گرمازدگی زائران اربعین را تهدید می‌کند

۲۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۲
کد خبر: 83514954
گرمازدگی زائران اربعین را تهدید می‌کند

کرمانشاه- ایرنا- رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به دمای هوا در مسیر تردد زائران اربعین حسینی (ع)، گرمازدگی آنان را تهدید می‌کند.

دکتر «صائب مدرسی» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در روزهای گذشته بیشترین مراجعه به کادر پزشکی مستقر در طول مسیر تردد زائران مربوط به بیماری گرمازدگی می‌شود.

 وی افزود: قالب افرادی که دچار گرما زدگی می شوند، کودکان و کهن سالان هستند از این رو این افراد در زمان حضور در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی باید بیش از دیگران مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث کرمانشاه به زائران اربعین حسینی توصیه کرد: کسانی که قصد حضور در راهپیمایی اربعین حسینی را دارند، با توجه به گرمای شدید هوا در کشور عراق لباس های آستین بلند بپوشند و وسایل حفاظتی در مقابل آفتاب همچون کلاه، عینک و کرم ضدآفتاب همراه داشته باشند.

مدرسی توضیح داد: با توجه به اینکه زائران در این حرکت مذهبی مسیرهای طولانی را پیاده روی می کنند و آب بدن آنها کم می شود باید حتما در طول مسیر مایعات زیاد مصرف کنند.

وی در رابطه با تغذیه زائران نیز گفت: در طول مسیر ایستگاه های خدمات دهی به زائران اربعین حسینی غذاهای متنوعی توزیع می کنند اما زائران نباید غذاهای مختلف را مصرف کنند زیرا امکان دارد به ذائقه آنان نسازد و مشکل ساز شود.

بیماری خاص در زائران مشاهده نشده است

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه زائران اربعین حسینی (ع) در زمان بازگشت از عراق در مرز خسروی کنترل بهداشتی می‌شوند، گفت: تاکنون بیماری خاص و خطرناکی در زائران مشاهده نشده است.

مدرسی در رابطه با کنترل بهداشتی در مرز خسروی اضافه کرد: این کنترل های بهداشتی همزمان با دیگر مرزهای کشور به منظور جلوگیری از ورود بیماری های واگیردار از طریق زائران به کشور انجام می شود.

وی افزود: تیم های پزشکی مخصوص در مرز خسروی مستقر شده اند که به تجهیزات پیشرفته ای همچون تب سنج های لیزری مجهز هستند و در صورت مشاهده موارد مشکوک اقدام های لازم را انجام می دهند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث افزود: در محدوده مرز خسروی و پایانه ۲ آزمایشگاه مجهز فعالیت خود را آغاز کرده و در صورت نیاز از بیماران نمونه گیری می کنند.

به گفته وی، ۴۰۰ نیروی ستادی و فوریت های پزشکی، پنج اتوبوس آمبولانس و بیش از صد دستگاه آمبولانس استان کرمانشاه در زمان تردد زائران اربعین حسینی به آنها خدمات دهی خواهند کرد.

اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

۹۶۱۲/۸۰۶۶

اخبار مرتبط