به گزارش ایرنا، محمدصادق بصیری عصر سه شنبه در نشست گروه کاری سلامت استان کرمان افزود: پس از اولویت بندی عوامل موثر بر کاهش رشد جمعیت، لازم است که سهم هر دستگاه در کنترل عوامل بازدارنده از رشد جمعیت و رفع این عوامل نیز مشخص شود زیرا اگر این موارد را به صورت درد مطرح کرده و راهکاری برای آنها اندیشیده نشود، نتیجه مورد انتظار حاصل نخواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه های رشد جمعیت باید با در نظر گرفتن شرایط هر منطقه و قشر تدوین و اجرایی شود تا اثرگذاری لازم را به دنبال داشته باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان به موضوع ساماندهی ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی نیز اشاره و بیان کرد: ستاد اربعین استان در تابعیت از ستاد اربعین مرکزی، برنامه های خود را از ۶ ماه قبل با تشکیل ۱۴ کمیته آغاز کرده است.
بصیری گفت: با وجود پیش بینیهای لازم برای افزایش کیفیت خدمات به زائران اربعین حسینی، تیم های تخصصی آماده هستند تا در صورت بروز هر گونه مشکل، این موارد را در اسرع وقت حل کنند و پیش بینی می شود که در سال جاری مشکل خاصی در زمینه بیماری های واگیر و خدمات موکب ها نداشته باشیم.
وی یادآور شد: در راستای ساماندهی وضعیت موکب های اربعین در استان، برخی از موکب ها ادغام شده و درباره برخی دیگر از موکب ها، راه های افزایش کیفیت خدمات آنها پیش بینی شده است.
وی در رابطه با افزایش تجهیزات درمانی زندان ها با اشاره به اینکه ۷۱ درصد مددجویان زندان های استان کرمان به دلیل جرائم مرتبط با مواد مخدر وارد زندان شده اند، تاکید کرد: لازم است که برای ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی در زندانها از امکانات ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز استفاده شود.
جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز به موضوع رشد جمعیت اشاره و بیان کرد: با توجه به تغییرات رشد جمعیت در دو دهه اخیر در برخی از استان ها با کاهش رشد جمعیت روبرو شده ایم که این موضوع دغدغه هایی را در آینده ایجاد خواهد کرد و از این رو مقرر شد که موضوع رشد جمعیت مورد توجه ویژه دانشگاه های علوم پزشکی قرار گیرد.
حسین صافی زاده خاطرنشان کرد: موضوع جمعیت همواره مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است و در این راستا از سال ۱۳۹۳ سیاست های کلی جمعیت مطرح شده است.
وی اظهارداشت: نرخ باروری کلی استان بر اساس سرشماری سال ۹۵ و گزارش رسمی مرکز آمار ایران ۲.۳۲ و نرخ باروری کشوری ۲.۰۱ بوده است.
وضعیت اقتصادی موثر در یالا رفتن سن ازدواج
جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: افزایش سن ازدواج در سال های گذشته افزایش یافته و مسائل اقتصادی از موضوعات اصلی در افزایش سن ازدواج و کاهش علاقه مندی زوجین به داشتن بیش از یک فرزند است.
صافی زاده، تاخیر در ازدواج و افزایش سن ازدواج را در روند فرزندآوری زوجین تاثیر می گذارد، افزود: با روند کنونی افزایش سن ازد. اج و کاهش فرزندآوری، در سال ۱۴۳۰ رشد جمعیت به صفر می رسد.
وی ادامه داد: ارتقای مشاوره های هنگام ازدواج، فرهنگسازی به منظور ارزش دانستن ازدواج سالم، افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزندآوری سالم و اجتناب از تک فرزندی، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان و تدوین بسته های آموزشی برای ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه از جمله رویکردهای در دست اقدام در راستای رشد جمعیت در استان کرمان است.
۷۴۴۰/ ۵۰۵۴
نظر شما