اسناد دفاع مقدس باید از آرشیوها خارج شود

مشهد- ایرنا- مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: در دسترس قرار دادن اسناد مربوط به دفاع مقدس و تولید آثار پژوهشی، ادبی و هنری در این حوزه ضروری است و این حرکت مانع از تحریف دفاع مقدس می شود.

سردار حسینعلی یوسفعلی زاده روز سه شنبه در مراسم رونمایی از مجموعه نشریه‌ها و مجموعۀ موضوعی دوره دفاع مقدس موجود در آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی که در محل گنجینه قرآن و نفایس حرم مطهر رضوی برگزار شد افزود: دغدغۀ مشترک پیشکسوتان و حماسه‌سازان دفاع مقدس این است که این رویداد بزرگ در لابه‌لای حوادث تاریخ فراموش نشود و دشمنان آن را تحریف نکنند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص ادامه داد: بنا به گفته ایشان سال‌های دفاع مقدس به مثابۀ گنج ماست و ما باید هرچه بیشتر از این گنجینه در تولید آثار فاخر ادبی، تألیف کتاب‌های عمیق علمی‌ و پژوهشی و تولید نمایشنامه، فیلم و سریال استفاده کنیم و دفاع مقدس را ماندگار کنیم.

او ادامه داد: دشمن تلاش می‌کند تا این صفحۀ روشن ایستادگی، مقاومت و رشادت را از مقابل دیدگان ما کنار بگذارد و به جای آن کتاب مذاکره و کوتاه آمدن را جلوی ما باز کند و این ارزش‌های دفاع مقدس است که به ما نهیب می‌زند تا دچار این غفلت نشویم لذا  لازمۀ این هوشیاری این است که اسناد، سوابق و داشته‌های تاریخی را از آرشیوها خارج کنیم و  بر روی دست بگیریم و اجازه ندهیم تحریف شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، اقدام آستان قدس رضوی در ایجاد آرشیو اسناد و مطبوعات و رونمایی از آنها را ارزشمند خواند و گفت: این اقدام بزرگی است و این اسناد می‌تواند منبع انجام صدها کار پژوهشی باشد.

کارشناس مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این آیین گفت: در گنجینه مطبوعات آستان قدس رضوی بیش از ۲۴۰ عنوان نشریۀ تخصصی و نیمه‌تخصصی در موضوع دفاع مقدس نگهداری می‌شود.

مریم نوریان گلیان افزود: پس از دوران جنگ تحمیلی و در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ شمسی روند انتشار نشریات مربوط به جنگ افزایش چشمگیری یافت و  در دهۀ ۷۰ نشریات دفاع مقدس به موضوعاتی چون خاطرات شهدا، وصیت‌نامه‌ها و عکس‌ها اختصاص پیدا کرد.

نوریان بیشترین تعداد نشریات موجود در این زمینه را مربوط به دهۀ ۸۰ با بیش از ۹۰ نشریه و کمترین تعداد را متعلق به دهۀ ۶۰ دانست و افزود: دهۀ ۸۰ زمان رونق مجلات تخصصی - تحلیلی در زمینه جنگ و دفاع مقدس است.

وی آموزش وطن‌دوستی و دفاع از میهن به کودکان را از دیگر موضوعات مهم نشریات حوزه دفاع مقدس ذکر و بیان کرد: "کودک مسلمان بلوچ"، "جاودانه‌ها" و "رسالت دانش‌آموز" از جمله نشریات در گروه سنی کودکان است که می‌کوشیدند با روشن کردن سیاست‌های پشت پردۀ استعمار، به نقش مهم کودکان در استقلال همه‌ جانبۀ کشور از طریق کسب دانش و مهارت بپردازند.

کارشناس مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: دانشگاه‌های کشور و بعد از آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صاحب بیشترین تعداد نشریه در زمینه دفاع مقدس هستند و بیش از ۴۵ درصد نشریات در این زمینه توسط این دو نهاد به چاپ رسیده است.

نوریان از استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، لرستان، فارس و یزد به عنوان استان‌هایی نام برد که به ترتیب، بیشترین میزان نشریات در حوزۀ دفاع مقدس را در آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی به خود اختصاص داده‌اند.

ماهنامۀ "صف" به عنوان قدیمی‌ترین نشریه در موضوع جنگ و علوم نظامی که توسط سازمان عقیدتی، سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۸ منتشر می‌شود، ماهنامۀ "پاسدار" از نشریات تخصصی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۳۵۹ در قم منتشر کرده است، ماهنامۀ "شاهد" از نشریات بنیاد شهید در سال ۱۳۵۹، نشریه "الفجر" که سپاه در سال ۱۳۵۹ در سنندج منتشر کرده است، ماهنامۀ "شاهد یاران"، فصلنامۀ "نگین ایران"، هفته‌ نامه "اطلاعات جبهه"، نشریه "جنگ به روایت تصویر" و ماهنامۀ "مکتب جبهه" از جمله نشریات قدیمی و مهم آستان قدس رضوی درباره دوران دفاع مقدس بود که در این آیین رونمایی شد.

۷۴۸۹/۱۹۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha