مشکلات کشور با رجوع به مراکز علمی و پژوهشی رفع می‌شود

تهران- ایرنا- رئیس پژوهشگاه هوافضا گفت: در حال حاضر تنها از ۱۰ درصد توان پژوهشگاه‌ها در سطح کشور استفاده می‌شود در حالی که می‌توان بسیاری از مشکلات کشور به خصوص در شرایط تحریم را با رجوع به مراکز علمی و پژوهشی حل کرد.

فتح الله امی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در همه جای دنیا متصدی طرح‌های کلان هوافضا دولت است و هیچ بخش خصوصی توان سرمایه‌گذاری روی پروژه پرتاب انسان را ندارد.

وی ادامه داد: پروژه پرتاب انسان به فضا صدها تکنولوژی را در کنار خود رشد می‌دهد و از سرریز فناوری‌های نوین که در این طرح انجام می‌شود، بخش خصوصی بهره می‎برد. همچنین در تمامی کشورهایی که انسان به فضا پرتاب کرده‌اند مانند شوروی سپس آمریکا، کشورهای اروپایی، هند، چین و ژاپن دولت سرمایه‌گذاری کرده است.

رئیس پژوهشگاه هوافضا تصریح کرد: در ابتدا باید پروژه‌های فضایی نوین با بودجه کلان دولت عملیاتی شود و سپس بخش خصوصی ریزش تکنولوژی را خریداری می‌کند و در سایر بخش‌های فناوری توسعه می‌دهد. به عنوان مثال سولار، کامپوزیت‌ها و کیسه هوا جزو طرح‌های نوین فضایی بوده و اکنون در خودرو استفاده می‌شود.

به گفته امی، وظیفه پژوهشگاه تجاری‌سازی تکنولوژی نیست بلکه توسعه مرزهای دانشی است و بخش خصوصی از این دانش استفاده می‌کند.

امی افزود: در حال حاضر پژوهشگاه ۳ پروژه دارد که تا سطح تکنولوژی ۳و ۴ (۴و۳TRL)  از ۹ سطح تکنولوژی پیش رفته است. اما اگر بخواهیم به TRL۹ برسیم که کاملا محصول تولید شود، نیاز به بودجه است.

رئیس پژوهشگاه هوافضا تصریح کرد: شورای عالی فضایی پروژه‌های فضایی، طرح‌های کلان و اعتبارات را تعیین می‌کند و سازمان برنامه و بودجه ملزم به تامین اعتبارات می‌شود.

برای رفع مشکلات باید شورای عالی فضایی تشکیل شود

رئیس پژوهشگاه هوافضا اظهار داشت: هم اکنون تمامی کارها به صورت نرم افزاری انجام می‌شود و اعضای هیات علمی طرح‌های خود را با کامپیوتر انجام می‌دهند و پرتاب‌ها به صورت نرم افزاری مدل انجام می‌شود در صورتی که پرتاب‌ها باید در محیط میدانی (میدان پرتاب سمنان) تست عملیاتی شود.

امی با اشاره به جلسه معاون اول ریاست جمهوری با روسای پژوهشگاه‌ها و وزیر علوم، گفت: دکتر جهانگیری حمایت مالی از پژوهشگاه‌ها نداشتند زیرا بودجه امسال تخصیص داده شده و در حیطه اختیارات سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی است اما در آن جلسه اطلاع‌رسانی خوبی نشد.

وی افزود: در این جلسه مقرر شد روسای پژوهشگاه‌ها در جلسه هیات دولت حضور پیدا کنند و فعالیت‌ها، استعدادها و توانمندی‌های خود را عرضه کنند تا وزارت خانه‌های مختلف با ما همکاری کنند.

رئیس پژوهشگاه هوافضا خاطرنشان کرد: پیش‌تر نیز پژوهشگاه با وزارت خانه‌های دفاع و ارتباطات و فناوری اطلاعات همکاری داشته اما هنوز پول انجام پروژه از طرف آن‌ها پرداخت نشده است. هم اکنون می‌توانیم با وزارت صنعت و معدن همکاری خوبی داشته باشیم.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha