شاخه زیتون و نشان صلح ایران روی میز مجمع عمومی

ایران با ابتکار ائتلاف امید و صلح هرمز نشان صلح و شاخه زیتون را در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد روی میز قرار داده و امیدوار است که با واقع بینی رهبران حاضر در این اجلاس مسیر صلح و تفاهم در این فرصت کم نظیر فراهم و تثبیت شود.

دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران  به منظور شرکت و سخنرانی در هفتاد و چهارمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به نیویرک عزیمت نمود تا در این مقطع حساس منطقه، در راستای دکترین صلح و ثبات، سیاست های اصولی و منطق بنیان جمهوری اسلامی را تشریح نماید.
این سفر از جهات مختلف، اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند با دستاوردهای بسیار مهمی همراه باشد. اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل همواره فرصت مناسبی برای طرح نظرات و بیان مسائل مختلف میان ملت‌ها و فرهنگ های متنوع است. در حال حاضر ملت ایران تحت بی‌رحمانه ترین تحریم ها و تروریسم اقتصادی آمریکا قرار دارد و هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، فرصت مناسبی را برای آگاه سازی دولتمردان و نمایندگان کشورهای مختلف جهان از ظلم اعمالی علیه مردم ایران، فراهم کرده است. در این اجلاس موارد زیر می تواند مطرح شود:

-نقض برجام از سوی آمریکا و اجرایی نشدن تعهدات سایر اعضای برجام به ویژه کشورهای اروپایی که نتیجه آن فشار حداکثری به مردم ایران با اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا است، می‌تواند هر چه بیشتر برای افکار عمومی تبیین و تشریح شود.  

- دولتمردان و نمایندگان کشورهای مختلف باید بدانند که چنین رفتار ظالمانه ای علیه مردم ایران در حالی صورت می‌گیرد که ایران به تمامی تعهدات برجامی خود پایبند بوده و آژانس انرژی اتمی بارها آن را تایید کرده است. مردم جهان باید اطلاع یابند که آمریکا و کشورهای اروپایی هرگز به تعهدات خود پایبند نبوده اند و چشم انداز برای اجرایی شدن توافقات با این کشورها را نابود می کنند. آنها به جای عمل به تعهدات خود، هر روز اتهاماتی علیه ایران مطرح کرده و تهدید به اقدام نظامی می‌کنند. این در حالی است که ایران همیشه به دنبال صلح و ثبات در منطقه بوده و آن را بهترین عامل امنیت منطقه می‌داند.

- تشریح جزئیات «ابتکار صلح هرمز» در صحن علنی مجمع عمومی قابلیت خنثی‌سازی فضای چالش برانگیز و جنگ‌طلبانه رژیم آمریکا و شرکایشان در منطقه را دارد. ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه و اجتناب از درگیری نظامی، باید از همه کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه هرمز و سازمان ملل متحد برای مشارکت در این ائتلاف و همکاری دعوت نماید. ایران بر این باور است که حضور نیروهای بیگانه نه تنها سودی برای کشورهای منطقه ندارد، بلکه تنش‌آفرین است، بنابراین امنیت، صلح و ثبات در منطقه تنها با مشارکت کشورهای منطقه تامین پذیر بوده و تضمین می‌شود.

- پیشنهاد راه‌کارهای مناسب در مسیر حل و فصل مسائل پیچیده و سخت منطق،  از جمله ضرورت توقف جنگ و بمباران ملت یمن توسط عربستان سعودی و ضرورت خاتمه یافتن بحران های مربوط به سوریه، عراق، افغانستان و دیگر نقاط منطقه و جهان. با ارائه راه کارهای اطمینان بخش و صلح آمیز، زمینه حل و فصل این بحران‌ها و مسائل حاد جامعه بین المللی فراهم می شود. بحران هایی که  عمدتا ریشه آن در اقدامات و رفتار های بحران ساز آمریکا و شرکای این کشور دارد.

- برگزاری نشست ۱+ ۴ (که  میتواند با بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم‌های ظالمانه به نشست ۱+۵ تبدیل شود) و پایبندی اعضای برجام به تعهدات خود، می‌تواند فصل نوینی را برای ادامه همکاری و مشارکت های بین المللی در جهت توسعه صلح، امنیت و ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای رقم زند. فرصتی که به بیان ساده می تواند بخش عمده مشکل ایران و آمریکا را از مسیر رفع تحریم و با گفت وگو و تعامل حل نماید.

- دیدار و ملاقات های گسترده‌ای در حاشیه نشست مجمع عمومی صورت خواهد گرفت که هر یک اهمیت خود را دارد: نشست با سران و وزرای خارجه، می‌تواند علاوه بر تشریح مواضع ایران در قبال تحولات بین المللی، موجب توافق برای گسترش همکاریهای دوجانبه، منطقه ای و بین‌المللی شود.

-چنانچه آمریکا به برجام بازگشته و تحریم ها علیه ایران را لغو کند، ملاقات با دولتمردان آمریکایی در قالب برجام امکان پذیر خواهد بود. چنین فرصتی می‌تواند بخش مهم این دوره از اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل باشد.

- نشست با مدیران و مسئولین رسانه‌ها، فرهیختگان و صاحبنظران آمریکا نیز در این نشست انجام خواهد پذیرفت. قطعا دیپلماسی عمومی و سیاست منطق بنیان ایران می تواند از طریق این نشست ها افکار عمومی جهانیان را نسبت به واقعیت های موجود جهان، دلائل تشدید بحران در منطقه خاورمیانه و دلیل اصلی تلخی در روابط میان آمریکا با ایران را تنویر نماید. از این حیث این دیدار ها بخش حاشیه ای مهم نشست مجمع عمومی را تشکیل می دهد.

-سخنرانی رئیس جمهوری در مجمع عمومی، بسیار مهم است و می تواند مواضع اصولی کشورمان در مورد تحولات منطقه و جهان را به گوش جهانیان برساند.

برای اولین‌بار است که آمریکا در تاریخ دشمنی با ایران، منزوی شده و بجز چند کشور، از توطئه‌های آن علیه کشورمان حمایت نمی کنند. اکثریت قاطع کشورها رفتارها و سیاست های مقامات ارشد این کشور را قابل قبول نمی‌دانند. ایران امروز «نشان صلح و شاخه زیتون» را  در این مجمع روی میز گفت و گو و تفاهم قرار داده و امیدوار است که مسیر صلح و تفاهم در این فرصت کم نظیر فراهم و تثبیت شود.

کارشناس سیاسی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha