اصغر نورالهزاده روز سهشنبه در همایش ملی صندوقهای خرد محلی که به مناسبت روز جهانی زن روستایی در مجموعه تلاش با همت وزارت جهادکشاورزی و صندوق کارآفرینی امید برگزار شد، افزود: تا سال ٩۶ تنها ۶٠٠ صندوق خرد محلی در کشور وجود داشت و هم اکنون به ١٨٠٠ صندوق رسیده است.
وی افزود: پایشها نشان میدهد که این صندوقها موفق بودند و باید نهادسازی برای کار زنان روستایی و عشایری ادامه یابد.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید اظهارداشت: تلاش می کنیم صندوقهای خرد محلی در آینده، بانک پذیر شوند و معتقدم همانطور که انسان مسیر رشد را طی می کند کسب و کارها نیز اینطور هستند و امیدواریم این نهادهای کوچک، بارور شوند.
وی بیان کرد: در بخش بازار رسانی نیز تلاش کردیم با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی این بخش را توسعه دهیم.
نوراله زاده تاکید کرد: صندوقهای خرد محلی نشان داد که با اعداد کوچک می توان کارهای بزرگ انجام داد و در واقع با تامین های کوچک اقدامات بزرگ انجام داد .
وی ادامه داد: در ابتدا ١۵ میلیون تومان تسهیلات به اعضای صندوق که ٣٠ نفر بودند پرداخت شد و در سالهای بعد این میزان افزایش یافت و به ٢٠ و ٣٠ میلیون تومان رسید .
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیانکرد: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون ٣ هزار تسهیلگر در کشور فعالیت میکنند و به اعضا آموزش میدهند و امیدواریم با سازوکار فعالیتهای نوین، آموزش های مجازی را فعال کنیم و از راه دور آموزش های تکمیلی ارائه دهیم.
در ادامه این برنامه مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان و مدیرکل دفترتوسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفت: پیام اصلی روز جهانی زن روستایی، حمایت از آنان برای ارتقای توانمندیهاست و حکمرانان مخاطبان اصلی این روز هستند.
فروغ السادات بنی هاشم افزود: در برنامه ریزیها جایگاه زنان روستایی و عشایری مشخص باشد و تلاش شود دسترسی آنان به خدمات موزشی، بهداشتی و بازار عرضه محصولات افزایش یابد.
وی بیان کرد: دو دهه از فعالیت صندوقهای خرد محلی می گذرد و در این مدت دستگاههای مختلف همکاری میکنند که نشان از اثربخشی و کارآمدی این پروژه است .
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان تاکید کرد: هرجا همکاری باشد فعالیتهای بزرگی انجام میشود و این صندوقهای خرد محلی نشان دادند که در این مسیر موفق هستند.
بنی هاشم گفت: برای اولین بار زنان روستایی به عنوان سهامدار مطرح میشوند و با توجه به اینکه وام دادن به زنان به لحاظ قانونی مشکل ندارد این امر موجب می شود این صندوقها در آینده تبدیل به بانک شوند .
امروز در همایش صندوق های خرد محلی که با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت و رئیس هیأت مدیره صندوق کارآفرینی امید، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و مسئولان جهاد کشاورزی برگزار شد، تفاهمنامه ایجاد ۱۰۰۰ صندوق اعتباری خرد محلی در ۱۰۰۰ روستا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید امضا شد.
ربیعی در این همایش درباره نرخ بیکاری کل کشور، اقدامات دولت در روستاها و همچنین حذف یارانه پردرآمدها سخن گفت.
سخنگوی دولت گفت: حذف یارانه پردرآمدها هر ماه انجام میشود اما حذف یارانه طبقه متوسط جزو برنامههای ما نیست.
ابتکار نیز در سخنان خود به نقش زنان روستایی پرداخت و گفت: آنها عوامل اصلی تابآوری، تغییر و بهبود شرایط هستند بنابراین سرمایهگذاری برای آموزش آنها مهم و اثربخش است.
وی اظهار داشت: دولت تدبیر امید به توسعه روستایی توجه ویژهای داشته است و امروز نتیجه آن همافزایی دستگاهها است.
هدف از راه اندازی صندوق های خرد محلی، ساختاری برای توسعه روستا، ارتقاء سطح معیشت روستاییان و بهبود کسب و کارهای روستایی با تمرکز بر توانمندسازی زنان روستایی است.
نظر شما