عباس آغاز روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دامهای ذبح شده در کشتارگاه مهاباد شامل یکهزار و ۵۲۹ راس دام سنگین گاو و گوساله، ۱۲۲ راس گاومیش، ۲ هزار ۲۲۰ راس بز و ۸۱۲ راس گوسفند بود و گوشت آنها با نظارت کارشناسان شبکه دامپزشکی وارد بازارهای مصرف این شهرستان شد.
وی اضافه کرد: در این مدت کارشناسان این شبکه لاشه سه راس گاو و هشت راس گوسفند را به دلیل احتمال بیماریهای سل، زردی و لاغری مفرط از چرخه مصرف انسانی خارج و امحا کردند.
وی یادآور شد: در کشتارگاه دام بازرسان در سه مرحله قبل از کشتار، حین و بعد از کشتار بر لاشه دام نظارت کرده و در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری، گوشت دام را از چرخه مصرف خارج میکنند.
وی اطمینان داد که فرآوردههای خام دامی که در کشتارگاه با نظارت بازرسان این شبکه ذبح شده و مهمور به مُهر دامپزشکی باشد، به طور کامل سالم و بهداشتی است و شهروندان از خرید گوشت دام از قصابان دورهگرد و گوشتهای که مهمور به مهر دامپزشکی نباشند، خودداری کنند.
سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد گفت: کارشناسان این شبکه امسال یکهزار و ۲۳۰ مورد از مراکز پخش و توزیع فرآوردههای گوشتی بازرسی و ضمن کشف و ضبط ۲.۵ تُن فرآورده دامی غیرقابل مصرف، ۵۰ متخلف عرضهکننده این مواد پروتئینی غیربهداشتی را به مراجع قضایی معرفی کردند.
«آغاز» افزود: این میزان شامل گوشت سفید، قرمز و آلایشهای دامی است که به دلیل گذشتن تاریخ مصرف و رعایت نکردن شرایط نگهداری از ۲۰ واحد صنفی مهاباد کشف و در مکان مناسبی معدوم شد.
وی تاکید کرد: هر محموله از فرآوردههای خام دامی اعم از گوشت قرمز و گوشت مرغ که در سطح مغازهها و رستورانهای این شهر توزیع میشود باید دارای گواهی حمل بهداشتی - قرنطینهای از دامپزشکی شهرستان یا شهرستانهای مبدا باشد.
وی از عرضهکنندگان و تولیدکنندگان فرآوردههای خام دامی این شهرستان خواست ضمن رعایت اصول بهداشتی و قوانین موجود با گروههای نظارت دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
«آغاز» از شهروندان نیز خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را از طریق تماس با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ این شبکه اطلاع دهند تا در کمترین زمان موضوع بررسی شود.
مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت دارای ۶۰ واحد عرضه فرآوردههای خام دامی است؛ در این شهرستان ۲۴۰ هزار راس دام سبک و ۲۴ هزار راس دام سنگین وجود دارد.
۳۰۲۰/۳۰۷۲
نظر شما