در این آیین که با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران برگزار شد، با اهدای نشان ویژه شمس از صاحبان ۱۸ مقاله برتر و آثار برتر این همایش بینالمللی تجلیل شد.
مهدی معینزاده، علیرضا نکویی، نعمت ییلدیریم /nimet yildirim/، نگین بی نظیر، فواد مولودی، شهین اعوانی، محمد توکلی، رحمان مشتاق مهر، اکرم کرمی، پارسا یعقوبی، قدرت الله طاهری، قادر فاضلی، مریم عاملی رضایی، افسرالملوک ملکی و عبدالمهدی مستکین در این آیین مورد تجلیل قرار گرفتند.این همایش با حضور ۲۰۰ نفر از شمس و مولانا پژوهان ایرانی و خارجی با محوریت شناخت شمس و مولانا و توسعه فرهنگ اصیل عرفان ایرانی - اسلامی هفتم و هشتم شهریور در خوی برگزارشد.
رییس شورای شهر خوی در این آیین گفت: برای صیانت از مفاخر ملی باید گامهای فرهنگی تاثیر گذاری برداشته شود.
غلامعلی شریف افزود: شمس نمادی از عرفان برجسته اسلامی بوده که باید بیش از پیش در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: این همایش علمی برای پنجمین سال متوالی با حضور ۲۰۰ نفر از شمس و مولاناشناسان داخلی و خارجی در خوی برگزار میشود.
بر اساس اسناد متقن و مورد تایید محققان، بارگاه شمس تبریزی در خوی واقع شده و هفتم مهر در تقویم رسمی کشور به نام روز شمس ثبت شده است.
«شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشارههای تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.
کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزندهای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جوابهای شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر میگیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمسپژوهان آن را بین سالهای ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کردهاند.
مولانا جلالالدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او میتوان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.
۸۱۳۵/۲۰۹۳
نظر شما