تجاری‌سازی فناوری تولید مواد پروتئینی از ماهی در آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی گفت: فناوری تولید سوسیس و کالباس ماهی بدون بو برای نخستین بار در کشور توسط شرکت دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری این استان تجاری‌سازی شد.

علی محمدنیکبخت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ویژگی‌های این محصول، افزود: نیترید در این محصول تا چند برابر کمتر از حد مجاز کاهش یافته و بین ۳۰ تا ۴۰ /پی پی ام/ است که حد مجاز آن بین ۸۰ تا ۱۲۰ /پی پی ام /می‌باشد.
وی ادامه داد: حذف میکروارگانیسم و گرفتن طبع سرد ماهی نیز از دیگر ویژگی‌های این محصول است.
وی درباره فواید سوسیس ماهی اضافه کرد: سوسیس ماهی سالم و بدون بو است که همزمان ما را به ٢ هدف افزایش سرانه مصرف ماهی و معرفی یک فست فود سالم به مردم می‌رساند.
وی تاکید کرد: براساس مطالعات انجام یافته مهم‌ترین دلیل عدم مصرف ماهی در کشور بوی ماهی است و در نتیجه تصمیم بر این گرفته شد که محصولی تولید شود که بوی ماهی را نداشته باشد تا مورد استقبال مردم قرار گیرد.
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی گفت: این طرح از سال ١٣٨۶ به عنوان موضوع یک پایان‌نامه کارشناسی ارشد مورد بررسی بود تا اینکه در سال ١٣٨٨ اختراعی با نام فرمولاسیون و روش تهیه سوسیس از ماهی ثبت شد.
نیکبخت ادامه داد: در نهایت سال ١٣٩١  شرکت دانش بنیان فرآور آبزی پارس گلستان جزو اولین شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجانغربی مشغول فعالیت شده و از سال ١٣٩٣ این طرح وارد فاز اجرایی شد که با ورود سرمایه‌گذار به صورت یک دانش فنی معتبر شناسایی شد.
وی درباره لزوم توجه به توسعه صنایع دانش بنیان افزود: همه عناصر در استان باید دست به دست هم داده و برای توسعه استان که از محور دانش بنیان می‌گذرد تلاش کنند.
وی بیان کرد: پارک علم و فناوری در حوزه تسهیلات گمرکی، تسهیلات مالیاتی و بیمه، مشاوره‌های رایگان بازاریابی، مالی و حقوقی را به شرکت‌های مستقر در پارک که بیش از ۹۰ شرکت می باشند، ارائه می‌دهد.
در این محصول جدید بیش از ۳ گونه ماهی پرورشی و پنج گونه ماهی دریایی شامل کپور، فیتو فاک، بیگ هد، ماهی‌های جنوب شامل گیدر، هوور، سارم، گالیت و ماهی‌های دیگر استفاده می‌شود.
پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی با هدف بسترسازی برای تولید ثروت از طریق علم و فناوری تاسیس شده است؛ این نهاد به عنوان یکی از ارکان مهم شکل‌گیری و توسعه اقتصاد دانش بنیان تلاش می‌کند تا با استفاده از موقعیت ممتاز همجواری با سه کشور آسیایی و اروپایی و دارا بودن هفت مرز رسمی در سطح کشور به حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های مبتنی بر دانایی و خلاقیت و جذب سرمایه‌گذار بپردازد.
این پارک در تلاش است تا زمینه تجاری‌سازی و بازاریابی ایده‌های نوآورانه و فناورانه را فراهم کند و نقش کلیدی در یاری رساندن به حضور فعال این شرکت‌ها در سطوح ملی و بین‌المللی داشته باشد.
۹۹۱۸‪/۶۱۸۵/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha