لیگ برتر سال گذشته فوتبال ایران آنقدر تلخ و نازیبا به اتمام رسید که کسی نمی تواند حوادث تلخ ورزشگاههای اصفهان، تبریز و اهواز را به فراموشی بسپارد. قصد ندارم به آن حوادث تلخ و علل و خسارات هنگفت مادی و حیثیتی آن بپردازم اما به یاد آوریم وعدههای سئولنشینان بخصوص رییس فدراسیون و روسای کمیتههای انضباطی و اخلاق فدراسیون فوتبال را که میگفتند با استقلال در رای و صدور احکام سریع و قاطع، در لیگ ۹۸ اجازه نخواهند داد حوادث تلخ انضباطی و اخلاقی لیگ گذشته تکرار شود.
در چند هفته اخیر شاهد بوده ایم که اراده انجام چنین وعده ای در فدراسیون فوتبال و ارکان قضایی آن وجود دارد که باید مورد حمایت همگان قرار گیرد.
در این مسیر سخت، چند نکته را باید توجه داشته باشیم. اول اینکه همگان باید به هر طریقی شده از فدراسیون فوتبال و ارکان قضایی آن در مقابل فشارهایی که کم نیستند، حمایت کنیم. فدراسیون فوتبال ایران در این روزهای سخت و حساس، نیازمند حمایت است تا روزها و هفته های سخت و حساس آتی فوتبال باشگاهی و ملی را پشت سر بگذاریم. دوم اینکه ارکان قضایی فدراسیون را در قبال فشارهای ممتد و طلبکارانه بخصوص باشگاههای سرخابی حمایت کنیم تا خدای نخواسته ناگزیر به اتخاذ تصمیمات خلاف عدالت، تبعیض آمیز، مغایر قوانین داخلی و بین المللی فوتبال و یا چشم پوشی از تخلفات سرخابی ها نگردند. در غیر اینصورت، با نا امید شدن باشگاههای غیر سرخابی و طرفداران شهرستانی آنها از اجرای عدالت و مساوات توسط کمیته های انضباطی و اخلاق، بدون شک شاهد حوادث بسیار تلخ تر از حوادث سال گذشته در مسابقات باشگاهی و حتی ملی خواهیم بود.
نقض قانون آنجایی به اوج خود خواهید رسید که باشگاهها و طرفداران غیر سرخابی از اجرای عدالت و قانون توسط قاضیان فوتبال ایران نا امید شوند. سوم اینکه اگرچه انکار فشارهای سرخابی ها بر وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال در تاریخ ورزش ایران، غیر قابل انکار است؛ اما کمیته های انضباطی و اخلاق باید نهایت اهتمام و جد و جهد را بنمایند که اولا از اشتباهات در اعمال صلاحیت و اعمال قانون بکاهند نمونه های آن، حکم اخیر کمیته انضباطی در خصوص میزان محرومیت بیرانوند (محرومیت یک جلسه ای بجای دو جلسه)، اعمال صلاحیت کمیته انضباطی بر انتشار کاریکاتور سعید آقایی (که در صلاحیت کمیته اخلاق بوده است) و عدم اعمال قانون علیه تبریزیان بازیکن استقلال (لگدزدن و واژگون سازی آبسردکن یا خنک نگهدار در جلوی دید همگان) ثانیا از نظر سرعت در رسیدگی و صدور حکم قاطع برای متخلفان باشگاههای مختلف، عدالت را رعایت نمایند زیرا تاخیر در رسیدگی و صدور حکم، خود از مصادیق تبعیض و عدم اجرای قانون و عدالت خواهد بود.
نکته پایانی اینکه، در آستانه مسابقه تیم ملی فوتبال با تیم ملی کامبوج (مقدماتی جام جهانی قطر) و حضور زنان در ورزشگاه آزادی تهران هستیم. همه، طرفداران فوتبال ایران (بخصوص در مسابقات باشگاهی) باید خود را مهیای رعایت نظم و احترام به ارزشهای ملی و فرهنگی بنمایند تا مبادا از یکسو مهر ختمی بر این پرونده حضور زنان در ورزشگاهها زده شود و از سویی دیگر عواقب آن دامنگیر ورزش فوتبال ایران در جهان نشود. بعلاوه، با توجه به اینکه اطراف ورزشگاه آزادی تهران فضای باز و از نظر تاسیسات شهری و محیطی، حالت نیمه بیابانی دارد و زمان اتمام مسابقه نیز مقارن تاریک شدن شامگاهی می باشد، از هم اکنون، دستگاههای اجرایی و بخصوص انتظامی، تدابیر لازم را برای حفظ امنیت همگان بخصوص زنان، قبل از مسابقه و پس از پایان مسابقه بخصوص هنگام مراجعت آنان به شهر تهران اتخاذ فرمایند تا خدای نخواسته منجر به سو استفاده عده ای قلیل از این شرایط و هرگونه رخداد ناگوار در داخل و خارج از کشور نگردد. بدون تردید، برگزاری مسابقه ای که با حضور ناظران و نمایندگان فیفا و پخش مستقیم آن در رسانه های همگانی جهان خواهد بود، فرصتی خوب برای نمایش سطح شایستگی و توانایی مدیریت ملی ورزشی، انتظامی و امنیتی کشور برای برگزاری یک رخداد ورزشی با حضور مردان و زنان برای راهیابی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی قطر خواهد بود.
نظر شما