به گزارش شبکه روزنامه استریت تایمز، آلیس ولز بعد از دیدارهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با رهبران کشورهای هند و پاکستان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: امیدواریم ما به زودی شاهد اقدامات سریع در راستای رفع محدودیت ها در کشمیر و آزادی افرادی باشیم که بازداشت شده اند.
ولز معاون وزیر امور خارجه آمریکا در آسیای میانه افزود: ترامپ بارها تمایل خود را برای میانجیگری (میان اسلام آباد و دهلی نو) اعلام کرده است، اما هند مدت هاست که نقش خارجی را رد می کند.
به گفته ولز، ایالات متحده نگران بازداشت های گسترده شامل سیاستمداران و بازرگانان عمده و اعمال محدودیت ها بر ساکنان جامو و کشمیر (هند) است.
وی به خبرنگاران تاکید کرد: ما مشتاقانه منتظر از سرگیری تعامل سیاسی دولت هند با سران محلی کشمیر و برنامه ریزی انتخابات موعود در اولین فرصت هستیم.
نارندرا مودی نخست وزیر هند پنجم اوت (۱۴ مرداد ماه) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد که طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، از اختیارات خاصی برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند، فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی غیربومی ایالت جامو و کشمیر، ممنوع است و ساکن دائمی این ایالت فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
حزب حاکم بهاریتا جاناتای هند به رهبری "نارندرا مودی" نخست وزیر از مدت ها پیش این ایالت را بخش جدایی ناپذیر این کشور محسوب کرده و مالکیت پاکستان را بر آن رد می کند.
دولت مودی پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و ارتباطات تلفنی و اینترنتی این ایالت را قطع کرد.
نظر شما