کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال آرای خود را درباره اتفاقات شهرآورد شماره ۹۱ صادر کرد و به نوعی با آرای قاطع خود دو تیم پرسپولیس و استقلال را نقره داغ کرد. با این حال غلامرضا رفیعی، حقوقدان باتجربه ورزشی نظرات جالبی را درباره احکام صادر شده دارد.
وی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: آرای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در مورد وقایع ناخوشایند شهرآورد سال ۹۸ بسیار به جا، شایسته و درخور حمایت است. در آستانه اولین میزبانی ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی قطر، تیمهای پایتخت به خصوص سرخابیها، باید با چنین حکم انضباطی و حتی مجازاتهای مالی و محرومیتهای بیشتری مواجه میشدند.
رفیعی در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر من هر دو باشگاه سرخابی حق ندارند از همین امروز نسبت به رای کمیته انضباطی گلایه کنند یا با اعمال فشارهای مستقیم و غیر مستقیم طلبکارانه ارکان قضایی فدراسیون را تحت فشار قرار دهند. قاطعانه اعلام میکنم که کمیته انضباطی حتی میتوانست از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و محکومیت های شدیدتری را اعمال کند.
وی ادامه داد: کمیته انضباطی با این رای تیمهای شهرستانی و غیر سرخابی را امیدوار کرده است که لیگ امسال را میخواهد بر خلاف لیگ سال گذشته از نظر مقررات انضباطی و اجرای آنها به پایان برساند. ارزش رای کمیته انضباطی در این است که در روزهای باقیمانده تا اولین مسابقه مقدماتی جام جهانی قطر کمیته انضباطی نشان داده که میزبانی از مسابقات مقدماتی جام جهانی قطر مستلزم رفع بی انضباطیها، نا امنیها و فحاشیها در لیگهای داخلی میباشد.
رفیعی تصریح کرد: کمیته انضباطی نشان داده است که میزبانی از مسابقات مقدماتی جام جهانی قطر مستلزم رفع بی انضباطیها، نا امنیها و فحاشیها در لیگهای داخلی است. در غیر این صورت ضمانت اجراها و مجازاتهای AFC و فیفا بسیار سنگین تر از ضمانت اجراهای داخلی خواهد بود.
این حقوق دان ورزشی گفت: امیدوارم در روزهای باقیمانده تا اولین مسابقه خانگی ایران در مقدماتی جام جهانی قطر کمیته انضباطی و کمیته اخلاق و کمیته استیناف با اقتدار و سرعت، با هرگونه بی انضباطی و بداخلاقی مقابله کرده و با رسیدگی فوری اجرای فوری آرای صادره را نیز فراهم کنند. انتظار اینجانب از کمیته محترم استیناف این است که با قید فوریت و اجتناب از شمول مرور زمان نسبت به پرونده و احیانا تجدید نظرخواهی سرخابیها تصمیم گیری کنند.
وی ادامه داد: امیدوارم با این احکامی که این روزها صادر میشود گام مهمی در جهت برقراری انتظام و امنیت در مسابقات مقدماتی جام جهانی قطر که بانوان ایرانی نیز حضور خواهند داشت، برداشته شود. به خصوص اینکه قرار است ناظران و نمایندگان فیفا نیز از نزدیک در ورزشگاه حضور داشته و شاهد رویدادهای داخل ورزشگاه آزادی باشند. امیدوارم در این شرایط بسیار حساس به جای اعمال فشار بر فدراسیون و ارکان قضایی به فکر حفظ اعتبار و حیثیت فوتبال ایران در رقابت های آتی ملی و باشگاهی باشیم.
این حقوقدان ورزشی در پاسخ به این سوال که آرای صادر شده نسبت به موارد مشابه در گذشته بسیار شدیدتر بوده است، اذعان داشت: اگر تاریخ مدیریت فوتبال در انگلستان را مطالعه کنید، لیگ فوتبال انگلستان خشنترین لیگ فوتبال جهان بوده و خشنترین طرفداران فوتبال جهان در انگلستان بودهاند اما امروزه تماشاگران فوتبال در ورزشگاههای انگلیس، در فاصله ۲ الی سه متری مستطیل سبز و بدون وجود هر گونه فنس یا حفاظ بازیهای لیگ را تماشا میکنند. این تحول در فوتبال انگلستان رخ نداده است مگر اینکه کمیته انضباطی و اخلاقی فوتبال انگلستان از یک دهه پیش بدون هرگونه تبعیض بین سرخابیهای لندن و سرخابیهای لیورپول شدیدترین مجازات های انضباطی و تنبیهی را اعمال کرد و درسی برای باشگاه های دیگر انگلستان شد که در اجرای قانون سرعت در رسیدگی و صدور رای و اجرای فوری آنها تمایزی بین سرخابیهای لندن و لیورپول با بقیه باشگاههای انگلیس وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است کمیته محترم انضباطی در مورد شدت و ضعف مجازاتهای اعمال شده احیانا به نظر عامه مردم سختگیری زیادی کرده باشد اما کمیته انضباطی به نظر اینجانب این اختیار قانونی را بر اساس قوانین داخلی و فیفا داشته است که محرومیتها و تنبیهات بسیار شدیدتر از رای صادره اعمال کند.
رفیعی در پایان گفت: واقعیت این است که فوتبال فقط سرخابیهای ایران نیستند و ورزش ایران نیز فقط فوتبال نیست. باید همگان بیاموزند که سرخابیها، پدر سالار فوتبال ایران نیستند و ارکان قضایی فدراسیون فوتبال با آنها مماشاتی نخواهد کرد تا اتفاقات ورزشگاه فولاد آره نا در لیگ امسال نیز تکرار شود.
نظر شما