۲۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۵
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 83514622
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تونس عرصه رقابت کاندیداهای ریاست جمهوری

۲۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۵
کد خبر: 83514622
تونس عرصه رقابت کاندیداهای ریاست جمهوری

تهران - ایرنا - مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس امروز در حالی برگزار می شود که نگاه های داخلی و بیرونی برای تعیین سیاست های داخلی و خارجی این کشور به نتیجه آن دوخته شده است.

مردم تونس از ساعت 7 صبح امروز پای صندوق های رای رفتند تا ظرف 12 ساعت تا 7 شب از میان دو نامزد ریاست جمهوری "نبیل القروی" تاجر و صاحب نفوذ رسانه ای و نیز رهبر حزب "قلب تونس" و "قیس سعید" حقوقدان و شخصیت دانشگاهی که نامزد مستقل به حساب می آمد یکی را برای سکان داری و مدیریت اجرایی کشورشان به کاخ ریاست جمهوری "کارتاژ" بفرستند.

مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حوزه های خارج از تونس دیروز شنبه آغاز و تا امروز ادامه می یابد و طبق اعلام حسناء بن سلیمان، یک عضو کمیته عالی مستقل انتخابات این کشور میزان مشارکت رأی دهندگان در خارج از کشور تا ساعت سه بعد از ظهر شنبه به ۹.۳ درصد رسید.

مردم تونس پیشتر در مرحله نخست سومین انتخابات ریاست جمهوری بعد از سرنوگونی "بن علی"پای همین صندوق های رای آمدند اما نتوانستند به این جمع بندی برسند که از میان چندین نامزد یکی را به ریاست  جمهوری کشور برسانند، از این روز مجبور شدند امروز بار دیگر نیز در یک معادله دو مجهولی دست به انتخاب اصلح زده و یکی از اینها را در راس ریاست کشور بنشانند.

نخستین دور انتخابات ریاست‌جمهوری روز ۲۴ شهریور برگزار شد و بنا بر اعلام کمیته عالی انتخابات تونس، بیش از 7 میلیون جمعیت واجد رای  این کشور 11،5 میلیون نفری از میان 24 نامزد این دوره ۱۸.۴ درصد به قیس سعید و ۱۵.۶ درصد به نبیل القروی رای دادند تا آنها بتوانند به دور دوم انتخابات راه یابند.

قرار بود انتخابات ریاست جمهوری تونس، 17 نوامبر (۲۰۱۹) برگزار شود اما مرگ "الباجی قائد السبسی" رئیس جمهوری فقید این کشور در 25 ژوئیه گذشته در 92 سالگلی، انتخابات را 90 روز جلو انداخت . در این مدت مسئولیت ریاست جمهوری وقت به "محمد الناصر" رئیس پارلمان واگذار شد.

در هر حال، کارزار انتخاباتی و به ویژه مناظره های تلویزیونی نامزدهای این مرحله از انتخابات روز پنجشنبه آغاز شده و تا دیشب ادامه داشت، تا مردم بتوانند بار دیگر آخرین برنامه ها و طرح های توسعه همه جانبه کشورشان را از زبان این دو نامزد و در رفتارهای اجتماعی و انتخاباتی طرفداران هر یک از آنها مشاهده کنند و سرانجام دست به یک انتخاب نهایی بزنند.

این دو نامزد در آخرین مناظره تلویزیونی خود جمعه شب به سوالاتی درباره سیاست خارجی، امنیت و دفاع که بر اساس قانون اساسی جزء اختیارات رئیس‌جمهوری است، پاسخ دادند تا مردم بتوانند با دیدگاه های اختصاصی آنها در سیاست خارجی آشنا شوند.

طبق گزارش شبکه الجزیره، سعید که خود حقوقدان بازنشسته است، بر استقلال دستگاه قضایی و عدم دخالت احزاب در آن و ضرورت اجرای قانون برای همه تأکید کرد و القروی نیز اجرای اصلاحات در دستگاه اطلاعاتی برای نابودی تروریسم را پیشنهاد کرد.

وی در زمینه سیاست خارجی نیز بر محوریت قضیه فلسطین تأکید کرد و گفت که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی "خیانتی بزرگ" و سزای خیانت محاکمه است و لذا باید بندی در قانون اساسی کشور در خصوص جرم بودن عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی گنجانده شود.

سعیّد درباره بازدید صهیونیست‌ها از معابد یهودیان در تونس نیز گفت که مخالف ورود دارندگان گذرنامه اسرائیلی به تونس است ضمن اینکه "ما با یهودیان تعامل داریم اما اسرائیلی‌ها را نمی‌پذیریم".

رقیب وی نبیل القروی 56 ساله در پاسخ به گزارش چند رسانه کشور در رابطه با ارتباط خودش با شخصی به نام "آری بن مناشی" افسر سابق موساد و ملاقات با او، ضمن تایید این ملاقات ادعا کرد که  از اسرائیلی بودن او اطلاعی نداشته و مناشی خود را تبعه کانادا معرفی کرده بود.

پیشتر بن مناشی در یک ویدئویی با اشاره به اینکه به عنوان مشاور امنیتی اسرائیل فعالیت می‌کرده است، گفت که با القروی، برادر و همسرش در تونس ملاقات کرده و دو قرارداد امضا کرده است.

وی همچنین گفته بود که همسر القروی به حساب شرکت تحت مدیریت او مبلغ ۱۵۰ هزار دلار واریز کرده است.

به همین دلیل پیش از این رسانه‌های تونسی گزارش داده بودند که القروی با مناشی به منظور تبلیغات برای او در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری قرارداد امضا کرده بود.

سعید 61 ساله همچنین بر پرهیز از تمرکز قدرت در دست دولت و بر اولویت مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت که این پدیده باعث تقویت فقر و بی‌عدالتی اجتماعی می‌شود.

در مقابل القروی بر اجرای سیاست آزادسازی اقتصادی و مبارزه با فقر تاکید کرد 

در هر حال این مرحله سرنوشت ساز از انتخابات ریاست جمهوری تونس در حال برگزاری است و ناظران داخلی و خارجی همچنان منتظر اعلام رسمی نتیجه آن در 21 اکتبر باقی خواهند ماند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha