روزنامه پاکستانی «نیشن» در گزارشی با عنوان «دروغ امپریالیستی»، به ماجرای حملات آرامکو اشاره کرد و نوشت:حمله به تاسیسات نفتی در عربستان سعودی فرصت مناسبی برای کاخ سفید برای وارد کردن اتهامات بی اساس به ایران فراهم کرده است .
در این گزارش آمده است: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بدون هیچ مدرک و سندی ایران را مورد اتهام قرار داد.
نیشن نوشت: به رغم لفاظی های آمریکا، حاکمان سعودی سکوت کرده و این نشان دهنده عدم اطمینان ریاض نسبت به ادعاهای کاخ سفید است، اما باید دید که چه چیزی باعث شده تا آمریکا بار دیگر به ایران اتهام وارد کند.
رسانه های پاکستان با اشاره به اهمیت حمله به آرامکو نوشتند پس از این حمله جامعه جهانی با تنش جدیدی روبرو شده است اما به رغم اتهامات ضد ایرانی آمریکا قدرت هیا جهان از جمله چین و روسیه همچنان در کنار ایران هستند.
روزنامه «اکسپرس» چاپ شهر اسلام آباد تیتر صفحه اول خود را به حملات پهپادی به تاسیسات نفت سعودی اختصاص داد و نوشت: روسیه و چین حامی جمهوری اسلامی ایران هستند و هشدار دادند نباید بر مبنای شواهد مبهم دست به اقدام علیه کشوری زد.
این روزنامه اردو زبان همچنین در سرمقاله خود با اشاره به تداوم جنگ ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه یمن، نوشت: مقاومت یمن مسئولیت حملات به آرامکو را برعهده گرفته پس چرا وزیر امور خارجه آمریکا مدعی دخالت ایران در این حملات است.
اکسپرس افزود: اتهامات آمریکا حیرت آور و نگران کننده است، زمانی که ایران قاطعانه هرگونه دخالت در ماجرای آرامکو را رد کرده است چه دلیلی دارد تا واشنگتن بر ادعای خود پافشاری کند.
به نوشته این روزنامه پاکستانی: ناظران و کارشناسان معتقدند که آمریکا با متهم کردن دیگر کشورها، به دنبال جنگ افروزی در منطقه خلیج فارس است.
روزنامه «اکسپرس تریبیون» پاکستان نیز در سرمقاله خود به ماجرای حملات پهپادی به تاسیسات آرامکو اشاره کرد و نوشت: مایک پمپئو حتی جلوتر از سعودی ها، با انتشار تصاویری مبهم ماهواره ای مدعی دخالت ایران در حمله به آرامکو شده است.
این روزنامه انگلیسی زبان اضافه کرد این حمله می تواد تلاشی از سوی برخی از مخالفان تنش زدایی بین تهران و واشنگتن نیز باشد.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا یکشنبه گذشته در توییتی نوشت: «خطوط عرضه نفت عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفته است دلایلی برای این باور است که می دانیم کار چه کسی بوده، ما بسته به تایید موضوع آماده اقدام نظامی هستیم، اما منتظریم عربستان سعودی نظر خود را درباره اینکه به باور آنها چه کسی عامل این حمله بوده بگوید و اینکه تحت چه شرایطی اقدام خواهیم کرد!»
مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا نیز با متهم کردن ایران در توییتر نوشت: در حالی که روحانی و ظریف مدعی هستند در حال دیپلماسی هستند، ایران پشت 100 حمله به عربستان بوده است و اکنون در میانه تلاشها برای کاهش تنش، حملات بیسابقهای به منابع تامین انرژی جهان صورت گرفته است نشانه ای از این که این حملات از یمن شکل گرفته در دست نیست.
آمریکا هنگام متهم کردن ایران همانند گذشته هیچ مدرک یا شاهدی ارائه نداده است، اما بر اثر جوسازی آمریکا، این حادثه به حد جدی رسیده است اولا آمریکا جدی بودن این حمله را به تهدید تامین انرژی جهانی و تخریب ثبات بین المللی نسبت داده و می خواهد ایران را هدف کشورها قرار دهد ثانیا با وجود آنکه حوثی ها مسئولیت حادثه را برعهده داشتند، اما کاخ سفید قبول نمی کند و آنرا به حساب ایران می گذارد و حتی " صد حمله " پیشتر را هم به حساب ایران گذاشته است.
طبیعی است که ایران اتهامات مقامات آمریکا علیه ایران در حالیکه نتیجه تحقیقات هنوزاعلام نشده را رد کرده است سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران سخنان پومپئو را دروغ خواند و اظهار داشت: چنین اتهامزنیها و اظهارنظرهای کور و بیحاصل در چارچوب دیپلماتیک غیر قابل درک و بی معنی است.
وی افزود اینگونه اظهارنظرها و اقدامات، بیشتر شبیه برنامهریزی سازمانهای مخفی و اطلاعاتی برای تخریب وجهه کشوری به منظور زمینه سازی برای اقداماتی در آینده است آمریکایی ها سیاستی به نام «فشار حداکثری» در پیش گرفتند که ظاهرا به دلیل ناکامی به سمت «دروغ حداکثری» گرایش پیدا کرده است.
به دنبال حملات یاد شده، تولید و صادرات نفت عربستان به میزان ۵۰ درصد کاهش یافت.
حملات به تأسیسات نفتی عربستان سعودی بیش از پنجونیم میلیون بشکه نفت از تولید روزانه این کشور کاست و قیمت نفت در بازارهای جهانی را در روز دوشنبه حدود ۱۰ درصد افزایش داد.
نظر شما