ولادیمیر پوتین امروز شنبه در مصاحبه با شبکه راشاتودی، العربیه و اسکای نیوز عربی که بخشی از آن در تلویزیون دولتی روسیه پخش شد این مطلب را بیان کرد و افزود: هر کشوری که به طور غیرقانونی در کشور دیگری حضور دارد، باید آن کشور را ترک کند در مورد این مورد (سوریه)، نیروهای خارجی باید این کشور را ترک کنند و این برای همه کشورها صدق میکند.
وی ادامه داد: اگر دولت قانونی آینده سوریه نیز اعلام کند که دیگر نیازی به حضور نیروهای مسلح روسیه در این کشور نیست، این امر در مورد ما (روسیه) هم صدق می کند و باید از این کشور خارج شویم.
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر کسی بر این باور باشد که تصرف تانکرها و حمله به زیرساخت های نفتی به نوعی بر همکاری روسیه و دوستان عرب ما (عربستان سعودی و امارات متحده عربی) تأثیر منفی خواهد گذاشت و به نوعی به همکاری ما با اوپک پایان خواهد داد کاملا در اشتباه است.
ترکیه چهارشنبه حمله نظامی خود را در شمال سوریه کلید زد و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت که این حمله نظامی «عملیات چشمه صلح» نام داشته و علیه حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) و یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) است.
حمله ترکیه به شمال سوریه به رغم مخالفتهای گسترده منطقهای و جهانی صورت گرفت. به گزارش رسانههای دولتی روسیه، در دو روز نخست این حملات دست کم ۱۵۰ نفر کشته شدند.
ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ به این طرف در دو عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷) با همکاری گروههای تروریستی مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرد.
روسیه تلاشهای خود را برای حل تنشها پیرامون ایران بکار میبندد
رئیس جمهوری روسیه گفت: روسیه باتوجه به داشتن روابط خوب با ایران و جهان عرب حداکثر تلاشهای ممکن را بکار میبندد تا تنشها پیرامون ایران حلوفصل شود.
وی افزود: ما حداکثر تلاشها را بکار خواهیم گرفت تا شرایط لازم برای تحولات مثبت بوجود آید.
با ایران باید مذاکره کرد
رئیس جمهوری روسیه خواستار مذاکره با ایران و توجه به منافع ملی این کشور شد.
وی افزود: قدرت بزرگی مانند ایران که هزاران سال در منطقه وجود داشته، نمیتواند منافع ملی نداشته باشد و باید منافع این کشور هم محترم شمرده شود.
پوتین گفت: بدون مذاکره نمیتوان هیچ مسالهای را حل کرد، من معتقدم که فقط این کشورها میتوانند مسائل بین خود را حل و فصل کنند.
حمله به تانکرها و مراکز نفتی بر همکاریهای روسیه با اوپک تاثیر نمیگذارد
رئیس جمهوری روسیه گفت: حملات به تانکرها و زیرساختهای نفتی تاثیری بر همکاریهای روسیه در چارچوب اوپک پلاس نمیگذارد
وی گفت: اگر کسی فکر میکند که این گونه اقدامات مانند اشغال تانکرهای نفتکش، حملات به زیرساختهای نفتی بر همکاریهای روسیه با دوستان عربی و عربستان سعودی و امارات عربی متحده تاثیر میگذارد یا همکاریها با اوپک پلاس را از بین میبرد، سخت در اشتباه است.
روسیه حمله به مراکز نفتی عربستان را محکوم میکند
رئیس جمهوری روسیه گفت: روسیه حمله به مراکز نفتی عربستان سعودی را محکوم میکند.
یگان پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن روز شنبه ۲۳ شهریورماه در عملیاتی با عنوان "توازن بازدارندگی دوم "پالایشگاه های "بقیق" و "خریص" وابسته به شرکت نفتی "آرامکو" عربستان را هدف ۱۰ پهپاد خود قرار داد.
دو پالایشگاه بقیق و خریص به ترتیب در ۷۰ و ۲۷۰ کیلومتری ظهران در شرق عربستان و درجنوب خلیج فارس واقع هستند.
در پی این حملات، حدود ۵۰ درصد از صادرات نفت خام عربستان به بازارهای جهانی متوقف شد.
کیفیت روابط روسیه و عربستان تغییر کرده است
رئیس جمهوری روسیه در ادامه مصاحبه گفت که کیفیت روابط روسیه با عربستان سعودی در سالهای اخیر تغییر اساسی کرده است.
وی ادامه داد: روابط عربستان سعودی با اتحاد جماهیر شوروی سابق در سطح پایینی قرار داشت. اما در سالهای اخیر روابط مسکو و ریاض به شکل اساسی تغییر کرده است و ما عربستان سعودی را دوست خود میدانیم.
پوتین گفت: ما برای روابط خود با ریاض اهمیت زیادی قائل هستیم. دیدار آتی من از عربستان پاسخ به سفر پادشاه عربستان به روسیه است.آن یک دیدار تاریخی بود و نخستین سفر پادشاه عربستان به روسیه به حساب میآید.
روسیه در تماس دائم با امارات است
پوتین گفت: روسیه در تماس دائم با سران امارات است و در راستاهای مختلف مواضع خود را با این کشور به نفع دو کشور و منطقه هماهنگ میکند.
وی افزود: امارات در حل بحرانها در منطقه سهم بسیار جدی ایفا میکند و بدون مبالغه گویی نقش ثبات بخش دارد.
رئیس جمهوری روسیه گفت: بین دو کشور حتی تا حدودی سنت هماهنگ کردن مواضع رایج شده است.
پوتین درخصوص روابط کشورهای خاورمیانه گفت که برای اینکه مسائل و نکات حساس بین کشورهای منطقه را درک کرد باید مذاکره را شروع کنیم.
وی ادامه داد: بدون گفتوگو حل هیچ مسالهای ممکن نیست و به همین خاطر میتوانم نگرانیهای امارات و عربستان سعودی را درک کنم اما مسائل بین دو کشور را فقط آنها میتوانند حل کنند.
روسیه تسلیحات تهاجمی قابل عبور از همه سامانهها میسازد
پوتین گفت: روسیه تسلیحات ضربتی و تهاجمی که بتواند از همه سامانههای پدافند موشکی عبور کند، میسازد.
وی افزود: ما این سلاحها را میسازیم و همینک این بدیهی است زیرا سیستمهای پدافند موشکی علیه موشکهای بالستیکی هستند و ما علاوه بر این که این موشکها را بارها تکامل بخشیدهایم سلاحهای دیگری ساختهایم که مشابه آن در جهان وجود ندارد.
روسیه از ناحیه ناتو تهدید احساس میکند
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به پرسشی درخصوص پیشروی ناتو به سوی مرزهای روسیه گفت: ما همواره تهدید از سوی ناتو را احساس میکنیم و همیشه این را اعلام کردهایم.
وی ادامه داد: اما آنها به ما میگویند که نباید بترسیم زیرا علیه ما هدفگیری نشده است و در این مساله هیچ نکته نگران کنندهای وجود ندارد زیرا ناتو تغییر کرده و یک سازمان نظامی نیست.
پوتین یادآوری کرد: اما در اساسنامه ناتو حمایت نظامی پیش بینی شده و این بند را هیچکس لغو نکرده است.
برنامه هستهای و موشکی ایران باید به صورت جداگانه بررسی شود
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از گفت وگوی خود اظهار داشت: برنامه هستهای ایران و برنامه موشکی این کشور دو مبحث جداگانه است که باید جدا از یکدیگر مورد بحث قرار گیرد و نباید موضوعات را با هم مخلوط کرد.
وی در مورد امکان تغییراتی در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت: در برخی مفاهیم نباید اشتباه کرد.
پوتین با بیان این ضرب المثل روسی که «نباید استعداد خدادادی را با نیمرو اشتباه گرفت» اضافه کرد: من فکر میکنم مسلمانان نیز این ضرب المثل را متوجه میشوند و این موضوعات (برنامههای هستهای و موشکی ایران) موضوعات جداگانه هستند.
وی ادامه داد: برنامه موشکی ایران یک موضوع و برنامه هستهای موضوع دیگر است با این وجود نیاز به گفت وگو در باره برنامه موشکی ایران هم وجود دارد. این مساله با توجه به این که نگرانی برخی را بر میانگیزد، مهم است اما نباید این موضوع را با برنامه هستهای ایران قاطی کرد چرا که دستاورد به دست آمده را از بین میبرد.
پوتین گفت: من معتقدم که این گفتوگو امکانپذیر است اما نباید اقدامی کرد که نتایج به دست آمده قبلی از دست برود.
ماندن در برجام به نفع ایران است
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت که معتقد است برای ایران بهتر خواهد بود به برجام متعهد و پایبند بماند.
وی یادآوری کرد که در چارچوب برجام که برنامه هسته ای ایران را محدود کرده ایران تعهدات معینی را برعهده گرفته است.
پوتین در ادامه بر لزوم توجه به اختلافات در منطقه خاورمیانه تاکید و اضافه کرد: بدون توجه به این اختلافات، گفت وگوها جالب نخواهد بود.
وی در این رابطه به اختلافات میان ایران و رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا اشاره کرد و افزود: من معتقدم که برای حل این اختلافات باید تلاش و راه خروج از این وضعیت پیچیده را جستجو کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی داور در ارزیابی برنامه هستهای ایران است
پوتین گفت: اگر ما بر این باوریم که بین کشورهای منطقه و ایران اختلافاتی وجود دارد چه کسی میتواند در حل این مسائل داور باشد و اینکه ایران به تعهدات خود در برجام عمل میکند یا خیر. را قضاوت کند.
به گفته وی، داور باید در وهله اول بیطرف و با مهارت باشد و دوم اینکه از طرف جامعه جهانی پذیرفته شده باشد، چنین داوری وجود دارد و نامش آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
وی تصریح کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی به صراحت اعلام کرده که ایران به تمام تعهدات خود عمل میکند.
اتهام زدن به ایران صادقانه نیست
پوتین در ادامه مصاحبه گفت که اتهام زدن به ایران برای اقداماتی که نکرده است صادقانه نیست.
وی ادامه داد: این چندان سازنده نیست. زیرا که زمانی که هر فردی یا کشوری با چنین بیانصافی مواجه شود رفتار خود را تغییر خواهد داد و به این فکر میافتد که اگر دیگران به تعهدات خود در قبال او توجه نمی کنند چرا او باید به تعهدات خود پایبند بماند.
تاکید بر تاسیس سازمان امنیت و همکاری خلیج فارس
رئیس جمهوری روسیه در ادامه مصاحبه خود گفت که تاسیس سازمان امنیت و همکاری خلیج فارس اقدامی به جا است
وی با اشاره به طرح روسیه برای امنیت منطقه خلیج فارس گفت: ما مدتی پیش پیشنهاد دادیم سازمانی برای تامین امنیت خلیج فارس ایجاد شود.
پوتین اظهار داشت: کشورهای علاقهمند و ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر میتوانند به این سازمان بپیوندند و در قالب این تشکیلات توان اوضاع بحرانی و برخی مسائل مهم را مطرح و بررسی کرد.
وی خاطرنشان کرد که برخی کشورها از این طرح حمایت میکنند و برخی نیز آن را زودهنگام میدانند.
امیدوارم جنگ سرد دیگری آغاز نشود
رئیس جمهوری روسیه در ادامه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که جنگ سرد دوم آغاز نشود.
وی افزود: در هر صورت این مساله با توجه به تسلیحات پیشرفته و جنگ افزارهای بینظیر روسیه به کمترین اندازه این کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
پوتین به بودجه نظامی برخی کشورها اشاره کرد و گفت: روسیه در مکان هفتم بودجه نظامی جهان قرار دارد و در مکان نخست آمریکا ایستاده است که هزینههای نظامی آن از 700 میلیارد دلار فراتر میرود و پس از این کشور، چین، عربستان سعودی، انگلیس، فرانسه و ژاپن قرار دارند حال آنکه بودجه نظامی روسیه حدود 48 میلیارد دلار است.
تاکید بر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
پوتین در بخش دیگری از سخنان خود گفت که من معتقدم زمان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب فرا رسیده است.
وی سوریه را دوست روسیه در جهان عرب خواند که با مسکو روابط گسترده و نزدیک دارد.
رئیس جمهوری روسیه در مورد وضعیت خاورمیانه گفت که اوضاع این منطقه را نمیتوان با ثبات خواند.
وی این را نیز گفت که توسعه روابط با کشورهای عربی در راستای منافع روسیه است.
روسیه از توافق فلسطین و اسراییل حمایت می کند
پوتین گفت: روسیه از هر معامله و توافقی برای حل اختلافات بین اسراییل و فلسطین حمایت می کند.
وی تاکید کرد: باید طرح تاسیس دو دولت به اجرا درآید و حکومت مستقل فلسطین تاسیس شود.
روسیه با هر دولتی در آمریکا همکاری خواهد کرد
پوتین در بخش دیگری گفت که روسیه با هر دولت آمریکا و در هر سطحی که مایل باشند همکاری خواهد کرد.
رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه همه چیز گذراست، گفت: وضعیت فعلی (تیرگی روابط روسیه و آمریکا) اگر به حال خود رها شود و اقدامی برای بهبود آن انجام نگیرد، خیلی دیر تغییر خواهد کرد.
توییتهای ترامپ را نمیخوانم
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری نیز اعلام کرد که توئیتهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را نمیخواند چرا که در توئیتر حضور ندارد.
وی افزود: اما برخی اوقات کارکنان دفترم، توییت های برخی از افراد از جمله ترامپ را به اطلاع من میرسانند.
پوتین در همین حال گفت که دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا و توئیت های وی همواره برای بسیاری در جهان اهمیت دارد اما من توئیتهای ترامپ را نمیبینم.
نظر شما