۱۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳
کد خبر: 83503549
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شخصی سازی درمان سرطان با کمک یک شرکت فناور ایرانی

تهران- ایرنا- امروزه کشورهایی در دنیا هستند که برای درمان سرطان از شیوه شخصی‌سازی درمان استفاده می‌کنند، تاسیس و فعالیت شرکت «پیشگامان پژوهش آناهیتا» در پارک فناوری پردیس تهران نیز در جهت انتقال این نوع فناوری به کشور صورت گرفته است.

به گزارش پارک فناوری پردیس، هدف شرکت «پیشگامان پژوهش آناهیتا» به ریاست دکتر محمدرضا لرنژاد که در حوزه شخصی‌سازی و بهینه‌سازی درمان سرطان فعالیت می‌کند، انتقال این نوع فناوری به کشور است. به اعتقاد وی با شیوه شخصی‌سازی درمان سرطان، امکان تاثیرگذاری داروهای سرطان به بیش از ۷۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

وی در خصوص این پروژه گفت: طبق آمار رسمی کشور آلمان در سال ۲۰۱۳ داروهای سرطانی که در بازار دنیا موجود هستند در حدود ۲۵ درصد موثرند، اما ۷۵ درصد موثر نیستند و حتی عارضه منفی دارند. در این روش درمان را بهینه و سالم‌سازی می‌کنیم تا این ۲۵ درصد ارتقاء یافته و به ۷۰ تا ۹۰ درصد برسد.

لرنژاد در مورد فرآیند کاری شرکت افزود: به دلیل اینکه بافت سرطانی هر انسانی مانند اثر انگشت او منحصر به فرد است، درمان هر فرد باید منحصر به فرد باشد. یعنی هر درمان باید بر اساس ویژگی‌های شخصی بیمار انجام شود، کاری که ما انجام می‌دهیم شخصی‌سازی درمان یا پزشکی خودمحور است و کاری‌ است که برای اولین بار از طریق شبیه‌سازی بافت بیمار و تست غربالگری بر روی آن در ایران انجام می‌شود.

وی بیان کرد: فرآیند این روش درمانی به این صورت است که بخشی از بافت سرطانی از طریق اتاق عمل یا حین اندوسکوپی از شخص بیمار نمونه گرفته شده و سلول‌های استخراج شده از بافت سرطانی بیمار در آزمایشگاه شرکت آناهیتا تکثیر و مدل‌سازی می‌شود، همچنین تست‌های غربالگری دارویی بر روی این مدل‌های ساخته شده از بافت بیمار انجام می‌گیرد. در تست غربالگری، شروع به مطالعه بافت سرطانی مورد نظر می‌کنیم و داروهای مختلفی که در شیوه‌های شیمی درمانی، ایمونوتراپی و درمان‌های دیگر استفاده می‌شوند را بر روی آن مدل‌ها آزمایش می‌کنیم تا بتوانیم داروی مناسب برای فرد مناسب در زمان مناسب را پیدا کنیم.

درمان بر اساس عوامل طبیعی و ویژگی‌های فردی/ کاهش هزینه‌ها با شیوه جدید

وی در مورد اهمیت شرایط بومی و فردی، جهت بهینه‌سازی و سالم‌سازی درمان بیماران سرطانی افزود: در حال حاضر داروهای سرطانی براساس پروتکل استاندارد بین‌المللی استفاده می‌شود که به علت عدم شخصی‌سازی درمان، تنها ۲۵ درصد برای درمان سرطان موثر هستند. طبق آمار کشورمان سرطان معده در استان‌های مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی نسبت به استان‌های دیگر و به ویژه در مردان نسب به زنان بیشتر است، این خود نشان از آن دارد که درمان بیماری باید بر اساس عوامل طبیعی و ویژگی‌های فردی، شناخته شود و صورت گیرد، این شیوه باعث درمان سریع‌تر، بهتر و هدفمندتر می‌شود.

لرنژاد به اثرگذاری فرآیند درمانی هدفمند و پزشکی فرد محور در کاهش هزینه‌ها اشاره کرد و گفت: می‌توانیم با استفاده از شیوه شخصی‌سازی درمان سرطان، هزینه‌های درمانی و مدت درمان را کاهش دهیم. در درمان سرطان معده که آمار مبتلایان به آن در ایران بسیار زیاد است و داروهای شیمی درمانی تاثیرگذاری آنچنانی ندارند، باید علاوه بر داروهای شیمی درمانی از داروهای هدفمند یا ترکیبی از آن‌ها استفاده نمود تا بتوان درمان سرطان معده را بهبود بخشیم. داروهای هدفمندی که در زمینه درمان سرطان‌های معده، روده و پستان به کار می‌روند مانند «هرسپتین» بسیار گران هستند. ما در فرآیند تست‌های غربالگری از داروهای هدفمند و یا ترکیبی از داروهای شیمی درمانی با این نوع دارو استفاده می‌کنیم تا بدانیم کدام یک از این دارو یا داروها در درمان سرطان فرد موثر هستند.

استقبال از سرمایه‌گذاران برای تسریع در بهره‌برداری

شرکت پیشگامان پژوهش آناهیتا که در حاشیه هفدهمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس افتتاح شد، کار خود را به طور رسمی از مهر ماه سال جاری آغاز کرده است. مدیرعامل این شرکت در خصوص روند فعالیت شرکت گفت: تقریبا هزار متر زیر بنا داریم که حدود ۲۲۰ متر برای آزمایشگاه در نظر گرفته شده، با بودجه‌ای که داشتیم توانستیم فعالیت‌های عمرانی را به پایان برسانیم و یکی از آزمایشگاه‌های کشت سلولی و بافت مهندسی را راه‌اندازی کنیم. تا به امروز تمام هزینه‌ها از طرف سهامداران شرکت انجام گرفته و برای ادامه راه نیاز به تسهیلات یا سرمایه‌گذار داریم تا بتوانیم هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری کامل برسیم.

وی افزود: پروژه‌هایی را با بیمارستانهای مختلف آغاز کرده‌ایم که به طور رسمی بعد از ۱۲ ماه، آماده ارائه خدمات به بیماران خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha