مهدی غیب الهی روزدوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: باتوجه به تدوام ۲ دهه پدیده خشکسالی و حفظ آبهای زیرزمینی ضرورت دارد کشاورزان برای مدیریت برداشت آب از روشهای نوین آبیاری در مزارع و باغها استفاده کنند.
وی ادامه داد :کشت گندم در سال زراعی ۹۹- ۹۸ در سه هزار و ۲۹۰ هکتار زمینهای شهرستان از سوی هزار و ۵۰۰ گندمکار در هفته جاری آغاز شده است .
وی بابیان اینکه کشت گندم در مزارع شهرستان ۱۰۰ درصد مکانیزه است، افزود: اداره جهادکشاورزی با تامین یکهزار و ۵۰۰ تن کود شیمیایی و ۱۶۰ تن بذر گندم گواهی شده از نوع سیوند، سیروان ، سیستان ، پیشتاز ، نارین و بهاران ،کشاورزان را در اجرای کاشت گندم حمایت میکند.
وی بوجاری کردن بذور کشاورزان، در اختیار گذاشتن دستگاههای کشت مستقیم ، خطیکار و خاکورز حفاظتی را بخشی از حمایتها به گندمکاران ذکر کرد.
مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه هم به خبرنگار ایرنا گفت: باهدف طرح خودکفایی گندم، کشت این محصول با نظارت مستقیم ۱۲ کارشناس پهنه در اراضی این شهرستان اجرا میشود.
حسن زارع اظهارداشت : این طرح در قالب ساماندهی بذر، توسعه مزارع الگویی ، مدیریت مزرعه و کنترل پروژههای عملیات زارعی کشت خواهد شد.
وی دیگر اهدف اجرای طرح را دستیابی به عملکرد بهتر، افزایش دانش فنی و آگاهی زارعین ، استفاده بهتر از نهادهها و عوامل تولید ، افزایش سطح مکانیزاسیون و کاهش هزینههای تولید در مراحل کاشت بیان کرد.
این مسئول با اشاره به تبعات ۲ دهه خشکسالی و افت سطح آبهای زیرزمینی گفت: برای بهره وری از آب ۵۰۰ هکتار از اراضی و باغها به روش آبیاری نوین در دست اجراست.
۳۵ درصد اشتغال شهرستان ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش میکنند.
۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات تأمین میشود و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید و بخشی از آن در بازار استانهای همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۰/ ۲۰۴۷
نظر شما