به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مصطفی زهرانی» روز چهارشنبه در حاشیه کنفرانس بین المللی اقتصاد جهانی و تحریمها در نشست "اهداف و تبعات داخلی، منطقه ای و بین المللی تحریمها" در دانشگاه الزهرا تهران افزود: اینکه چرا تحریمها بعد از جنگ سرد توسط آمریکا افزایش یافته است به عرصه داخلی این کشور برمی گردد و نقشی است که کنگره آمریکا برای خود لحاظ کرده است.
وی با بیان اینکه در کنگره روی تحریم راحتتر اجماع می شود تا جنگ، گفت: در قانون اساسی آمریکا هم مشخص شده که از جنگ پرهیز شود. در واقع جنگ عامل انشقاق و تحریم عامل وحدت در آمریکا بوده است برای همین بعد از جنگ سرد تحریم جایگزین جنگ شده است.
زهرانی با اشاره به افزایش تحریم های اقتصادی گفت: ایران پهپاد (آمریکایی) را می زند آنها ما را تحریم می کنند. هرچه رفتار نظامی ایران به زعمآنها شدیدتر و تحریک آمیزتر میشود باز هم عکس العمل تحریم اقتصادی است.
این استاد دانشکده روابط بین الملل با اشاره به اینکه سیاست تحریمی در سیاستگذاری آمریکا با نسل ها عوض نمیشود، اظهار داشت: پیش از این تقسیم بندی های مربوط به تحریم های اقتصادی یک جانبه و چندجانبه بود اما این تحریم ها تا حد زیادی تغییر کرده و بین المللی شد. چون به این نتیجه رسیدند تحریم یکجانبه جواب نمیدهد و ناگزیرند از تحریم بین المللی استفاده کنند.
وی با اشاره به سه مکتب تحریم، نفی تحریم و سکوت، ادامه داد: وقتی از تحریم های فراسرزمینی سخن میگویند دیگر نیازی نیست طرح به کنگره برود و تصویب شود. به کشورها میگویند باید بین اقتصاد آمریکا یا اقتصاد ایران یکی را انتخاب کند.
این کارشناس مسایل سیاسی گزاره دیگر برای تحریم را انگیزه و نوع اجرا دانست و گفت: مهمترین انگیزه برای آمریکا فشار روانی است؛ در این تحریم ها هدف یا دولت و نخبگان است یا فشار روی مردم.
به گفته این استاد دانشگاه در این موضوع مردم بسیار مهم هستند و تحریم کنندگان می خواهند مردم را نخست از دولت خسته کرده و علیه حاکمیت بشورانند.
زهرانی گفت: آمریکایی ها هنوز نتوانستند تصمیم بگیرند این حکومت را قبول دارند یا نه. برژینسکی می گوید اینها هم مانند چین و روسیه هستند با چین و روسیه ساختیی با ایران هم بسازید. در واقع آمریکا هنوز نمی تواند تصمیم بگیرد دعوایی که با ایران دارد، هویتی است یا رفتاری؟
این کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: گیج کننده برای آنها اینجاست که تحریمها روی اقتصاد اثر می گذارد اما آیا روی رفتار سیاسی مردم و نخبگان هم تاثیر میگذارد؟. امریکا می گوید طبقه متوسط برایم مهم است تحریم می کنم، تا خواست تغییر سیاسی در طبقه متوسط شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: یک بحث در داخل ایران این است که تحریم آثار مثبت دارد و در حوزه هایی به خودکفایی می رسیم و به انسجام منطقه ای روی می آوریم. اما آثار منفی تحریم این است که موجب فساد می شود. فساد اقتصادی هم با خود رادیکالیسم، امنیتی سازی می آورد.
این کارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان کرد: به نظر من آمریکا تنها جامعه ای است که همچنان در حال تغییر و تحول است. همیشه این طور نیست که سگ زرد برادر شغال باشد. اسراییل این را فهمیده؛ البته بحث من مذاکره نیست. ما بر مبنای رویکرد انتقادی باید به موضوع نگاه کنیم یعنی مفروض پس ذهن خود را نسبت به آمریکا یعنی دوست یا دشمن دیدن این کشور عوض کنیم.
استاد دانشکده روابط بین الملل:
تحریم در سیاست آمریکا تبدیل به یک پارادایم شده است
۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۳
کد خبر:
83510510
تهران - ایرنا - مدیرکل سابق دفتر مطالعات راهبردی و سیاست خارجی وزارت امور خارجه تحریم را جایگزین جنگ عنوان کرد و گفت: تحریم در آمریکا اجماعساز بوده و در سیاستگذاری داخلی و خارجی این کشور به یک پارادیم تبدیل شده است.
اخبار مرتبط
-
جنیدی: تحریمهای آمریکا بازگشت بربریت است
تهران - ایرنا - معاون حقوقی رئیس جمهوری اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران را خلاف یکی از سنتیترین…
-
ظریف: تحریم بانک مرکزی به هر شکلی غیرقانونی است
تهران-ایرنا- وزیر امور خارجه با بیان اینکه تحریم بانک مرکزی به هر شکل غیرقانونی است، گفت: وقتی…
-
غفاری: ترامپ به دنبال هژمونی اقتصادی است
تهران- ایرنا- استادیار علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: دولت ترامپ به دنبال هژمونی…
نظر شما