۲۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۰۵
کد خبر: 83471842
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات رژیم صهیونیستی در سایه تدابیر شدید امنیتی «نتانیاهو»

تهران- ایرنا- با توجه به انتخابات آتی رژیم صهیونیستی یک کارشناس مسایل خاورمیانه می گوید:اردوگاه حزب راست رژیم صهیونیستی تلاش می کند با امنیتی کردن فضای انتخابات آتی آرای بیشتر را به دست آورد.

 به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، انتخابات رژیم صهیونیستی در ۲۶ شهریور ماه بر گزار می شود. اگر   «بنیامین نتانیاهو» در این انتخابات از رقیب اصلی خود حزب «آبی و سفید» به رهبری «بنی گانتز»، ‌ رئیس سابق ارتش اسرائیل، شکست بخورد، احتمالا شاهد پایان عمر سیاسی او، تغییر جهت‌ تل ‌آویو و حتی زندانی شدن نتانیاهو به دلایل مرتبط با فساد اقتصادی خواهیم بود، اما اگر وی پیروز شود شایدبه اقدامات بی‌سابقه از جمله  الحاق رسمی شهرک‌های صهیونیست نشین غیرقانونی مستقر در کرانه غربی به خاک اسرائیل دست بزند.

 حتی پر سر و صداترین دشمنان نتانیاهو در جناح راست اسرائیل «آیلت شاکد» و «نفتالی بنت» نیز در صورتی که نتانیاهو چنین اقدامی را انجام دهد  شاید از او پشتیبانی کنند.   در مورد انتخابات پارلمانی اسرائیل تحلیلگران می گویند: برپایی کابینه آینده کاری بسیار مشکل خواهد بود، زیرا دو حزب اصلی، یعنی «لیکود» به رهبری نتانیاهو و حزب آبی و سفید به رهبری بنی گانتس، تقریبا گام به گام هستند و هیچیک از آن ها به تنهایی قادر به تشکیل کابینه بعدی نخواهد بود و احتمال می رود که باید دولت تئتلافی برپا شود.

پژوهشگر ایرنا با حسین آجرلو کارشناس مسایل خاورمیانه در مورد انتخابات اسراییل به گفت و گو پرداخت.

 انتخابات مبهم رژیم صهیونیستی

آجرلو در ابتدای این گفت و گو اظهار داشت: اردوگاه حزب راست اسرائیل  با امنیتی کردن فضای انتخابات سعی دارد که رای قابل توجه و کرسی های بیشتری  را در عرصه انتخابات آتی این رژیم  به دست آورد. راست گراها خود را پیروز عرصه انتخابات می دانند و حس رهبری شکل بیشتری در این جریان دارد و همین  از عواملی  است که ائتلاف در انتخابات آتی به وجود نیاید. نتانیاهو در  مدت عهده داری نخست وزیری رژیم صهیونیستی مشکلات زیادی با احزاب داشت و در انتخابات دور قبل نیز سعی کرد میدان بازی کمتری به دیگر احزاب دهد. «آویگدور لیبرمن»  رئیس حزب ملی‌گرای افراطی «اسرائیل خانه ما» که  پست وزارت دفاع رژیم صهیونیستی را بر عهده داشت  بر این باور است که خواسته های حزبش  برآورده نشده است.

آجر لو گفت: نتانیاهو چندین پرونده در دادگاه های مختلف  اسرائیل دارد و برخی از احزاب راست گرا احساس می کنند که ائتلاف با نتانیاهو آینده سیاسی  این احزاب را دچار چالش کند. نتانیاهو برای  راضی نگه داشتن ترامپ مجبور است لیبرمن را راضی نگه دارد و در بخش های  از طرح آمریکایی معامله قرن تعهداتی به آمریکا دهد که راضی به انجام آن نباشند، زیرا راست گراها خیلی تمامیت خواه هستند و شاید حاضر به موافقت با  طرح  یک جانبه معامله قرن نباشند.

افراد تندروی مانند لیبرمن، با نتانیاهو دارای چالش هستند. مساله دیگر، بحث عدم توانایی نتانیاهو و حزب لیکود است که در این چند سال نتوانسته امنیت مورد توجه صهیونیست ها را فراهم کند اگر چه توانسته با خشونت ها در نوار غزه و مناطق مختلف  تا حدودی امنیت کمی برقرار کند، اما امسال  این امنیت کمتر شده است و در جنگ اخیر با غزه چند موشک که از گنبد آهنین اسرائیل عبور کردند ، یک چالش جدی بوجود آوردند.

این کارشناس مسایل خاورمیانه اظهار داشت: اقدامات  صهیونیست ها نتیجه بازدارندگی گذشته را برای «حزب الله» لبنان ندارند. قبلا یک اقدام نظامی حزب الله، واکنش و شدت عمل بیشتررژیم صهیونیستی را به دنبال داشت، اما در شرایط  کنونی محور مقاومت توانسته است بازدارندگی بیشتری را بدست آورده  و  احتمال گسترش این روند وجود دارد.

برخی از تحلیگران اعتقاد دارند که ناکامی ترامپ در  سیاست های  اتخاذ شده بازدارندگی در مقابل محور مقاومت ناکام مانده است و بر کسی پوشیده نیست که این رژیم بیشتر از قبل آسیب پذیرتر شده است. در گذشته اگر محور مقاومت در جنوب لبنان و غزه فعالیت بیشتری داشت اما اکنون در بقیه نواحی  گسترش پیدا کرده است و امکان تسری به جبهه جولان را  نیز دارد. مسایل مذکور باعث تردید انتخاب اردوگاه راست گراها شده است و وضعیت مبهمی را در پیش روی این جبهه قرار داده است. وضعیت انتخابات آتی رژیم صهیونیستی به سمتی می رود که حزب رقیب نزدیک به ۳۰کرسی را در اختیار دارد و حزب لیبرمن هم در حال افزایش کرسی هایش از ۸کرسی به ۱۰ کرسی می باشد به نظر می رسدکه وضعیت انتخابات آتی در رژیم صهیونیستی مبهم است ودر شرایط کنونی اگر چه نتانیاهو پیروز انتخابات شود، اما شاید به دلیل اختلاف با لیبرمن  نتواند همانند دور گذشته تشکیل دولت دهد.

آجرلو در مورد طرح صلح معامله قرن در انتخابات آتی رژیم صهیونیستی بیان داشت: در مورد این طرح آمریکایی، که همایش آن در بحرین بدون حضور فلسطین و اسرائیل برگزار شد برخی از صهیونیست ها حاضر نیستند که کمترین عقب نشینی را در مواضع خود نسبت به فلسطین داشته باشند. این طرح یک جانبه و به نفع صهیونیست ها می باشد، اما  برخی از تندروهای صهیونیستی حاضر نیستنداین طرح آمریکایی را بپذیرند. و  برخی از احزاب تندرو و لیبرمن خواهان الحاق بیشتر اراضی اشغالی به اسرائیل هستند.

احزاب راست گرا در این چند سال با امنیتی کردن فضای پیرامونی رژیم صهیونیستی تا حدودی موفق عمل کرده است  و در این فضا عموما مقبولیت بیشتری دارد. احزاب  رقیب  راست گراها در اسرائیل شانس کمتری در بدست آوردن قدرت دارند، البته شاهد هستیم که حزب کادیما در گذشته توانست در انتخابات پیروز شود، اما این احزاب نمی توانند  تشکیل دولت دهد  و این اقدام برای احزاب رقیب لیکود سخت به نظر می رسد.

این کارشناس مسایل خاورمیانه در پایان این گفت و گو اظهار داشت:رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی دچار وضعیت مبهمی شده است و هیچ جریانی  توانایی تشکیل یک ائتلاف و یک دولت بلند مدت را ندارد. به نظر می رسد اسرائیل در کلیت دچار چالش های جدی  شده است. وضعیت سیاسی و نظام پارلمانی این رژیم  را دچارنوعی بی ثباتی کرده و در  وضعیت بغرنجی قرار دارد. فضای امنیتی بوجود  آمده توسط حزب حاکم، وضعیت انتخابات آتی اسرائیل را در شرایط مبهمی قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha