"یک روز پیش از آغاز دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند با شی جین پینگ رییس جمهوری چین در شهر "مامالا پورام" در ایالت تامیل نادو، هند ضمن انتقاد از چین به دلیل اشاره به مسئله کشمیر در حضور عمران خان نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که از دخالت سایر کشورها در امور داخلی خود استقبال نمی کند."
نشریه "تایمز او ایندیا" روز پنجشنبه نوشت: راویش کومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند در حضور خبرنگاران در دهلی نو گفت: موضع هند در خصوص کشمیر کاملا مشخص بوده است. جامو و کشمیر بخش جدایی ناپذیر هند است. چین از این موضع هند کاملا آگاهی دارد. کشورهای دیگر نباید در مورد مسایل داخلی هند اظهار نظر کنند.
این اظهارات دهلی نو در واکنش به بیانیه مشترک چین و پاکستان پس از دیدار روز گذشته شی جین پینگ رییس جمهوری چین با عمران خان نخست وزیر پاکستان در پکن منتشر شد.
در بیانیه مشترک چین و پاکستان آمده است: چین از نزدیک وضعیت کنونی جامو و کشمیر را دنبال می کند و مساله کشمیر باید به صورت صلح آمیز بر اساس چارچوب سازمان ملل و قطع نامه های شورای امنیت حل شود.
همچنین بر اساس گزارش رسانه های چین، رییس جمهوری این کشور در مذاکرات با نخست وزیر پاکستان اعلام کرده است که اقدامات صحیح و اشتباه در کشمیر مشخص هستند. چین از پاکستان برای به دست آوردن حقوق و منافع قانونی خود حمایت می کند و پکن امیدوار است که دو طرف اختلافات خود را به صورت صلح آمیز حل و فصل کنند.
شی جین پینگ رییس جمهوری چین، فردا (جمعه) در سفری دو روزه، دیدار خود از هند را آغاز خواهد کرد.
پیش از این پکن با اقدامات هند در کشمیر مخالفت کرده بود و بر نقش سازمان ملل در حل مساله کشمیر تاکید داشت.
چین یکی از بزرگ ترین حامیان پاکستان است و از مواضع این کشور در ارتباط با کشمیر حمایت کرده است.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین در ماه اوت پس از دیدار با شاه محمود قریشی همتای پاکستانی خود در پکن اعلام کرد که چین از برقراری عدالت در کشمیر حمایت خواهد کرد.
پکن همچنین از حل مساله کشمیر بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و توافقنامه های دو جانبه هند و پاکستان حمایت کرده است.
از سوی دیگر با تصمیم دولت هند برای جدا سازی لاداخ از جامو و کشمیر و قرار گرفتن آن در نظارت مستقیم دولت هند مخالفت کرده است.
مخالفت چین با این تصمیم هند می تواند به دو دلیل باشد. اول اینکه چین یک متحد بسیار نزدیک پاکستان است و سرمایه گذاری گسترده ای در منطقه کشمیر کرده است. دلیل دیگر مخالفت چین اختلاف آن با هند در منطقه لاداخ است. بخشی از منطقه مرزی مورد اختلاف هند و چین در لاداخ قرار گرفته است.
نخست وزیر هند 5 اوت(14 مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
دولت پس از لغو اصل 370 قانون اساسی و بند 35 قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.
نظر شما