به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی، چهارشنبه پس از بازدید از اداره کل هواشناسی استان در نشستی، استفاده از دادههای هواشناسی را در شرایط پیشرفت علم و فناوری امروز جامعه ضروری دانست و افزود: یقینا بدون این اطلاعات نمیتوان گامی موثر برای برنامهریزیها برداشت.
وی وسعت بالای داده های هواشناسی را بیانگر اهمیت آن خواند و اظهار داشت: هر چقدر علم روز را بیشتر در امور هواشناسی به کار گیریم میتوانیم سریع تر از خسارات احتمالی جلوگیری کنیم.
شجاعی به نداشته ها و کمبودهای هواشناسی استان اشاره کرد و گفت: باید تجهیزات و سرورهای مورد نیاز با اولویت مشخص شود تا از وزارتخانه های مربوطه اعم از وزارت کشور، ارتباطات و راه و شهرسازی و نیز سازمان هواشناسی کشور مطالبه شود.
وی با بیان اینکه هیچ دستگاهی نباید نبود این تجهیزات را بیربط به امور خود بداند، خاطرنشان کرد: این امر یک کار فرادستگاهی است و باید همه دستگاه ها برای کمک به رفع آن پای کار باشند.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی بر برگزاری دوره های آموزش داده های هواشناسی حتی در سطح رده های پایین مدیریتی و نیز مردم تاکید کرد و افزود: هر چه سطح سواد و آگاهی عوامل اجرایی بالا برود، نیاز به حضور مستقیم ما کمتر شده و آنها خود می توانند امور را به دست گیرند.
شجاعی با تاکید بر به کارگیری تمام توان استان برای رفع نداشته های این بخش قبل از فصل سرما، خواستار تعریف بسته کاملی برای فرهنگ سازی استفاده از داده های هواشناسی در بین کاربران مختلف و توسعه سامانه پیامکی شد و گفت: هر چه مردم ما را بیشتر همراهی کنند مخاطرات کمتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود فضا و محدودیت زمان، می توان در فضای کنونی هواشناسی یک ایستگاه موقت تحقیقات هواشناسی کاربردی راه اندازی کرد تا در اسرع وقت فضای بزرگتری ایجاد شود.
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی نیز در جریان این بازدید با تاکید بر لزوم ارتقای تجهیزات هواشناسی، از فعال شدن کارگروه توفان و بلایای جوی در استان خبر داد و گفت: هواشناسی استان در سال های اخیر درگیر نداشته های بسیاری بوده است.
مجید بیجندی، توسعه هواشناسی کاربردی را در ارائه خدمات بهتر و دقیق تر و بدون واسطه به کاربران بسیار تاثیرگذار خواند و افزود: نادیده گرفتن توصیه های هواشناسی باعث افزایش خسارات در بخش های مختلف خواهد شد.
وی به اختصاص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار ملی به هواشناسی استان در حوزه تملک دارایی به منظور خرید تجهیزات اشاره کرد و گفت: امسال اعتبارات تملک دارایی استان دوبرابر شده ولی با توجه به کم بودن اعتبارات، جبران کننده مشکلات و کمبودهای هواشناسی نیست.
بیجندی اظهار داشت: در حال حاضر تمام تجهیزات هواشناسی مورد نیاز از خارج تامین می شود که هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل می کند.
وی با اشاره به پیشبینی زمین برای ایجاد مرکز تحقیقات کاربردی هواشناسی طی چند سال قبل در منطقه ارکان بجنورد، خاطرنشان کرد: با این وجود این امر تاکنون به دلیل محدودیت اعتباری محقق نشده و برنامه ریزی شده تا برای کاهش هزینه ها در صورت امکان این مرکز در همین محل با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال احداث شود.
بیجندی اظهار داشت: نبود ناوگان حمل و نقل برای هواشناسی استان از دیگر ضعف های موجود است به طوری که ۲ دستگاه فعلی از رده خارج شده و در شهرستان ها نیز وسیله ای برای بازدید از ایستگاه های زیر پوشش نداریم.
ط/۵۱۳۲
نظر شما