روزنامه البناء لبنان در مطلبی با عنوان " حمله یمن به آرامکو، آمریکا و کشورهای عرب خلیج فارس را دیوانه کرده است" ادامه داد: ضربه سخت و محکم ۱۰ پهپاد یمنی به قلب صنعت نفت عربستان و شرکت آرامکو که تحت حمایت آمریکا قرار دارد، موجب شد دروغ های آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور به سران عرب خلیج فارس مبنی بر اینکه "به ما پول بدهید تا از شما حمایت کنیم"، رو شود.
این حمله در حالی صورت گرفت که آرامکو از حمایت مستقیم آمریکا چه در سطح مراقبت راداری و یا موشکی و چه در سطح اطلاعاتی برخوردار است.
بامداد شنبه (۲۳ شهریور ) رسانههای خبری عربستان از وقوع آتش سوزی در دو پالایشگاه شرکت نفت آرامکو در شهرهای «بقیق» و «هجره حُریص» در شرق این کشور خبر دادند. ساعاتی بعد «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در گفت و گو با شبکه تلویزیونی المسیره، ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت این حمله اعلام کرد: در صورتی که عربستان به تجاوز و محاصره خاک این کشور ادامه دهد، اهداف و رشته عملیات بعدی یمنیها روز به روز گستردهتر و دردناکتر خواهد بود؛ تا جایی که ریاض چاره ای جز توقف تجاوزهای خود نداشته باشد.»
البناء در تحلیل این موضوع نوشت: میزان خسارت های اقتصادی و مالی و خدماتی وارد شده به آرامکو را می توان از اظهارات ترامپ مبنی بر آمادگی برای جبران کمبود نفت ناشی از حمله به شرکت نفت سعودی متوجه شد.
به نوشته این روزنامه، آمریکا برای توجیه شکست و رسوایی خود که خطر افزایش قیمت نفت و به لرزه در آمدن بازارهای بورس جهانی را به دنبال دارد، راهی نداشت جز اینکه انگشت اتهام را به سمت ایران و موشک های کروز نشانه رود، هرچند پذیرفتن اینکه این موشک ها به اهدف خود در عربستان سعودی اصابت کرده است، رسوایی دیگری برای آمریکا است، به همین دلیل شاهد سردرگمی و جنون آمریکا هستیم.
اتهام زنی به قیمت اعتراف به ناتوانی در برابر پهپادها
البناء نوشت: حمله یمنی ها به تاسیسات مهم سعودی در واکنش به تجاوز و تحریم کشورشان، یک اقدام مشروع است از همین رو آمریکا در واکنش به آن به اتهام زنی علیه ایران متوسل شده و این کشور را مسئول این حمله معرفی کرد، هرچند همین محکومیت نیز بیانگر قدرت نظامی است که می تواند سامانه های حمایتی آمریکا را پشت سر بگذارد؛ سامانه ایی که ظاهرا در برابر پهپادها ناتوان مانده است.
در مقابل جنون آمریکا، ایران آرام است و اطمینان دارد که جنگ کلامی آمریکا و تکرار اینکه همچنان گزینه های آن علیه ایران مطرح است، در حالی است که آمریکا با معادله بازدارندگی روبه رو است که ایران با سرنگونی هواپیمای جاسوسی آمریکا ترسیم کرد.
در این میان اروپا در یک اقدام قابل ملاحظه و در تکاپوی گفتگو با ایران از تزریق ۱۵ میلیارد دلار به صندوق اینستکس خبر داد.
این اقدام اروپا به معنی آغاز تحول مهم در مسیر گفتگو با ایران و گام برداشتن به سمت دستیابی به تفاهم اولیه است که به نظر نمی رسد بدون توافق آمریکا صورت گرفته باشد همانطور که وزیر خزانه داری آمریکا با اشاره به این موضوع یادآور شد، اروپا نمی تواند بدون موافقت آمریکا ۱۵ میلیارد دلار به اینستکس واریز کند.
نظر شما