دیپلماسی چندجانبه ایران، دیپلماسی یکجانبه آمریکا را در تنگنا قرار داده است

لندن – ایرنا – سفیر ایران در ایرلند گفت: دستور کار گسترده رییس جمهوری و وزیر امور خارجه ایران در نیویورک و دیدارهای دوجانبه با شمار قابل توجهی از مقامات عالیرتبه جهان، از جمله متحدین آمریکا، نشان می دهد که ایران نه تنها منزوی نشده بلکه همچنان بازیگری فعال در عرصه منطقه ای و بین المللی است و آمریکا در تحمیل انزوای دیپلماتیک بر ایران ناکام مانده است.

'مسعود اسلامی' روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، سفر رییس جمهوری و هیات همراه ایشان به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را از منظر دیپلماسی دوجانبه، دیپلماسی چند جانبه، دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسانه ای مورد بررسی و بسیار حائز اهمیت توصیف کرد.

وی توضیح داد:‌ در بعد دوجانبه، مقامات ارشد کشورهای مختلف ضمن دیدار با ریاست محترم جمهوری و وزیر امور خارجه عملا نشان می دهد که تحریم ها علیه ایران و بویژه تحریم رییس دستگاه دیپلماسی ایران اثر زیادی نداشته بوده و رهبران و مقامات عالی کشورهای جهان در عمل آنها را نادیده می گیرند و نسبت به آن بی اعتنایی می کنند.

سفیر کشورمان با اشاره به اینکه آمریکا تلاش دارد با اعمال فشار حداکثری خود باعث انزوای سیاسی ایران شود و با ایجاد جو فریب و ارعاب از اثربخشی دیپلماسی ایران در عرصه بین المللی بکاهد؛ افزود:‌ اما در اثر هوشیاری دیپلماسی ایران، آمریکا به استفاده از روش های ناهنجار و نامتعارف در عرصه دیپلماسی روی آورده و در نتیجه منزوی و انگشت نما شده و به همین دلیل از ایجاد ائتلاف بین المللی علیه ایران بازمانده است.

اسلامی ادامه داد: بعد چندجانبه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد فرصت بی بدیلی برای تبیین مواضع و دفاع دیپلماتیک از منافع کشورمان و با هدف تاثیر گذاری بر روندهای بین المللی فراهم می کند.

وی  با بیان اینکه ‌هدف اصلی و اساسی از تشکیل سازمان ملل متحد نیز جلوگیری از تکروی و یکجانبه گرایی است افزود: برجام و بسیاری از توافق های بین المللی، دستاورد نظام چندجانبه گرایی هستند. ایران هم از ظرفیت های مجمع عمومی برای تحقق اهداف خود از جمله مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا استفاده کرده و در این امر موفق بوده است. ‌ بر این اساس، مقامات کشورمان تلاش می کنند تا فریب کاری ها و طفره رفتن آمریکا از تعهدات بین المللی و پیامدهای مخرب آن را یادآور شوند.

سفیر ایران در ایرلند  با اشاره به اینکه هدف دیگر تحریم های آمریکا این است که ایران را به یک سوژه امنیتی بین المللی تبدیل کند و از این رهگذر به فروش سلاح به برخی کشورها و وابستگی آنها به خود ادامه دهد تصریح کرد: حضور و دیپلماسی فعال ایران در نهادهای بین المللی نظیر اجلاس مجمع عمومی ملل متحد، موقعیتی برای کم اثر کردن این هدف شرورانه و طرح ایده های جدیدی برای صلح پایدار در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز را فراهم نموده و رییس محترم جمهوری در سخنرانی خود در این اجلاس به تبیین مواضع صلح طلبانه کشورمان خواهد پرداخت.

اسلامی، همچنین بعد رسانه ای و دیپلماسی عمومی سفر رئیس جمهوری به اجلاس سازمان ملل را حائز دستاوردهای مهمی توصیف کرد.

وی گفت: ‌در دنیای امروز دیپلماسی رسانه ای جزء لاینفک دیپلماسی محسوب می شود و حراست از منافع ملی بدون حضور رسانه ای فعال و قوی امکان پذیر نیست. بهره برداری حداکثری از فرصت های رسانه ای در حاشیه اجلاس مجمع عمومی ملل متحد برای تشریح مواضع و اهداف کشورمان در راستای تحقق صلح و ثبات در منطقه، یکی دیگر از دستاوردهای این سفر خواهد بود.

«موفقیت در آوردگاه دیپلماسی رسانه ای،  در حقیقت مکمل مجموعه اقدامات دوجانبه و چندجانبه ای کشورمان در سفر سازمان ملل متحد می باشد. ایجاد محدودیت های نامتعارف برای دسترسی وزیر امور خارجه ایران، یک اقدام ایذایی است که دولت آمریکا به آن متوسل شده اما شگردهای هوشمندانه ایران در دیپلماسی رسانه ای ایران، این محدودیت ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است.»

از منظر دیپلماسی عمومی هم «اسلامی» تصریح کرد: این سفر می تواند فرصت مغتنمی برای مقامات کشورمان برای مقابله با ایران ستیزی فریب کارانه آمریکا از جمله ایجاد تصویری مغشوش از تاریخ و تمدن و مردم شریف کشورمان در افکار عمومی آمریکا و سایر کشورها فراهم آورد.

وی افزود:‌ دستگاه تحریم حداکثری آمریکا بر جنگ روانی و بستر سازی برای ایران ستیزی استوار است. گفتمان روشنگرانه ایران می تواند تا حد زیادی بر دیدگاه رهبران سیاسی و بر افکار عمومی مردم کشورهای دیگر بویژه در خصوص مواضع و اقدامات صلح جویانه ایران اثرگذار باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha