به گزارش روابط عمومی مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، در بیانیه تحلیلی مجمع فرهنگیان ایران اسلامی در خصوص مسائل آموزش وپروش و آغاز سال تحصیلی ۹۹-۹۸ آمده است: وزارت آموزش و پرورش در روزهای اخیر با معرفی محسن حاجی میرزایی به عنوان گزینه وزارت از سوی ریاست جمهوری و کسب رای اعتماد بالا از سوی مجلس شورای اسلامی، با انرژی و توان بالاتری به استقبال مهر ماه می رود.
این بیانیه می افزاید: اگر چه آموزش و پرورش با مشکلات و چالش های فراوانی در طول سال های گذشته مواجه شده، ولی حضور یک مدیر باتجربه که همکاری نزدیکی با تمام اعضای هیات دولت داشته و همچنین مورد اعتماد اکثریت قابل توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرارگرفته، می تواند به عنوان نقطه قوتی برای نظام آموزشی کشور باشد تا در پرتو چنین اجماعی، اراده محکمی شکل گیرد که امکان بسیج ظرفیت های سیاسی و اجتماعی پیرامون نیازهای آموزش و پرورش را افزایش داده و اعتماد عمومی به مدیران و عملکرد نظام آموزشی را ارتقاء دهد.
این بیانیه در در ادامه با اشاره به اهمیت جشن اول مهر تأکید کرد: بدون تردید اول مهر هر سال پرتحرک ترین و هیجان انگیزترین روز در ایران است. ۱۴ میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم و قریب به ۳۰ میلیون نفر از اولیا، چرخ بزرگترین دستگاه انسان سازی کشور را برای یک سال تحصیلی دیگر به حرکت در می آورند. حضور ریاست محترم جمهوری و اعضای هیات دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مدارس مختلف کشور و با شکوه برگزار کردن مراسم روز اول مهر، حاکی از اهمیت آموزش کودکان و نوجوانان و آینده سازان کشور است.
در این بیانیه با اشاره اولویت آموزش و پرورش در کشور اظهار شده است: آموزش و پرورش زیربنایی ترین نهاد کشور است که هزینه کردن در آن به منزله سرمایه گذاری برای وضعیت حال و آینده کشور است؛ چرا که نمی توان آموزش و پرورش ضعیف و ناکارآمدی داشت و هم زمان به درجات بالایی از توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست یافت. بنابراین نظام و دولت باید نگاه خود را به نهاد آموزش و پرورش متحول سازند.
در ادامه این بیانیه آمده است: امروز آموزش و پرورش جزء مصلحت های ملی مهم کشور است. ما به عنوان یک تشکل سیاسی در شرایط حساس فعلی به دنبال تحقق مصلحت حزبی و حتی گفتمانی خود نیستیم؛ بلکه به دنبال امید آفرینی در جامعه و حفظ روحیه ملی هستیم و براین باوریم که برای ارتقای امید اجتماعی، تنها تمرکز بر پروژه های اقتصادی، عمرانی و زیرساختی که امکان افتتاح فوری و مشهود را در کوتاه مدت و میان مدت دارند کفایت نمی کند، بلکه دولت باید توجه ویژه به ارتباط قوی با بدنه جامعه به ویژه قشر عظیم فرهنگیان به عنوان گروه مرجع جامعه داشته باشد.
این بیانیه می افزاید: امروز در حالی که در دو سال پایانی دولت قرار گرفته ایم، علی رغم تمامی فشارها و محدودیت هایی که داریم جامعه گسترده فرهنگیان انتظار دارد آموزش و پرورش در اولویت قرار گیرد. در اولویت بودن، فقط افزایش حقوق فرهنگیان نیست بلکه دولت باید نشان دهد که تمرکز بیشتری روی آموزش و پرورش دارد و این موضوع برایش اولویت دارد. فرهنگیان و ذینفعان آموزش و پرورش به خوبی میزان توجه و اولویت دولت را تشخیص خواهند داد. بنابراین در دو سال باقیمانده دولت حتی اگر توان مالی و بودجه ای بالایی برای تحول در آموزش و پرورش نداشته باشد، حداقل اراده خود را برای توجه به مسائل و چالش ها نشان دهد. برای هر حرکت تحولی تاثیرگذار دو سال زمان کمی نیست، خیلی از نقاط عطف تاریخ و چرخش های بزرگ در زمان بسیار کوتاه تری صورت گرفته است. مسئله ما فعلا زمان کم یا زیاد نیست بلکه اراده و باور به اینکه می توان کاری کرد مهمتر است. جامعه عظیم فرهنگیان نیاز به نگاه عمیق و نظامند و باور به تغییر وضعیت موجود از سوی مسئولان ارشد دارد. البته همه مسائل آموزش و پرورش به سرعت و در طول مدت کوتاهی قابل حل نیستند، اما اقدام برای اصلاح امور و بهبود آن در این مدت هم امکان پذیر است.
در بخشی دیگر از این بیانیه در خصوص نیروی انسانی آمده است: کم توجهی به شان و منزلت معلمان، بزرگترین چالش نظام آموزشی در طول سالهای گذشته بوده و هست که مسئله چالش نیروی انسانی هم به عنوان یک معضل بزرگ به این موارد اضافه شده است. بسیار مایه تاسف است که در کشوری که سالانه یک میلیون دانشجوی جدید در دانشگاههای آن پذیرفته می شوند، نظام آموزشی از کمبود معلم رنج می برد و حرفه ای ترین و ماموریت گراترین دانشگاه که دانشگاه فرهنگیان باشد، با کمبود شدید استاد و فضای آموزشی مواجه است و گسترش بی رویه پردیس های آن فقط روند بی کیفیتی در آینده نظام آموزشی را تشدید می کند.
این بیانیه همچنین تاکید کرد: فرهنگیان به عنوان یک قشر پیشرو و مرجع جامعه همواره در طبقه متوسط جامعه قرار داشته اند، اما در اثر توجه ناکافی به وضعیت معیشتی و منزلتی آنها، بیم خارج شدن آنها از طبقه متوسط جامعه و افتادن به طبقه پایین وجود دارد که نتیجه بلافصل این روند، ضعف شدید جامعه مدنی و گسترش جریانات پوپولیستی در کشور است. لذا حمایت و ارتباط سازمان یافته با معلمانی که در دهک های پایین جامعه قرار دارند باید در اولویت کاری وزیر جدید آموزش و پرورش قرار گیرد. یکی از مهمترین اولویتهای وزارت آموزش و پرورش، ارتقای معیشت و منزلت معلمان است. آموزش و پرورش در شرایط پیچیده امروز کشور نیاز به آرامش و ثبات دارد.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: در سال های گذشته همواره نام آموزش وپرورش با کسری بودجه و بدهی های ریز و درشت به معلمان همراه بوده است، این درحالی است که دولت و مجلس همواره ادعای توجه به آموزش و پرورش را داشته اند. در دهه های پیش کمتر شنیده و یا دیده شده که مطالبات فرهنگیان بدون تاخیر پرداخت شود. همیشه این سوال را فرهنگیان از خود می پرسند که آیا امکان تصویب بودجه بدون کسری برای آموزش وپرورش وجود ندارد؟ اکنون که طیب نیا وزیر خوشنام و کاردان پیشین اقتصاد به عنوان مشاور اقتصادی وزیر آموزش و پرورش منصوب شده، آیا امکان حرکت در جهت بودجه بدون کسری در آموزش وپرورش فراهم خواهد شد؟ اگرهمین یک دستاورد با حضور طیب نیا در آموزش وپرورش ممکن شود، مسلما دستاورد کمی نخواهد بود. امید است که در پرتو نگاه منطقی و صحیح نظام و دولت به نهاد آموزش و پرورش به عنوان زیربنایی ترین نهاد توسعه همه جانبه و پایدار کشور نسلی دیندار، آگاه، مسئولیت پذیر و قانون گرا برای آینده کشور تربیت شود.
نظر شما