغانستان به صورت جداگانه قرار بود روز یکشنبه با من در "کمپ دیوید" دیدار کنند. »
وی افزود: «آنها امشب وارد آمریکا می شوند. متاسفانه آنها (طالبان) به خیال افزایش اهرم فشار حملهای در کابل را به عهده گرفتند که یکی از بهترین سربازان ما و ۱۱ نفر دیگر را کشت. من به سرعت ملاقات را لغو و مذاکرات را متوقف کردم. »
ترامپ همچنین گفت کسانی که در حین چنین مذاکرات صلح مهمی نمیتوانند به آتشبس پایبند بمانند و ۱۲ بیگناه را میکشند، به تبع آن توان مذاکرات برای توافقی معنیدار را نیز ندارند.
در حالی که طالبان و آمریکا از نزدیک شدن به توافق صلح خبر میدهند، گروه طالبان مسئولیت انفجار صبح روز پنج شنبه کابل را که منجر به کشته شدن 12 تن و زخمی شدن ۴۰ تن دیگر شد، رسما به عهده گرفت.
این دومین حمله طالبان طی سه روز گذشته بود.
در همین حال، مقامات افغان روز گذشته از کشته شدن «حشمت بهادری» معاون سخنگوی وزارت مدیریت بحران این کشور توسط یک مرد مسلح ناشناس خبر دادند.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که این مقام افغان در نزدیکی مسجد «حضرت محمد مصطفی» کابل به قتل رسید؛ تا کنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
در جنایتی دیگر توسط طالبان، «عبدالصمد امیری» سرپرست دفتر ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که روز پنجشنبه هفته گذشته، از شهر کابل افغانستان به سمت ولایت «غور» حرکت می کرد، در میدان وردک توسط طالبان از خودرو پیاده شده و توسط اعضای همین گروه سر بریده شد.
این فاجعه، خطرات جدی که مدافعان و فعالان حقوق بشر با آن رو به رو هستند را تاکید می کند و از بی دفاع بودن آنها حکایت دارد.
آمار نشان وزارت بهداشت افغانستان نشان می دهد که طی یک سال گذشته، در سه هزار و ۷۱۷ خشونت مسلحانه و جنگی در افغانستان، بیش از ۱۶ هزار غیرنظامی کشته و مجروح شدهاند.
بر اساس آمار منتشر شده در برخی رسانه ها، ۱۴۱ زن و دو هزار ۹۶۹ مرد در میان کشته شدگان بودند و آمار مجروحین نیز یک هزار و ۲۴۱ زن و ۱۲هزار و ۲۷۰مرد اعلام شده است.
بسیاری از سازمان های بشردوستانه دنیا، از افزایش خشونت ها تلفات غیرنظامیان در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
افزایش خشونت ها در حالی ادامه دارد که نمایندگان آمریکا و طالبان، ماه هاست که بر سر صلح و آتش بس در افغانستان مذاکره می کنند و اخیرا نهمین دور از این مذاکرات آنها، باز هم بدون حضور نمایندگان دولت کابل به پایان رسید.
«زلمی خلیل زاد» فرستاده ویژه آمریکا در امر صلح افغانستان، پس از پایات این دیدار اعلام کرد که بر سر چهار موضوع با طالبان به توافق دست یافته است. مساله اول مورد توافق این است که از مناطق تحت کنترل طالبان نباید خطری متوجه آمریکا و هم پیمانان این کشور شود. نکته دوم این است که خروج نیروهای آمریکا از افغانستان با شرایط خاصی بستگی دارد. و مسائل سوم و چهارم، مذاکرات بین الافغانی و آتش بس دائمی دراین کشور است.
اما افزایش حملات تروریستی در این کشور، حسن نیت طالبان برای صلح در افغانستان را زیر سوال می برد و به عقیده تحلیلگران، آمریکا نیز از دستیابی به صلح با طالبان تنها اهدافی همچون خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و در نتیجه کاهش هزینه های این کشور، برقراری امنیت تنها برای آمریکا و همچنین قرار دادن این موضوع به عنوان دستاوردی برای دولت ترامپ، را دنبال می کند.
نظر شما