۱۳۷ پایگاه هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به زائران در مرزها مستقر است

قصرشیرین- ایرنا- رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۱۳۷ پایگاه این جمعیت در مرزهای خسروی، مهران، شلمچه و چذابه در استان‌های مرزی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) مستقر شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر پیوندی روز چهارشنبه در جلسه ستاد اربعین حسینی با حضور استاندار کرمانشاه در محل پایانه مرز رسمی خسروی، افزود: برنامه های جمعیت هلال احمر از ۱۲ مهرماه شروع شده و تمام تلاش خود را برای خدمت به زائران اربعین حسینی به کار گرفته ایم زیرا خدمت به زائران برای ما یک افتخار است.

وی با قدردانی از تمامی دست اندرکاران بازگشایی مرز رسمی خسروی به عنوان قدیمی ترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات اظهار داشت: جمعیت هلال احمر تلاش می کند در آیین اربعین حسینی در داخل کشور و همچنین در عراق خدمتگزار زائران امام حسین (ع) باشد.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: وظیفه بهداشت و درمان و امداد برعهده جمعیت هلال احمر است و ما آن را دنبال می کنیم.

پیوندی ادامه داد: تمام نیروهای عملیاتی به استان های کرمانشاه، ایلام و خوزستان اعزام شده اند و چهار فروند بالگرد در مرزهای خسروی، شلمچه، مهران و چذابه و ۲۰۰ دستگاه خودروی لجستیکی و توانمندی های جمعیت هلال احمر را برای خدمت به زائران به کار گرفته ایم.

 وی گفت: همچنین ۴۰ درصد توان خود از مراکز درمانی، لجستیک و امداد را در داخل عراق برای خدمت رسانی به زائران قرار داده ایم که زوار به برکت این ایام می توانند از آن استفاده کنند.

عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه ۱۱ مهرماه به درخواست مسئولان عراقی متوقف و از روز دوشنبه پانزدهم مهرماه از سرگرفته شد.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.     
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.     
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
۸۰۶۶/۳۰۱۲