به نوشته این تارنمای آمریکایی، «محمد جواد ظریف» که برای شرکت در هفتاد وچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته، روز گذشته (یکشنبه ۳۱ شهریور) به خبرنگاران گفت: این اعتباری که در مورد آن صحبت می کنیم، خیریه نیست. ما کشور ثروتمندی هستیم. این اعتبار به جای نفتی است که قرار بود خریداری شود.
دیلی بیست به نقل از ظریف نوشت که ایران درخواست می کند که اعتبار ۱۵ میلیارد دلاری تا دسامبر ۲۰۱۹ میلادی تمدید شود و از آن زمان به بعد ماهانه سه میلیارد دلار مطالبه خواهد کرد.
ظریف گفت: این راهی برای فرانسه - نه تنها فرانسه بلکه اتحادیه اروپا - بود تا پایبندی به برجام را از سر گیرند. به گفته وی آمریکا با ادامه ممانعت از فروش نفت ایران بالاخره "اهرم فشار" خود را از دست خواهد داد. وی گفت: (کشوری) که به بازار جهانی وابسته است، آنها هستند.
دیلی بیست در ادامه این گزارش به نقل از ظریف نوشت که توافق ۱۵ میلیارد دلاری فقط یکی از چندین خواسته دولت ایران از اتحادیه اروپا و آمریکا است. تهران همچنین می خواهد که بتواند نفت خود را فروخته و به درآمدهای ناشی از فروش آن دسترسی داشته باشد. ظریف، تحریم های دولت ترامپ را تروریسم اقتصادی خواند. وزیر امور خارجه ایران در مورد «مایک پمپئو» همتای آمریکایی خود گفت: (وی) باید آماده مواجهه با پیامدهای (اقدام های خود) در دادگاه جنایی بین المللی باشد.
ظریف در مورد گفت وگوهای تهران و پاریس گفت: هنگامی که ما با فرانسه در مورد همه این موارد بحث کردیم - ما به تصمیم آنها احترام می گذاریم ولی این امر رافع تعهدات قانونی آنها نیست - آنها به این فکر افتادند که لازم است تا به نوعی از آمریکا چراغ سبز دریافت کنند. این یک تناقض است چرا که اگر آمریکا علاقه مند به فشار حداکثری است، بنابراین نباید به (فرانسویها) چراغ سبز نشان دهد و در این مورد به آنان هشدار دادیم.
ظریف همچنین نقش «مارک دوبوویتز» رئیس اندیشکده راستگرای بنیاد دفاع از دموکراسی ها را در شکل دادن به سیاست دولت ترامپ در برابر ایران اساسی دانست و گفت: مارک دوبوویتز می خواست تا اطمینان یابد که نه این رئیس جمهور ونه جانشین آن نتوانند تا روابط با ایران را عادی سازند. به نظر من رئیس جمهور ترامپ روز جمعه دانسته یا نادانسته باب مذاکرات را بست. خزانه داری آمریکا ۲۹ شهریور بانک مرکزی ایران را در کنار صندوق توسعه ملی تحریم کرد.
به نوشته دیلی بیست، ایران در ماه اوت اندیشکده دفاع از دموکراسی ها را به اتهام تروریسم اقتصادی تحریم کرد.
ظریف اتهام دخالت ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان را قاطعانه رد کرد و یمنی ها را عامل این واقعه دانست و افزود: فکر می کنم که (ترامپ) مصمم است تا در کشور ما مداخله نظامی نکند ولی دیگرانی هستند که مصمم هستند تا وی را به درگیری نظامی با ایران بکشانند.
به گفته ظریف، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران طرح «ائتلاف برای امید» را این هفته در سازمان ملل مطرح خواهد کرد. ظریف جزئیات این طرح را با خبرنگاران در میان نگذاشت و گفت که این ائتلاف شامل عراق و دیگر کشورهای خلیج فارس که تصمیم به پیوستن به آن بگیرند خواهد شد و بر آزادی کشتیرانی و امنیت انرژی تمرکز خواهد کرد.
نظر شما