۱۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۵
کد خبرنگار: 1000
کد خبر: 83508322
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرکز تحقیقات میکروب شناسی شیراز بهترین مرکز خاورمیانه

شیراز - ایرنا- سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی شیراز روز سه‌شنبه با این خبر خوش آغاز به کار کرد که " مرکز تحقیقات میکروب شناسی شیراز از سوی WHO (سازمان بهداشت جهانی )به عنوان بهترین و فعال‌ترین مرکز خاورمیانه در این حوزه شناخته شده است".

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی شیراز  با هدف تحقیقات در زمینه دانش میکروب شناسی بالینی و حل مشکلات مرتبط با بیماری‌های عفونی در سال ۱۳۷۱ توسط دکتر عبدالوهاب البرزی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پایه گذاری شد و در سال ۱۳۷۴ به پاس زحمات استاد البرزی به نام این استاد دانشگاه  نام گذاری شده است .

از سال  ۱۳۷۸ این مرکز به عنوان قطب علمی میکروب شناسی بالینی کشور شناخته شده و در سال ۱۳۸۰ به عنوان مرکز تحقیقات برگزیده در جشنواره رازی معرفی شد. با گذشت ۱۹ سال از تاسیس آن، محققین مرکز با تلاش مستمر نزدیک  به ۲۰۰ مقاله به چاپ رسانده‌اند که بیش از ۱۴۰ مورد آن درمجلات معتبر بین المللی میباشد. 

نتایج حاصل از پژوهش‌های این مرکز، توانسته است پاسخگوی تعدادی از مشکلات بالینی مهم در زمینه بیماری‌های عفونی در کشور باشد و راهکارهای علمی را در این زمینه پیشنهاد نماید. به عنوان مثال: انجام طرح چند مرکزی " تعیین عامل مننژیت باکتریال در کودکان" نشان داد که باکتری هموفیلوس آنفلوانزا نوع B بعنوان شایع ترین عامل مننژیت کودکان در ایران است و ارایه نتایج این تحقیق در کمیته  واکسیناسیون کشوری زمینه ساز تصویب اضافه نمودن واکسن بر علیه این باکتری به برنامه واکسیناسیون کشوری شد.

در راستای انجام همین طرح پیش از این  آقای دکتر نلسون نماینده  سازمان بهداشت جهانی آزمایشگاه های این مرکز را به عنوان بهترین آزمایشگاه میکروبشناسی منطقه ی شرق مدیترانه (EMRO) معرفی نمود. و اکنون سازمان بهداشت جهانی این مرکز پژوهشی و میکروب شناسی را  بهترین و فعال ترین مرکز تحقیقات میکروب شناسی  خاورمیانه معرفی کرده است.

وصیت نامه لویی پاستور سرمشق اصلی تحقیقات میکروب شناسی در شیراز 

رییس سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی روز سه شنبه در آیین گشایش این کنگره با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی در شیراز گفت: سه سال نخست برگزاری این کنگره در شیراز بود و در سال‌های پس از آن، با هدف مشارکت سایر دانشگاه ها، یک سال در میان این کنگره در یکی از شهرهای کشور برگزار شده است که باعث شده تبادل اطلاعات علمی و اقدامات خوبی در زمینه میکروب شناسی در کشور صورت گیرد.

دکتر عبدالوهاب البرزی با بیان فعالیت‌های مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی  شیراز، افزود: محققان این مرکز با حضور در مناطقی که لزوم تحقیقات در آنها وجود دارد، تحقیقات را به صورت میدانی انجام می دهند و نتایج این تحقیقات در مجامع بین المللی ارایه و بررسی می شود.

وی  از معرفی مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی شیراز به عنوان بهترین مرکز میکروب شناسی در خاورمیانه از سوی سازمان بهداشت جهانی خبر داد و گفت:  در شروع به کار این کنگره از دوره نخست، از وصیت نامه «لویی پاستور» استفاده کردیم و وصیت نامه پاستور را به عنوان اساس کار کنگره و مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، قرار دادیم.

دکتر البرزی گفت: با داشتن جوانان باارزش در کشور، امیدواریم هر روز بیشتر از گذشته به سمت ترقی و پیشرفت گام برداریم، نسل جدید از نظر تفکرات علمی از نسل گذشته جلوتر است و باید انگیزه را در آنها تقویت کنیم، باید جوانان را جدی بگیریم و از آنان حمایت کنیم تا با فعالیت در حوزه های مختلف، کشور را به سمت تعالی سوق دهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه این کنگره گفت: تداوم برگزاری کنگره میکروب شناسی، نشان دهنده قوت و بزرگی این رویداد علمی است که از ششمین دوره به صورت بین المللی برگزار می شود.

دکتر  یونس قاسمی  افزود: یکی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این کنگره می تواند بررسی مسایل مربوط به عفونت های بیمارستانی باشد که امروزه یکی از موضوعات مهم در بیمارستان ها است.

او با اشاره به اقداماتی که در حوزه میکروب شناسی و بیماری های عفونی انجام شده، اضافه کرد: در کنار تلاش های فراوان در این زمینه، اما همچنان شاهد وجود میکروب های مقاوم و مسایلی هستیم که ممکن است در بیمارستان ها وجود داشته باشد؛ در کشور و در حوزه میکروب شناسی کارهای خوبی انجام شده است، اما باز هم می توانیم در این زمینه فعالیت کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر اهمیت مبحث میکروب شناسی در تشخیص و درمان بیماری ها، ادامه داد: در این حوزه بحث های کارآفرینی، تولید محصول و فروش محصولات در بازار باید مورد توجه باشد و این امر می تواند دانشگاه را به سمت تبدیل به دانشگاه نسل سوم هدایت کند.

ارایه ۲۰۵ مقاله علمی در سیزدهین کنگره میکروب شناسی بالینی

دبیر علمی این کنگره نیز با ارایه گزارشی از روند علمی کنگره گفت: از میان مقالات دریافتی دبیرخانه کنگره، ۲۰۵ مقاله برای ارایه در کنگره انتخاب شده که ۲۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۸۵ مقاله به صورت پوستر الکترونیکی و با هدف صرفه جویی در مصرف کاغذ، ارایه می شود.

دکتر  مازیار ضیائیان  افزود: هشت میزگرد علمی نیز برای این کنگره سه روزه در نظر گرفته شده که صاحب نظران هر رشته، تازه ترین مطالب علمی در حوزه میکروب شناسی را بررسی و ارایه می کنند.

او تاکید کرد: حضور در این میزگردهای علمی می تواند در کنترل بیماری های عفونی و درمان بیماران، کمک کننده باشد.

این کنگره بین المللی، با حضور مهمانانی از کشورهای اروپایی شانزدهم تا هجدهم مهر در سالن های صدرا و سینا دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار دایر است .

۶۱۱۳

اخبار مرتبط