به گزارش ایرنا، سیدحامد برکاتی روز پنجشنبه در همایش آموزشی توجیهی همکاری بین دستگاهی در مشاوره های هنگام ازدواج در تبریز با اشاره به وضعیت فرزندآوری در کشور، اظهار داشت: در بین سالهای ۶۰ تا ۷۰ به طور متوسط سالانه دو میلیون نوزاد به دنیا می آمد که این رقم در سال ۹۴ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نوزاد کاهش یافت و برای جبران این کمبود باید ازدواجهای کشور ۱۰ درصد افزایش یابد.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور به شدت رو به پیری است، افزود: با توجه به آمارها، متوسط رشد جمعیت سالانه کشور از حدود ۲.۴۶ درصد در سال ۶۵ به ۱.۲۴ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است.
برکاتی با اشاره به بررسیهای انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی WHO در حوزه جمعیت، گفت: بر اساس بررسیها، جمعیت سالمند ایران کمتر از ۱۰ درصد کل جمعیت کل کشور است اما طبق پیش بینیهای انجام شده توسط این سازمان، در سال ۲۰۵۰، ۳۰ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد.
وی همچنین اظهار داشت: ۶۹.۵ درصد کل جمعیت کشور در سن اشتغال هستند که باید برای این قشر شغلی ایجاد کرد تا ظرفیتهایشان مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه شاخص باروری TFI که بیانگر حفظ ترکیب جمعیت است در کشور ما کمتر از ۱.۹ درصد است، افزود: برای حفظ ترکیب جمعیت کشور، باید بطور متوسط هر زن در سن باروری حداقل دو فرزند به دنیا بیاورد.
برکاتی با اشاره به روند ازدواج در کشور، گفت: آمار ازدواجها در سالهای ۸۶ تا ۹۷ کاهش داشته این درحالیست که طلاق با افزایش روبه رو بوده است و میانگین سن ازدواج در پسران حدود ۲۸ سال و در دختران ۲۴ سال است.
وی ادامه داد: به طور متوسط اولین فرزند بعد از ۴.۴ سال بعد از ازدواج و فرزند دوم نیز ۵.۵ سال بعد از فرزند اول به دنیا میآید و ۱۶ درصد بارداریها نیز در کشور بالای ۳۵ سال اتفاق میافتد.
۳۰۷۷/۶۱۲۰
نظر شما