حدود ۳۲ هزار نفر از مردم کرمانشاه برای شرکت در راهپیمایی اربعین ثبت‌نام کردند

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل حج‌ و زیارت کرمانشاه، از ثبت‌نام ۳۱ هزار و ۷۳۴ زائران از این استان در سامانه سماح تا ساعت ۱۰ صبح امروز (شنبه) خبر داد و گفت: زمان خروج زائران تا برگشت آنها نباید از یک ماه بیشتر باشد.

حامد دارابی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ثبت‌نام در سامانه سماح را تا ۷۲ ساعت قبل از روز اربعین امکان‌پذیر دانست و افزود: داشتن گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار و رسید ثبت‌نام در سامانه سماح برای ورود به کشور عراق ضروری است.

وی شهرستان کرمانشاه را با ۲۰ هزار و ۹۶۴ ثبت‌نام، بیشترین تعداد و شهرستان‌های اسلام‌آبادغرب، کنگاور، سنقر، سرپل‌ذهاب، گیلانغرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین و دالاهو را در رتبه‌های بعدی ثبت‌نام عنوان کرد.

با توجه به توافق به عمل آمده بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، زائران از تاریخ اول محرم تا ۳۰ صفر می‌توانند بدون نیاز به اخذ روادید و به شرط ثبت‌نام در سامانه سماح و به همراه داشتن گذرنامه معتبر، برای زیارت اربعین وارد کشور عراق شوند.

زائران هنگام ورود به عراق حتما اطلاعاتشان ثبت و مهر کنترل بر گذرنامه‌هایشان درج شود چرا که نداشتن مهر ورود موجب دستگیری در داخل خاک عراق خواهد شد.

۱۸ دفتر زیارتی در استان کرمانشاه با هزینه ۲۵ هزار تومان،ثبت‌نام زائران در سامانه سماح را انجام می‌دهند.
به دلیل مشکلات داخلی عراق و به درخواست مسوولان این کشور مرز خسروی روز پنجشنبه به صورت موقت بسته شد اما برای تردد انفرادی اتباع بیگانه و مسافران عراقی باز بود و همچنین مبادلات تجاری نیز از این مرز رسمی همچنان انجام می شود.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق مطرح بوده که بعد از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین جهت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.   

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.   

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۲۰۳/۸۰۶۶