۹ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۰
کد خبرنگار: 1828
کد خبر: 83498770
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیشرفت ۸۵ درصدی طرح‌های حفاظت منابع طبیعی جنوب کرمان

جیرفت - ایرنا - سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: عملیات اجرایی طرح‌های این حوزه ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمد رحیمی‌نیا روز سه شنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع هفت شهرستان جنوبی استان کرمان هشت طرح در این معاونت با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال انجام است.

 وی افزود:  طرح های حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سالجاری تامین شده است.

سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان ادامه داد: پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه حفاظت جامع از عرصه‌های منابع طبیعی، طرح‌های حوزه معاونت حفاظت و امور اراضی شامل گیاهپزشکی، اجرای کمربند حفاظتی وتغییر الگوی مصرف سوخت است.

وی با بیان اینکه طرح‌های گیاه‌پزشکی در قالب پیش آگاهی، پیشگیری و کنترل آفات و بیماری های جنگلی ومرتعی است، تصریح کرد: این طرح‌ها در سطح بیش از سه هزار و ۴۰۰  هکتار از جنگل‌های جنوب کرمان و با اعتبار پنج میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال اجرا شده است.

رحیمی نیا بیان داشت: گیاه نیمه انگلی لورانتوس و آفت تشی از جمله مواردی هستند که خسارات ناشی ازآن ها موجب خشک شدن درختان جنگلی همچون بادام، کهکم، قنس و بنه شده لذا در مبارزه با لورانتوس از طریق حذف و امحاء شاخه های آلوده و در مقابله با آفت تشی به عنوان یک عامل خسارت زا، دسترسی آن به درختان به صورت مکانیکی کاهش یابد.

سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان اظهار داشت: هدف از اجرای طرح های کمربند حفاظتی در واقع شناسایی و تفکیک اراضی ملی از مستثنیات قانونی مردم و به تبع آن جلوگیری از تجاوز و تصرف اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی بوده که در همین راستا عملیات اجرای کمربند حفاظتی به شیوه احداث بنچ مارک، به طول ۲۷ کیلومتر و با اعتبار چهار میلیارد و ۳۸۰  میلیون ریال در مرز بین اراضی ملی و مستثنیات رو به اتمام است.

وی افزود: به منظور حفاظت از عرصه های جنگلی و مرتعی که جوامع روستایی در مجاورت آنها قرار دارند اقدام به توزیع رایگان دستگاه آبگرمکن خورشیدی در بین ۱۱۰ خانوار کرده ایم که تا جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی به منظور تأمین سوخت مورد نیاز خود از انرژی خورشیدی به عنوان انرژی پاک، به جای هیزم استفاده کنند.

رحیمی نیا ادامه داد: اجرای طرح تغییر الگوی مصرف سوخت نیز در سطح شهرستان های جنوب کرمان با اعتبار پنج میلیارد و۱۸۰ میلیون ریال در حال اجرا بوده که در مجموع با اجرای کلی این طرح ها شاخص حفاظتی عرصه های منابع طبیعی جنوب کرمان بیش از پیش ارتقاء خواهد یافت.

شهریورماه امسال ۳۵ طرح منابع طبیعی و آبخیزداری با اعتبار ۱۶۵ میلیارد ریال در جنوب کرمان به بهره‌برداری رسید و بیش از پنج هزار و ۱۰۰ خانوار از مزایای این طرح‌ها بهره مند شدند.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان مستقل از مرکز استان یک سوم پهناورترین استان کشور را با جمعیت یک میلیون نفر تحت پوشش دارد.

۷۴۵۰/۷۴۲۹ / ۵۰۵۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha