درآمد ارزی حاصل از صادرات مناطق آزاد به این مناطق برمی گردد

کیش- ایرنا - رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: بخشی از درآمد ارزی حاصل از صادرات مناطق آزاد جهت وارادات مواد اولیه و حل مشکلات واحدهای تولیدی و صنفی باهدف رونق تولید وکسب کار به این مناطق تعلق می گیرد.

به گزارش ایرنا-  عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی روز جمعه پس از نشست مشترک با مدیران  دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و فعالان اقتصادی این مناطق در جمع خبرنگاران کیش افزود: در اجرای این تصمیم با هماهنگی دبیرخانه مناطق آزاد بخشی  از ارز حاصل از صادرات این مناطق که مبلغ  قابل توجهی است؛ برای تامین مواد اولیه واحد های تولیدی و رونق واحدهای تجاری این مناطق در نظر گرفته می شود.

همچنین غلامحسین مظفری مدیرعامل منطقه آزاد کیش که در این نشست مطبوعاتی حضور داشت، میزان صادرات سال ۹۷ کیش را بیش از ۳۲۰ میلیون دلار ذکر کرد و در این خصوص گفت: تخصیص بخشی از این مبلغ ارزی می تواند گرهگشای بسیاری از مشکلات  واحدهای تولیدی، تجاری و صنفی این منطقه باشد. 

در ادامه این نشست، رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به فعالیت ۲۵ هزار واحد تجاری با اشتغالزای یکصد هزار نفر در مناطق آزاد افزود: در مجموع  برای فعالیت این واحدها و رونق تولید و کسب و کار در این مناطق تصمیماتی خوبی گرفته شد و امیدواریم که این تصمیمات موجب رونق بیشتر واحدهای تجاری و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی و در مجموع باعـث رونق تولید در کل کشور شود. 

 همتی" نتایج  نشست مشترک مدیران دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و فعالان اقتصادی این مناطق در کیش را خوب و موثر ارزیابی کرد.

او با اشاره به بازدیدهای انجام شده از واحدهای تولیدی جزیره کیش، تامین ارز برای خرید مواد اولیه، نحوه انتقال و جابجایی کالا بین مناطق آزاد، ثبت سفارش و موضوع کالای همراه مسافر را از مهمترین خواسته ها و مشکلات مطرح شده ذکر کرد و افزود این مسائل در نشست امروز مورد بررسی قرار گرفت و  در این زمینه با هدف رونق تولید تدابیری اتخاذ شد. 

 وی ادامه داد: هرکدام از این واحدها مشکلات خاص خود را دارند اما به نظرم همه اینها قابل حل است و به عنوان عضوی از دولت برای حل این مشکلات اقدام و پیگری خواهم کرد. 

 همتی، همچنین با یادآوری این نکته که پروانه ها و مجوزهای صادراتی مناطق آزاد تاکنون مورد قبول واقع نمی شد، تصریح کرد: از این پس با هدف رونق اقتصادی، مجوزها و پروانه های صادراتی مناطق آزاد مبنای ارائه خدمات بانکی خواهد بود، بنابراین در راستای بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و مشکلات بانکی فعالان اقتصادی این مناطق، کلیه مجوزهای صادره توسط سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ملاک عمل بانک های عامل برای اعطای خدمات بانکی قرار می گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی در بخشی دیگر از این نشست خبری تصریح کرد: خرید و فروش اررز دیجیتال در کشور ممنوع است اما طبق مصوبات دولت تولید آن با اخذ مجوز از دستگاههای مربوط مجاز است و این امر درصورتی از مالیات معاف است که ارز حاصله چه بصورت واردات و یا تبدیل ارز به داخل کشور منتقل شود و به نظر من مناطق آزاد درصورت هماهنگی با وزارت نیرو برای تامین برق مورد نیاز،از موقعیتی مناسب برای تولید ارز دیجیتال برخوردار است و می توان برای خرید مواد اولیه تولید در این مناطق نیز از آن استفاده کرد.

 عبدالناصر همتی در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن تشریح وضعیت اقتصادی با یادآوری شرایط ارزی کشور در شهریور و مهرماه سال گذشته افزود: به رغم تمام تحریم ها و فشارهای وارد شده در حال حاضر شرایط ارزی با ثباتی داریم و این آرامش به ما اجازه داده است که به سایر اولویت ها از جمله شرایط مناطق آزاد بپردازیم.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی این بانک  تامین ارز کالاهای اساسی و دارو است تصریح کرد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده ذخیره کالاهای اساسی و دارو در کشور مطلوب است. 

 همتی همچنین در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد کیش با اشاره به کاهش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت کشور در شرایط تحریم گفت:  در نیمه اول امسال به رغم کاهش درآمدهای نفتی، به منظور واردات کالاها به کشور بیش از ۱۹ میلیارد دلار تامین ارز انجام شده که از این میزان حدود ۱۱ میلیارد آن مربوط به صادرات غیرنفتی است. 
رئیس کل بانک مرکزی افزود: از این میزان حدود ۸ میلیارد نیز برای واردات دارو و کالاهای اساسی توسط بانک مرکزی تامین شده است.
همتی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای طبقات متوسط و ضعیف جامعه بر اثر تحریم گفت: بانک مرکزی به دنبال ثبات و برنامه ریزی برای افزایش رفاه مردم است.
همتی ادامه داد: با توجه به حساسیت نرخ ارز در کشور اگر نرخ ارز کنترل نشود اقتصاد کشور نامتعادل می‌شود. 
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به بازدید خود از واحدهای تولیدی منطقه آزاد کیش گفت: فعالیت حدود ۳۰۰ واحد تولیدی در این منطقه نشان دهنده زحمات صنعتگران و تولیدکنندگان منطقه است که بحمدالله نسبت به گذشته  تحولات مثبت زیادی در کیش رخ داده است.
وی افزود: تا آنجا که در توان بانک مرکزی است از فعالیت های تولیدی، صنعتی و تجاری در مناطق آزاد حمایت  و تلاش می‌کنیم در نیمه دوم امسال ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی تجاری مناطق را تامین کنیم.

عبدالناصر همتی؛ رئیس‌کل بانک مرکزی و "مرتضی بانک" دبیرشورای عالی مناطق آزاد  کشور به‌منظور بررسی مسائل ارزی و ریالی واحدهای تولیدی و تجاری مناطق آزاد تجاری-صنعتی و همچنین دیدار با فعالان اقتصادی روز پنجشنبه وارد کیش شد. وی تلاش  برای تسریع در بهره برداری از  پروژه‌های عمرانی جزیره کیش  و برطرف کردن موانع موجود واحدهای تولیدی و صنفی را از اهداف این سفر عنوان کرد. 
بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در شش شهرک صنعتی کیش فعالیت می کنند که برخی از آنها به دلیل مشکلات اقتصادی قادر به ادامه فعالیت نیستند. 

۱۳۳۹

    

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha