«عباس ارشدی» روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: کشت کنجد در راستای اجرای طرح کشت محصولات جایگزین با هدف تامین دانههای روغنی، روغنکشی، تولید ارده، شیرینیپزی و رونق اقتصادی با معرفی سه نوع محصول مقاوم به کمآبی و با بازدهی مطلوب در این شهرستان کلید خورد.
وی اظهارداشت : بر اساس این طرح ۲ نوع آفتابگردان روغنی و آجیلی و کنجد که نسبت به محصولات زیرکشت رایج این خطه نیاز آبی کمتری دارند و در برابر نوسانات آبی مقاوم هستند برای کشت بهاره به کشاورزان معرفی شد.
مدیر جهاد کشاورزی خمین افزود: این محصولات ۵۰ درصد نیاز آبی کمتری نسبت به سایر محصولات کنونی زیرکشت منطقه دارد و درصورتیکه بهرهبرداران هر سال کشت آن را ادامه دهند، تاثیر بهسزایی در کاهش مصرف آب بخش کشاورزی میگذارد.
ارشدی گفت:پیشبینی میشود امسال از سطح زیر کشت کنجد در خمین ۱۳ و نیم تن محصول با میانگین تولید یک و نیم تن در هر هکتار برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی خمین اضافه کرد: کنجد دارای ویتامینهای ، B , D , E ,F۱ و پروتئین است و مقدار روغن آن حدود ۵۰درصد شامل اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید ،اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.
۵۲ درصد از جمعیت ۱۰۵ هزار نفری خمین بهره ردا رحوزه کشاورزی هستند که ۱۴ هزار خانوار را شامل میشود.
/۶۰۱۳/۷۲۷۷
نظر شما