برخی از منابع دولتی به این روزنامه گفتند که به رغم اینکه دولت هند پیشتر اعلام کرده بود قرارداد خرید موشک های اسپایک را لغو کرده بود، نخستین محموله از بسته 210 فروندی از این موشک های ساخت رژیم صهیونیستی به همراه پرتابگرهای آن 10 روز قبل وارد هند شد تا بتوانند این کشور را در برابر حملات پاکستان حفظ کنند.
این منابع نظامی که خواستند نامشان ذکر نشود موشک اسپایک را از نوع هدایت شونده ضد تانک و نفر موسوم به (ATGMs) معرفی کردند که با هدف زنی دقیق تا 4 کیلومتر می تواند از نفوذ تانک های بسیار پیشرفته پاکستانی به مرزهای غربی هند جلوگیری کند.
این در حالی است که در 22 تیرماه امسال دولت هند اعلام کرده بود که در پی اثبات ناکارآمدی موشکهای ضدتانک رژیم صهیونیستی، خرید این موشکها را لغو و قرار داد 500 میلیون دلاری با تلآویو را فسخ کرده بود.
در همان ایام رسانه های هندی اعلام کرده بودند که آزمایش موشک ضدتانک صهیونیستی اسپایک تجریه ناموفقی را پشت سر گذاشت و دهلینو قرارداد خرید این سلاح از شرکت "رافائل" که متعلق به رژیم صهیونیستی است را لغو کرد.
هند گفته بود که آزمایشهایی که روی این موشکها انجام شد ثابت کرد که این موشک ها از جمله از ناحیه سامانه، سنسورها برای سلاح در شناسایی اهداف دچار مشکلات فنی هستند و بد عمل می کنند.
گزارش ها حاکی است که وزارت دفاع هند در سال 2009 با درخواست خرید 321 پرتاب کننده و 8 هزار 356 موشک هدایت شونده ضد تانک به شرط انتقال تکنولوژی موافقت کرده بود.
این در حالی است که "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی پیشتر در سفر به هند قول داده بود که نیازهای فوری آن کشور به موشکهای اسپایک و "اسپایس" را هرچه زودتر تامین می کند.
در همین راستا، هند خریدهای تسلیحاتی فراوانی از سایر کشورها داشته، رژیم صهیونیستی هم از بازار تسلیحاتی این کشور بینصیب نبوده و قراردادهای متنوعی در سالهای گذشته با هند امضاء کرده است.
گزارش ها همچنین حاکی است که ارتش هند قصد دارد از این موشک ها برای رفع ضعف نیروهای خود پیش از تولید بومی این موشک ها از سوی سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند (دی ار دی او) در سه سال آینده استفاده کند به ویژه اینکه اخیرا با تهدیدات گروه شبه نظامی پاکستانی "جیش محمد" نیز رو به رو شده است.
هند همواره با همسایه غربی خود، پاکستان خصومت داشته و رویارویی نظامی همیشه یکی از گزینههای دم دستی، برای این دو کشور بوده است.
دولت هند به دنبال مدرن سازی ناوگان موشکی خود است.
به گفته مقام های نظامی این کشور، ارتش هند اکنون به 68 هزار موشک ضد تانک برای آمادگی در صورت وقوع یک جنگ 10 روزه احتیاج دارد.
موشک های هدایت شوند 'اسپایک' با برد 2.5 کیلومتر قادر به نابود کردن اهداف خود در روز و شب است. این درحالی است که موشک های ضد تانک نسل دو ارتش هند فقط قادرند در طول روز اهداف خود را نابود کنند.
هند پس از عضویت در رژیم کنترل تکنولوژی موشکی در سال 2015، برنامه موشکی خود را توسعه داده است.
سازمان تحقیق و توسعه صنایع دفاعی هند مسئولیت برنامه موشکی این کشور را بر عهده دارد.
نظر شما