به گزارش روز سه شنبه شبکه "فرانس 24 "، قبرس این پهپادها را در سال 2018 به قیمت 12 میلیون دلار سفارش داده بود، چرا که کنترل منطقه اقتصادی خود را که شرکت های بین المللی در حوزه انرژی در آن حفاری می کنند را ضروری می داند.
بر اساس این گزارش، این پهپادهایی که ارتش قبرس دریافت کرده، اولین نوع این پهپادها است و طبق ادعای سازندگان (ایرونوتیکس گروپ) آن بهترین عملکرد را در میان پهپادهای مشابه دارد.
اکتشاف و حفاری میدان های گاز در شرق مدیترانه در سال های اخیر اهمیت زیادی بخصوص برای قبرس پیدا کرده که قصد دارد به بازیگر اصلی انرژی در این حوزه تبدیل شود.
قبرس به عنوان عضو اتحادیه اروپا جمعه گذشته ترکیه را متهم کرده که با اعزام کشتی ها حفاری جدید به آب های منطقه ای این جزیره، اوضاع را متشنج کرده است. ترکیه ادعا کرده که این کشتیها در آبهای حریم این کشور استقرار یافته اند .
دولت قبرس اعلام کرد که این کشور به شدت تلاش جدید ترکیه برای عملیات حفاری غیرقانونی در جنوب غرب منطقه این جزیره را محکوم می کند.
در بیانیه دولت قبرس آمده است که عملیات حفاری جدید آنکارا، نقض متوالی حاکمیت قبرس در دریای مدیترانه است .
قبرس اعلام کرد که ترکیه کشتی حفاری خود را به بخش شماره 7 اقتصادی آبهای این کشور با اطلاع از اینکه عملیات حفاری در این منطقه به مجموعه های "توتال فرانسه" و "اینی" ایتالیا در سپتامبر (شهریور-مهر) گذشته واگذار شده، اعزام کرده است.
جزیره قبرس از دو بخش یونانی نشین و ترک نشین تقسیم شده که ترکیه بخش ترک نشین را اشغال کرده، ولی نهادهای بین المللی این اقدام آنکارا را به رسمیت نشناخته است . بخش یونان نشین قبرس عضو اتحادیه اروپا است. ترکیه در سال 1974 در واکنش به ناآرامی ها در این جزیره میان یونان تبارها و ترک تبارها، مناطق شمالی این جزیره را اشغال کرد.
در سال 2014 برخی اخبار جدی در مورد اکتشافات گازی از سوی رژیم صهیونیستی در بخش یونانی نشین یا قبرس جنوبی مطرح شد.
گفته میشد که رژیم صهیونیستی قصد دارد با احاطه بر فن و دانش اکتشاف گازی و همچنین تسلط سیاسی و اقتصادی بر قبرس جنوبی٬ استراتژی خاصی برای منابع انرژی شرق مدیترانه طراحی کند.
نظر شما