آیت الله «سید مصطفی محقق داماد» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در کنفرانس تخصصی کنوانسیون سازمان ملل درباره موافقتنامه های حل و فصل بین المللی ناشی از میانجیگری اظهار داشت: فرد مومن سه رابطه با خدا و طبیعت پیرامون و انسان ها دارد که بر پایه عشق و محبت است.
وی در این کنفرانس که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، افزود: فرد مومن باید رابطه با طبیعت را برپایه صلح قرار دهد، شخص مومن هرچه را در طبیعت می بیند، باید خدا و قدرت او را ببیند.
وی همچنین درباره رابطه انسان با انسان گفت: رابطه انسان ها با یکدیگر باید بر مبنای صلح، برادری و برابری باشد، در قرآن دو نوع برادری دینی و انسانی وجود دارد که انسان ها را با یکدیگر برابر می داند، این در حالی است که سازمان ملل در قرن حاضر به این فرهنگ دوستی و صلح قرآن رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با یادآوری اینکه نزاع در قرآن ناهنجاری محسوب شده است، خاطر نشان کرد: قضاوت به معنای امروزی که افراد به نزد قاضی بروند و قاضی رای صادر کند، نیست، قرآن بر میانجیگری و حکمیت تاکید کرده است.
آیت الله محقق داماد یادآور شد: در میانجیگری رای وجود ندارد، میانجیگری آشتی میان افراد و دولت ها است، آشتی میان افراد از بهترین عبادت هاست و خداوند اجر دهد به افرادی که وقت خود را بر این موضوع قرار می دهند.
وی همچنین به شرایط حکمیت اشاره کرد و گفت: آیه های بسیاری در خصوص حکمیت در قرآن وجود دارد. حاکم باید عادل، آگاه و با سواد باشد و با علم و بدون دخالت عواطف رای دهد.
عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران خاطرنشان کرد: انسان ها باید در صلح، آرامش و عشق زندگی و در فضای ایمن فعالیت کنند.
کنفرانس تخصصی کنوانسیون سازمان ملل درباره موافقتنامه های حل و فصل بین المللی ناشی از میانجیگری (کنوانسیون سنگاپور) امروز با حضور سیدعلیرضا آوایی وزیر دادگستری، لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، آیت الله محقق داماد عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، مرتضی شهبازی نیا رئیس اتحادیه وکلا، شماری از نمایندگان مجلس، شخصیتهای برجسته علمی و حقوقی، فقها، حقوقدانان، وکلا و دانشجویان رشتههای حقوق در سالن شهید چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
نظر شما