به گزارش ایرنا، در این همایش که به همت پویش حمایت از بیماران سرطان پستان «ققنوس» و با حضور جمع کثیری از بانوان و پزشکان در محوطه تاریخی طاقبستان برگزار شد، فاطمه جولایی، فوق تخصص جراحی سینه گفت: ۱۳ هزار بیمار سرطان پستان در ایران داریم که ۲۵ درصد از آنها زیر ۴۰ سال سن دارند.
وی گفت: به همراه بیماران بهبودیافته بنا داریم تا حدود هشت هزار کیلومتر را در ایران و در ۱۸ مرکز استان، پیاده روی کنیم تا به زنان ایرانی بگوییم که سرطان پستان درمان پذیر است و بیمار را از بین نمیبرد.
این پزشک متخصص افزود: بیماران دارای سرطان پستان امروز از بیشترین بیمارانی هستند که زنده مانده اند و هیچ بیماری ندارند.
وی از رونمایی پویش «همت ملی ایرانیان» خبر داد و گفت: در این کمپین هر نفر ماهیانه هزار تومان پرداخت میکند و با این پول مرکز تخصصی شهر خود را تأسیس یا تجهیز خواهند کرد.
رویا زندیان، یکی دیگر از متخصصان سرطان پستان در این گردهمایی لمس توده یا تومور در سینه، ترشح آب یا خون آبه از سینه، تغییرات در پوست بافت پستان، بزرگی غدد لنفاوی زیربغل را از علائمی عنوان کرد که بانوان حتما در صورت مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنند.
وی سه روش تشخیص زودرس، خودآزمایی سینه ها، معاینه توسط پزشک و آزمایش غربالگری و ماموگرافی را بسیار مهم دانست تا این بیماری در ابتدا تشخیص و درمان شود.
شیما اسفندیاری، مدیر و موسس انجمن پویش حمایت از بیماران سرطان پستان ققنوس که مجری برپایی این همایش بود و خود از بهبودیافتگان این بیماری محسوب میشود، گفت: برای اولین بار در ایران و در ماه اکتبر، طاق زیبای بستان برای حمایت از بیماران سرطانی، به رنگ صورتی در میآید.
گفته می شود، سرطان پستان دومین عامل مرگ و میر سرطان در زنان است.
نیمی از جمعیت از زنان استان کرمانشاه را زنان تشکیل میدهند.
۳۲۰۳/۸۰۶۶