آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی روز دوشنبه در کنفرانس تخصصی حقوق کودک در کردستان گفت: در دین مبین اسلام به معیارهای خانواده توجه ویژه شده و از نظر آموزههای آن بنده صالح از خداوند، همسر و فرزندانی که مایه فخر و مباهات وی باشند را خواستار میشود.
وی با اشاره به اینکه اسلام علاوه بر توجه به همه نیازهای بشر برای حقوق کودکان نیز توجه و اهمیت خاصی قائل شده اضافه کرد: در طول تاریخ در برخی جوامع نسبت به رعایت برخی از حقوقها از جمله حقوق کودکان ظلم شده که این مسئله جای بازنگری و اصلاح دارد.
حسینی شاهرودی مهم ترین مسئله در تربیت کودکان را توجه والدین به پرورش آنها با این نگاه که آنها آینده سازان هر جامعه ای هستند اعلام کرد و افزود: اگر این تربیتها بر اساس آموزههای دینی و قرآنی باشد میتواند به داشتن آیندهای روشن و بدون آسیب های اجتماعی امیدوار بود.
وی با بیان اینکه تاکید دین اسلام به والدین پرورش و رشد کودک در محیطی آرام و بدون تنش است یادآورشد: کودکان در مواردی مانند تغذیه، آموزش، بهداشت، امنیت، حفظ سلامت جسمانی و روحی و تربیت نیازمند توجه بیشتری نسبت به بزرگسالان هستند.
نماینده ولی فقیه در کردستان بلوغ فردی و تحولات در جسم را مرحله رسیدن فرد به مرحله تکلیف پذیری دانست و تاکید کرد: پذیرش مسوولیتها در هر فردی براساس بلوغ و رشد متفاوت است.
دختر در اسلام جایگاه ویژهای دارد
امام جمعه سنندج نیز در این کنفرانس گفت: رعایت تساوی حق و حقوق میان کودکان از وظایف مهم والدین است اما دختران به علت مسائله عاطفی در اسلام جایگاه ویژهای دارند.
ماموستا خدایی اظهار داشت: براساس حدیث پیامبر(ص) کسی که خداوند ۲ فرزند یکی دختر و دیگری پسر به او بدهد و پسر را بر دختر ترجیح ندهد جایگاه او نزد خدواند نزدیک به جایگاه پیامبر است.
وی با اشاره به اینکه تربیت فرزندان بزرگترین مسئولیت والدین است افزود: رعایت حقوق کودکان از سوی والدین موجب میشود آنها افرادی سالم و توانا از لحاظ روحی و جسمی تربیت شوند که این امر موجب ساختن آیندهای زیبا برای هر کشوری است.
کنفرانس تخصصی حقوق کودک در کردستان با حضور محمود معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک برگزار شد و پس از آن کلینیک حقوقی کودک در دانشگاه علوم پزشکی این استان افتتاح شد.
۷۳۴۹ / ۳۰۳۴
نظر شما