«محمدرضا صباغیان» نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع چالشهای فعالیتهای فرهنگی در وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سندتحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ابزار جدی برای ارتقاء سرمایه انسانی شایسته محسوب میشود.
وی گفت: اگر سیستم تعلیم و تربیت صحیح انجام شود، رشد و پیشرفت همه جانبه محقق خواهد شد. اما وضعیت تعلیم و تربیت امروز، تک بعدی و سرطانیدر حوزه آموزش است و مقوله فرهنگ نتوانسته به عنوان بال آموزش حرکت کند که نتیجه آن بسیاری از مشکلات جامعه است.
نماینده مردم ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی بعد فرهنگی مورد غفلت قرار میگیرد، آثار آن آسیبهای اجتماعی، طلاق، اعتیاد و... است. اگر کار فرهنگی درست انجام شده بود بسیاری از این آسیبها کاهش یافته بود. ولی با توجه به ضعف موجود در حیطه فرهنگی امروز جامعه دچار بحران شده است.
صباقیان افزود: چالشهای فرهنگی ریشه در وضعیت معیشت و حقوق معلمان و آموزش و پرورش دارد. معیشت معلمان نیز ریشه در قانون مدیریت خدمات کشوری دارد که سراسر تبعیض و بی عدالتی است.
وی با اشاره به خط فقر که گفته می شود ۶ میلیون تومان است، افزود: معلمان بین ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون و پانصد هزار تومان حقوق میگیرند. وقتی به درختی آب نرسد، ثمر نمیدهد. مشکل اصلی مجلس است و مجلس میتواند اعتبار و بودجه را به سمت وزارتخانه برده و بعد کار بخواهد.
این نماینده مجلس افزود: برای اینکه این وضعیت تشریح شود باید وزیر آموزش و پرورش مقتدر و مطالبه گر باشد و به صحن مجلس آمده و وضعیت را تشریح کرده و اثرگذار شود.
صباغیان افزود: وزارت نفت، علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت و معدن و تجارت از این قانون مستثنی شدهاند. نیروهای انسانی آموزش و پرورش به این وزارتخانهها مامور میشوند یا تعدادی عضو هیات علمی دانشگاه شده تا آموزش و پرورش از درجه اهمیت خارج شود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه ۱۳۰ پزشک در مجلس نماینده هستند، گفت: چنین وضعیتی سبب شده نگاه مثبت و بهتری روی پزشکان بوجود بیاید. البته در همین دوره اتفاقات خوبی هم رخ داد و مجلس مصوب کرد یک درصد از هزینه همه دستگاهها به آموزش و پرورش داده شود تا مدارس از پول آب و برق معاف شوند.
نظر شما