انتقاد مقام ارشد سازمان ملل از رویکرد افراطی بولسونارو

تهران - ایرنا - کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد، «ژائیر بولسونارو» را فردی افراطی و تندرو دانست و از اینکه وی در برزیل در راس امور قرار دارد، ابراز تاسف کرد.

به گزارش خبرگزاری منطقه ای مرکوپرس، «میشله باشلت» روز گذشته (یکشنبه) در واکنش به اعلام حمایت علنی ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل از دیکتاتوری پیشین این کشور گفت: برای برزیل متاسفم که شخصی همچون بولسونارو در راس امور آن قرار گرفته است.

باشلت که پیشتر دو دوره سمت ریاست جمهوری شیلی را برعهده داشته، پدر خود را در دوران دیکتاتوری ژنرال «پینوشه» از دست داده است.

وی در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی شیلی ضمن اشاره به حمایت بولوسونارو از دیکتاتوری سالهای 1964 تا 1985 در برزیل گفت: اگر کسی وجود دارد که معتقد است هرگز در کشورش دیکتاتوری و شکنجه وجود نداشته، باید تاسف خورد. حیف برزیل که افرادی همچون بولسونارو اکنون آن را هدایت می کند.

باشلت اخیرا از تنزل فضای مدنی و دموکراتیک در برزیل بدنبال حضور بولسونارو در قدرت انتقاد کرده است.

در این میان رئیس جمهوری برزیل از شجاعت ژنرال پینوشه برای ممانعت از حضور چپ گراها و کمونیست برای حضور در قدرت در شیلی قدردانی کرده بود.

بولسونارو پیشتر باشلت را به مداخله در امور داخلی برزیل متهم کرده بود.

«آلبرتو  باشلت» پدر میلشه یک ژنرال نیروی هوایی شیلی بود که در سپتامبر 1973 با کودتای نظامی تحت هدایت پینوشه مخالفت کرد و سپس دستگیر و در زندان شکنجه شد و در فوریه 1974 در زندان جان خود را از دست داد.

این در حالیست که میشله باشلت نیز در سال 1975 توسط عوامل حکمت پینوشه بازداشت و در زندان شکنجه شده بود.

مقامات قضایی شیلی اعلام می کند که حدود سه هزار نفر طی دیکتاتوری پینوشه در شیلی ناپدید و بیش از سه هزار نفر دیگر در این زمان شکنجه شدند.

باشلت گفت: از من در مورد اوضاع حقوق بشری بزریل پرسیده شد که من اطلاعاتی را که بدست آورده بودیم، ارائه کردم. اطلاعاتی که داشتیم نشان می دهد شرایط حقوق بشری در برزیل خوب نیست.

کمیسیونر ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد نقش خود در بحران ونزوئلا گفت که خیلی ها وی را با منجی که می تواند این مشکل را حل کند، اشتباه گرفته اند.

باشلت افزود: من کمیسیونر ارشد سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر هستم  و می خواهم روابطم را با ونزوئلا حفظ کنم تا شرایط حقوق بشر در این کشور بهبود یابد.

وی تصریح کرد: از دیدگاه سازمان ملل متحد، «خوان گوایدو» رئیس مجمع ملی و «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری منتخب ونزوئلا است.

باشلت همچنین گفت که بدنبال این نیست که برای بار سوم رئیس جمهوری شیلی شود.

1071

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha