۷ مهر ۱۳۹۸، ۲۰:۳۳
کد خبرنگار: 1408
کد خبر: 83496246
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پیام شمس و مولانا به جامعه بشری صلح است

۷ مهر ۱۳۹۸، ۲۰:۳۳
کد خبر: 83496246
پیام شمس و مولانا به جامعه بشری صلح است

ارومیه- ایرنا- سفیر ترکیه در ایران، مولانا و شمس را حلقه وصل بین ممالک مختلف عنوان کرد و گفت: پیام امروز شمس و مولانا به جامعه بشری، صلح، تعامل بین انسان‌ها و ملت‌ها، بدون جنگ و دعواست، همان طوری‌ که پیام اسلام هم صلح، برادری و آرامش است.

به گزارش ایرنا، «دریا اورس» در پنجمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا در خوی اظهار داشت: یکی از ابزارهای مهم در شناخت اسلام راستین، توجه به اندیشه‌های شمس و مولاناست که نیازمند توجه بزرگان اندیشه و مذهب در ممالک اسلامی است.

وی اضافه کرد: اندیشه شمس تبریزی و مولانا بشردوستانه و صلح گرایانه است و این خصوصیت باعث شده آنها در کل جهان مورد توجه قرار بگیرند.

وی بیان کرد: ما مسلمانان وارث تمدنی بزرگ و غنی هستیم که شخصیت‌های بزرگی چون مولانا و استادش شمس تبریزی، بخشی از این تمدن را بنا نهاده‌اند.

وی با تقبیح اسلام هراسی در غرب تاکید کرد: این افراد باید بدانند که ما مولاناها و شمس‌های داریم که در پرتو روشنایی این بزرگان جهان می‌توان به صلح و ثبات رسید.

سفیر ترکیه در ایران افزود: اگر می‌خواهیم جایگاه خاصتر افکار و اندیشه‌های شمس در جهان اسلام و غرب بیشتر ترویج یابد، باید آنها را با محک علمی سنجید و تقدیم جوامع کرد.

فرماندار خوی نیز در این مراسم گفت: برای شرکت در این همایش ۲۵۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، آذربایجان و فرانسه به دبیرخانه همایش رسیده بود که از این تعداد ۱۰۵ مقاله به مرحله داوری راه یافت.

سیدمحمد عابدی اضافه کرد: از مقالات راه یافته به مرحله داوری، ۱۸ مقاله برتر در مدت برگزاری این همایش ارائه می‌شود.

وی با اشاره به موضوع های این همایش بین‌المللی اظهار داشت: ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های عرفانی و اجتماعی شمس تبریزی عارف نامی و مولانا شاعر پرآوازه ایران با حضور اندیمشندان و مولانا و شمس پژوهان برجسته ایرانی و خارجی بررسی می‌شود.

فرماندار خوی بیان کرد: با توجه به استقبال جهانی از ایده همایش شمس و مولانا از سال آینده، نشان ملی شمس به آثار علمی برتر این همایش اعطا می‌شود.

رونمایی از ۲ اثر مکتوب مربوط به شمس و مولانا و نشست‌های دوجانبه فرماندار خوی با سفیر ترکیه در ایران از دیگر برنامه‌های جانبی پنجمین همایش علمی و بین‌المللی شمس و مولاناست.

پنجمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا در روزهای هفتم و هشتم مهرماه به میزبانی خوی در آذربایجان غربی برگزار می‌شود؛ در روز نخست این همایش ۱۳ مقاله در سه محور شمس و مولانا و پیوندهای فرهنگی، نقد ادبی و مطالعات تطبیقی ارایه شد.

این همایش، فردا/دوشنبه/ با ارائه پنج مقاله دیگر و تجلیل از آثار برتر به پایان می‌رسد.

این همایش علمی برای پنجمین سال متوالی با حضور ۲۰۰ نفر از شمس و مولاناشناسان داخلی و خارجی برگزار می‌شود.

بر اساس اسناد متقن و مورد تایید محققان، بارگاه شمس تبریزی در خوی واقع شده و هفتم مهر در تقویم رسمی کشور به نام روز شمس ثبت شده است.

«شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشاره‌های تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.

کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزنده‌ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب‌های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می‌گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.

تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس‌پژوهان آن را بین سال‌های ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کرده‌اند.

مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.

مولوی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.

۸۱۳۵/۶۱۸۵/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha