رئیس سازمان بسیج مستضعفین روز یکشنبه در حاشیه افتتاح این طرحها که با حضور استاندار خراسان جنوبی در روستای نیستان شهرستان بیرجند برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: هدف اجرای پروژههای زودبازده و کوچک در مرحله اول رفع تنگناهای مردم در روستاها است و بعد از آن اشتغال، رفاه، بهداشت و درمان نیز محور برنامهها قرار میگیرد.
سردار غلامرضا سلیمانی با اشاره به بهرهبرداری از ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه در کشور افزود: محور اجرای این پروژهها در خراسان جنوبی براساس نیاز به آب است.
وی با بیان اینکه پروژههای کوچک و زودبازده در مناطق روستایی و کم برخوردار اجرا میشود تصریح کرد: مردم، گروههای جهادی، خیران و دستگاههای اجرایی در انجام این پروژهها مشارکت دارند و فقط بسیج نیست بلکه یک جبهه برای غلبه بر مشکلات و محرومیتزدایی تشکیل شده است که آثار و برکات خوبی دارد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: یکی از برنامههای سازمان بسیج و سپاه در سال گذشته ۴۰ هزار پروژه محرومیتزدایی بود که از بهمن ۹۷ شروع شد و در هر فصل تعدادی از پروژهها به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: امروز در آخرین روز هفته دفاع مقدس ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه در سراسر استانها به بهرهبرداری رسید که ۱۰ درصد آنها در خراسان جنوبی قرار دارد.
سردار سلیمانی با بیان اینکه مسیر محرومیتزدایی تداوم دارد اظهار داشت: با توجه به اینکه آب برای خراسان جنوبی مساله راهبردی تلقی میشود تلاش میکنیم در مجموعه سپاه با همکاری دستگاههای دولتی بر سرمایهگذاری و تثبیت و اعتلای منابع آب استان متمرکز شویم.
وی محرومیت نقاط روستایی را مورد اشاره قرار داد و گفت: البته در حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار نیز محرومیت وجود دارد ولی تمرکز محرومیتها در روستاها است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اهمیت احیای قنوات افزود: طرح از آبخیز تا جالیز برای پروژههای حوزه آب در حال اجرا است که به مساله اشتغال، تثبیت، توسعه آن و افزایش سرانه مناطق روستایی کمک میکند.
وی بیان کرد: به طور مثال در روستای نیستان آب یک مساله حیاتی است و اگر همین میزان مختصر آب مدیریت نشود بقیه خانوارها نیز مجبور به ترک روستاها میشوند.
سردار سلیمانی افزود: یکی از تدابیر رهبر معظم انقلاب افزایش گروههای جهادی و فراهم کردن بستر نقش آفرینی آنهاست که امسال شاهد بودیم بعد از حادثه سیل یکی از بخشهای مردمی که بسیار خوب نقش آفرینی کرد، گروههای جهادی بودند.
وی بیان کرد: برای محرومیتزدایی هم بسترسازی میشود که این گروهها بیشتر شود و پس از شناسایی مناطق مستعد خدمترسانی، گروههای جهادی بیشتر از گذشته بتوانند حضور پیدا و نقش آفرینی کنند.
استاندار خراسان جنوبی هم گفت: ۱۵ مهرماه همزمان با همایش روز ملی روستا و عشایر که با حضور مسئولان و مقامات کشوری در استان برگزار خواهد شد، یکصد سازه بند خاکی را در سطح استان کلنگ زنی میکنیم که تا دهه فجر افتتاح میشود.
محمدصادق معتمدیان افزود: یکی از اولویتهای دولت تدبیر و امید، احیای قنوات است و امسال هم ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که بنا داریم از ظرفیت بسیج نیز استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: ایجاد بند خاکی یکی از برنامههایی است که برای موضوع احیا قنوات در استان شروع کردیم و نتیجه خوبی هم گرفتیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: بندهای افتتاح شده در استان موجب احیای قنواتی شده که سالها خشک شده بود لذا آبخیزداری به عنوان یک نهضت در استان شروع شده است.
وی بیان کرد: امسال برای این برنامه در استان ۲۱ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که پنج برابر سال گذشته است.
معتمدیان گفت: برای اجرای این پروژهها نیز با بسیج تفاهمنامههایی منعقد شده است که امیدواریم کمکهایی از این محل انجام گیرد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در معیشت مردم تاثیر مستقیم و زودبازده دارد ایجاد بندهای خاکی است که موجب تقویت حوزه آبخیزداری میشود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: شیلات نیز در طرحهای زنجیرهای مرمت قنوات و احداث استخر ذخیره آب آغاز شده که برای پرورش ماهی تیلاپیلا مجوزهای مربوطه را گرفتیم.
وی گفت: پرورش این نوع ماهی با شرایط منطقهای خراسان جنوبی سازگاری دارد که امید است با کمک نهادهای دیگر قدمهای خوبی در حوزه اشتغال از این محل برداشته شود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه بخشی زیادی از پروژههای محرومیتزدایی در حوزه منابع آب و کشاورزی است گفت: در مجموع ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای ۵۲۶ پروژه قابل افتتاح در خراسان جنوبی هزینه شده که حدود پنج میلیارد تومان کمکهای مردمی، خیران و نهادهای مختلف بوده، پنج میلیارد تومان کمکهای دولتی و حدود ۲ میلیارد تومان توسط قرارگاه محرومیتزدایی سپاه برای این پروژهها هزینه شده است.
مهدی هنری افزود: با توجه به اینکه مشکل خشکسالی در خراسان جنوبی یک مشکل ۲۰ ساله است احیای قنوات یکی از مهمترین موضوعات است.
وی گفت: پروژهها به صورت زنجیرهای از احیای قنوات، احداث استخر، لوله گذاری، کانال انتقال آب و استخر ذخیره با هم دیده شده که جزو اولویتها است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت:حدود هشت هزار رشته قنات در خراسان جنوبی وجود دارد که نزدیک به ۳۰ درصد آن مرمت شده است.
وی گفت: در چند سال اخیر سازمان بسیج حدود ۶۰۰ رشته قنات را مرمت و احیا کرده که نقش قابل توجهی در ماندگاری جمعیت و اشتغالزایی داشته است.
هنری ادامه داد: امید است با همکاری نهادهای دولتی بتوانیم حجم کمک ها در حوزه آب را افزایش دهیم تا به ثبات روستاها و توانمندی برسیم.
۱۲۵ میلیون تومان برای پروژه مرمت قنات، ساخت استخر ذخیره آب، لولهگذاری و کانال انتقال آب در روستای نیستان از توابع بخش القورات شهرستان بیرجند که با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، استاندار خراسان جنوبی و رئیس سازمان بسیج سازندگی به بهرهبرداری رسید، هزینه شده است و قرارگاه محرومیتزدایی، آستان قدس رضوی، جهاد کشاورزی و گروههای جهادی در اجرای آن مشارکت داشتهاند.
۹۸۹۳*۳۰۲۸
نظر شما